С какво ви дразнят мъжете /тема № 8/

• 49 624
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Ако готвенето не ми се удава и просто не мога по-добре, а за него е супер важно, нищо не мога да направя по въпроса, е в абсолютното си право да си тъеси жена, която може да покрие този критерий. А за обратната ситуация нямам подходящ пример. Мъжът ми има трески за дялане, но всеки има, нали? Някой вече каза, че трябва да си избираме битките и кое е важно за нас.

# 646
И аз се включвам в темата за готвенето- бъдещата свеки е далеч и не може да ни готви, но за сметка на това МП винаги е с претенции. Решила съм, че ще готвя паста, която и преди съм правила и той я е харесвал. Сервирам всичко и получавам въпрос: Ти нали знаеш, че аз италианската кухня не я харесвам, защо си направила паста? Трябваше някоя българска манджичка. - Е, идваше ми да му изсипя всичко върху главата, защото на въпроса "Какво да сготвя?", винаги се отговаря- "Няма значение". Врънкаше ме от сигурно година да му направя къпана баница като на майка му. Аз все отказвах, защото се точи много тънко, пък мен не ме бива толкова в точенето и се притеснявах. Един път реших да го изненадам- питах свеки за рецептата, развихрих се в кухнята, направих тая баница и щастлива му я поднасям. Яде той, ама не с желание и го питам дали му харесва. Отговорът беше: "Абе, става, обаче на мама корите са винаги тънки и можеш вестник да четеш- твоите са като кори за лазаня". Не стига, че точих като откачена и всичко се късаше, та и с претенции, мрън. Като готвя някоя манджа, винаги ми намира кусури, но аз го контрирам, че майка ми така ме е учила и да свиква.
Дразни ме също, че като излезе навън с приятели и се забравя да се прибере. Миналият петък дори му врътнах леко скандалче. Joy Казах му да се прибере бързо, че искам да гледаме филм заедно. В крайна сметка сама си го гледах и заспах на дивана, докато го чакам да се прибере. На въпросът" Защо не се е прибрал към 21-22 часа" се отговори " Нямах часовник и не знаех колко е часа, мислих, че е рано още. Като си искала да се прибера, защо не дойде да ме извикаш, бяхме в градината на съседа". Нищо, че телефонът му е в джоба, той часовник търси и за това се прибира в 1 вечерта. Казах му другия път да спи със съседа си двамата, мрън.
Друго, което ме дразни е, че не може да отказва- боли го кръста, но не отказва да носи мебели на приятели. Има достатъчно работа, но взема допълнително, че колегата трябвало да се прибере по- рано. После на мен се жалва, че е преуморен, но нищо не отказва.

# 647
  • София
Витаминче, не се бори с черпака на мама.
Не се ядосвай, а си поръчвай каквото обичаш Wink

kmalik22, и ти се натискаш да точиш баница защо?

# 648
Ms.Gorgeus- уж да го зарадвам и изненадам. Мислих си, че ще оцени поне опита ми, който не беше толкова зле, колкото той го изкара.

# 649
Аааа,бъдещите тъщи да не се скатават!Мама е винаги по-по-най!
Да грабват черпака и да почват да пълнят кутийки.То вмешателство е само от свекървата,от мама е най-ценна помощ!

# 650
  • София
Ms.Gorgeus- уж да го зарадвам и изненадам. Мислих си, че ще оцени поне опита ми, който не беше толкова зле, колкото той го изкара.
Не посягай на мамини патенти, а си направи свои.

И като ти каже, че не знае какво ще яде, му казваш - каквото ти сервирам ще ядеш

# 651
Вълшебната фраза „Който не харесва, да си сготви сам“ върши чудеса с капризни мъже и деца.

# 652
Аааа,бъдещите тъщи да не се скатават!Мама е винаги по-по-най!
Да грабват черпака и да почват да пълнят кутийки.То вмешателство е само от свекървата,от мама е най-ценна помощ!

Аааа не. Там е още по-зле. 100 пъти й каьах да не ми ораща луканки и че ако искам, ей там е българския магазин и ще си купя. И познайте какво ми изпрати като два дни преди това обеща да не изпраща.

# 653
Аааа не. Там е още по-зле. 100 пъти й каьах да не ми ораща луканки и че ако искам, ей там е българския магазин и ще си купя. И познайте какво ми изпрати като два дни преди това обеща да не изпраща.
Ааа, луканката си е луканка! Винаги ще я оценя, независимо кой я праща (ако е хубава, де, да не е някоя пълна с вестник, соя и боя само).
Виж..манджи от тикви, патладжан, броколи, боб и картофи - всичко в едно.. Tired Face

# 654
Щом сина си яде такава манджа,за два месеца не можеш да го превъзпиташ.Изчакай малко.

# 655
Kmalik22,  този твоя приятел звучи токсично. Постоянното мрънкане и недоволстване от неща, за които другия е положил доста усилия, си е голям червен флаг за мен. Може просто да си изяде спагетите и да каже "айде утре направи мусака", ама не, трябва да е с фасон, без уважение към труда на другия. Същото и за тая баница... Това да точиш чак кори за баница, не знам кой изобщо го прави, след като в магазина си продават листи за баница, що за излишно упражнение Rolling Eyes ама и пак претенции. Аз на такъв нямаше нищо да сготвя доста дълго време. Ще му кажа, че щом има претенции, очаквам петстепенно меню да ми приготви следващата вечер. Ако трябва сандвичи ще ям няколко дни, ама да го видим той как готви. И всеки път ще му правя забележки, че нещо не му се е получило. Не търпя хора с претенции за нещо, което те самите не могат да свършат. Пак казвам, много токсичен звучи. Това за приятелите хич няма и да го коментирам, другия път излез ти с приятелки и забрави за часа. Не знам от колко време сте заедно, деца имате ли, ама звучи притеснително това поведение и липса на уважение към теб.

# 656
  • София
Налага се да пренастрои себе си и да разбере, че храната в кутия е любов.
За теб блякс, за него познат вкус.
Не си го слагай, ама никъде!

# 657
  • Sofia
И като ти каже, че не знае какво ще яде, му казваш - каквото ти сервирам ще ядеш

Или още по-жестокият вариант: "Каквото си сготвиш / купиш...". Stuck Out Tongue Winking Eye

# 658
На мен "любимият" ми отговор е: "Каквото на теб ти се яде", ама трябва да ми се яде нещо с месо, сирене, най-добре запечено на фурна и гарнитура😂
Като ми се яде мюсли било закуска и лош пример за детето 😂

# 659
На такъв като горния претенциозник бих му препоръчала сам да си готви или поръчва храната.. МАМА, да е жива и здрава, разбира се, няма да е вечна и вече е минал възрастта, в която може да очаква да му готви. Жена му не е длъжна да готви, ако не иска, няма време или не може.
И за прибирането не е коректен. А ако системно "няма часовник, батерията на телефона падна и т.н.", може да е и доста подозрително.
Поне грижовен ли е иначе? Щедър ли е? Показва ли ти по някакъв начин, че му пука за теб?

ММ продължава хем да прави определени неща, хем да се дразни на другите за същото - шумно било и не можел да спи, разхвърляно било и не можел нищо да си намери. Ядосвам му се до време, после ми става смешно и започвам да го подкачам.

Общи условия

Активация на акаунт