С какво ви дразнят мъжете /тема № 8/

• 49 662
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
Ама какви неща забелязвате.. чак се чудя Rolling Eyes Изобщо даже не го и гледам моя как редял и прибирал в торбите. Нали идва да напазаруваме основно за седмицата, мислим меню, плаща, носи торбите, какво повече да го гледам и микроменаджерствам... Не се вторачвай в глупости и дребнавости, теб товарят, не друг.

# 706
  • в сърцата на децата <3
Е можеше и да не ги реди - тогава киселото мляко щеше да е позиционирано под бутилката бира/безалкохолно/сок/вода и да го вадиш в двуизмерно състояние. И аз редя торбите точно защото адски ме дразни да се смачкат продуктите, да не говорим ако нещо се спука от натиска и протече или се отвори.

# 707
  • Пловдив
Е можеше и да не ги реди - тогава киселото мляко щеше да е позиционирано под бутилката бира/безалкохолно/сок/вода и да го вадиш в двуизмерно състояние. И аз редя торбите точно защото адски ме дразни да се смачкат продуктите, да не говорим ако нещо се спука от натиска и протече или се отвори.
Е и? Мъжът ти да се оправя. Негов проблем дали се е спукало млякото. Той да не е дете на 7-8?!?!?!

Пазарувате ли заедно с мъжете?
Подразни ме ММ. Хранителни продукти, количката пълна до горе. На лентата, там, на касата, започваме да ги слагаме, за да ги маркира касиерката. Господинът си ги сортира, първо плодовете, после сиренето и кашкавала и така... съответно ако аз сложа кисело мляко до тях, той го връща обратно в количката! Същото е и при прибирането на продуктите, в отделни торби различните неща! Чак ме побутна, да бърза да прибира обратно едни салфетки (хартията е накрая, никога където и да е другаде, последна е), та  изпуснах бананите. Фръцнах се и го оставих да си подрежда и сортира. Хич и не се усети!
Е И? Подрежда си ги човекът. Ако не очаква от теб да ги подреждаш непременно по негови начин не виждам какъв ти е проблема. Той си подрежда, ти щастливо си зяпаш встрани.

Абе дръжте се с тия мъже като с възрастни. Като с хора, способни да живеят самостоятелно.

# 708
Ох, ММ още на касата си ги подрежда така, както ще ги нарежда в торбите (по-точно в кашончето - взимаме си някое празно кашонче от магазина, почти винаги има,  и пренасяме покупките в него - пак идея на ММ, много по-удобно от торби). Най-отдолу твърдите неща, бутилки, отгоре плодове, зеленчуци, мляко... Това добре, но като цяло не обичам да пазаруваме заедно, защото страшно се мотае из магазина, минава през всички регали да разгледа, да бил информиран къде какво има. Аз действам по списъка, минавам само там, откъдето ще взимам продукти. Особено ако сме в някакъв хипермаркет като метро или Кауфланд, отиде един час. Затова по-често го оставям да пазарува сам. Аз и без това не съм с кола, взимам само дреболии от кварталните магазинчета.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 07:39 от tina d

# 709
При нас е обратното, аз съм с манията как ще се наредят на лентата, и после в торбите, а той миличкия мъкне безропотно. 😂 😂 😂

# 710
ММ също нарежда количката и покупките в торбите. Хич не му се дразня.
Сега сме с бебе и ходим заедно за голям пазар, но той стои отвън с количката. Знаете ли как ми липсва да го прави някои вместо мен. Оня ден ходихме на пазар. Напълнила съм количката с какво ли не. Една огромна камара. Хубаво, ама на касата извадих всичко. Препотих се 100 пъти да ги наредя отново.
Добре, че той ги сложи в торбите и ги качи до апартамента.

# 711
Много отдавна не пазаруване заедно, но когато го правим, плащаме и навън аз държа чантитез той подрежда в тях, че е по- добър на тетрис. Има си своя схема и не му се меся.

# 712
  • Далечният изток
По-добре все пак да се дразните от такива дребни нещица...

# 713
Наистина са дреболии, ама по-добре така, отколкото нещо сериозно. Та такива дразнения да има.
Пазаруваме заедно. Като цяло си купуваме едни и същи продукти, знаем съответно къде в магазина са позиционирани, не се бавим излишно, не се мотаем, не се почесваме и попипваме. Ходим в магазин, където всичко е на едно, няма хиляда коридори и щандове и да се изпозагубим, ако някой кривне да види нещо. На касата вадим и редим както ни е згодно. После в багажника всеки си вади торба и слага, както прецени, че може да се транспортира до вкъщи, без произшествия. Той се дразни обаче, когато се спра на щанда с цветята.. Била съм си харесвала цветя от един вид (според него), били само зелени, нямали цветове, шарки и не знам какво...

# 714
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ако пазаруваме заедно, аз редя на лентата, мъжа ми после реди в торби и пликчета. Ами, на него му се получава по добре, признавам си.

# 715
Аааа, в товарния план вече мога да съм конкуренция. В тетриса по шкафовете - не.

# 716
За пазаруването вече сме се напаснали. Ама снощи как се издразних...
Вярно, че отиде сутринта в 7 на работа и се прибра в 7 вечерта. Вярно, че беше изнервен и изморен. Ама то това неговото на нищо не прилича. Реши да подрежда кухнята докато аз правя вечеря. Съответно все му пречех. Тук да се мръдна, там да се поместя, да се наведа. Съответно през 3 секунди ми подава нещо да го сложа в еди си кой шкаф, че ми било по-близо. За всичко се пита "Това къде да го сложа". Оф-ка, пъшка, кълбо от нерви. Съответно и на мен започва да ме стяга отвътре.
И накрая за капак набута някакви неща върху шкафовете и хладилника.
Щях да си вечерям сама на спокойствие, ама се усети и дойде да се извини.

# 717
Върху шкафовете и хладилника мразя да се слага казала съм.

# 718
Мда, аз също бих оставила млякото за после, ако не  му е сега момента. Но в общия случай редим на лентата така, както ще ги приберем в торбите, за по-бързо и сигурно, че млякото, доматите или яйцата няма да отидат най-отдолу. Ако има замръзени неща отиват в термо плика. Всичко друго се разпределя така, че да е равномерно като тежест по торбите.

Елизабет, ако ТМ подрежда така, че да няма нищо смачкано или повредено после, аз лично не бих правила проблем. От негова гледна точка  е "Ох, какво пак се намуси, толкова ли е трудно плодовете да са при плодовете?!" Simple Smile Това е форма на ocpd като гледам, които са дребни неща, които правят хората спокойни, като подреждането на книги по азбучен ред, на моливи по големина и т.н. Особеност на характера.

Скрит текст:
Някой беше писал за кашонче по-горе. В Холандия не си бяхме взели торбичка, купихме 4-5 неща и щяхме да си ги носим в ръка. Касиерката ни посочи една купчина с кашончета, ако искаме, оказа се, че си е практика като се загледахме следващите дни. Много мило и еко-хрумване. После отива в разделния контрйнер така или иначе.

# 719
  • София
Ох, ММ още на касата си ги подрежда така, както ще ги нарежда в торбите (по-точно в кашончето - взимаме си някое празно кашонче от магазина, почти винаги има,  и пренасяме покупките в него - пак идея на ММ, много по-удобно от торби). Най-отдолу твърдите неща, бутилки, отгоре плодове, зеленчуци, мляко... Това добре, но като цяло не обичам да пазаруваме заедно, защото страшно се мотае из магазина, минава през всички регали да разгледа, да бил информиран къде какво има. Аз действам по списъка, минавам само там, откъдето ще взимам продукти. Особено ако сме в някакъв хипермаркет като метро или Кауфланд, отиде един час. Затова по-често го оставям да пазарува сам. Аз и без това не съм с кола, взимам само дреболии от кварталните магазинчета.

Има едни сгъваеми касетки, вземете си, много са удобни ей за такива цели.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт