С какво ви дразнят мъжете /тема № 8/

• 49 635
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Аз пък съм се учила от свеки да готвя. Живеехме в една къща, имах своя кухня, но практика никаква. А тя и до днес не готви вкусно, но аз се въртях около нея с удоволствие.
Витаминче, мисля се дразни от кутиите защото са ежедневие. А тя иска да домакинстват заедно с нейното момче и ѝ се отнема тази възможност. Аз бих говорила с него, видно е че към момента няма близък контакт с майка му.

# 631
Аз също бих говорила първо с половинката си. Без скандали и добронамерено бих го помолила да говори с майка си да не изпраща толкова много храна. Ще изтъкна, че ни е интересно да си готвим заедно, за да си напаснем вкусовете, че експериментираме с нови рецепти и т.н.

# 632
Витаминче, щом станете официално семейство(имам предвид с дете) и времето ти е кът, такъв вид помощ ще я цениш високо. Но сега, в началото на общото ви живеене, те разбирам напълно защо се дразниш. Винаги проблемът снаха-свекърва, е в мъжа. Той трябва да спомага за добрите отношения между най-важните жени в живота му, а не да ги обтяга. Ще се научи, иначе ще му се набива канчето от две страни.

# 633
  • в сърцата на децата <3
Да споделя как е "от другата страна" - свеки не може да готви и това не е обида, а факт, който самата тя изтъква непрекъснато. Затова от ден първи аз готвя. Вкъщи, у тях... Винаги аз. Даже готвя по повече преди да тръгнем, за да има храна няколко дни след мен. Ами... Изморително е много! Обикновено не отказвам когато ме помолят, разбирам защо го правят, но и аз съм човек и искам да ида "на гости" и да седна, да ми сервират и да се порадваме на събирането. А не от вратата да хващам тенджерите. Нищо против няма да имам и да ми пращат, ама нямаааа... Преди години правеха свинско и телешко в буркани - не връщам аз лесна манджа.

# 634
  • Sofia
Не разбирам... Тази жена как се е изхранвала, преди да се появиш ти?
Аз също не готвя, ама и чужди буламачи не ща да ям.

# 635
А само да питам за след 20 години - като тъща очаква ли се да готвиш и пращаш кутийки на младото семейство или това е привилегия само на свекървата? На отговорилите - не, им благодаря предварително.

# 636
evencee, при нас са  и двете. И от тъща и свекърва намазваме, не връщаме нищо😂Помощ си е и съм признателна и на двечките. Признавам си без бой, обичам баницата на свеки,като се събираме тя идва с голямата тава😂😂😂

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 18:58 от Тумбел Нехранимайски

# 637
Мен подобно на Витаминче ме дразнеше това пращане на кутии и буркани.
Като капак на всичко моята свекърва не можеше да готви.
То никога не спря (докато живеехме в България) и не доведе до нищо добро в отношенията ми с бившия.

# 638
  • в сърцата на децата <3
Не разбирам... Тази жена как се е изхранвала, преди да се появиш ти?
Аз също не готвя, ама и чужди буламачи не ща да ям.
Готвеше бабата, почина женицата преди осем години. А и свекървата не може, но готви 🤣 Свекърът и без това основно пие, та не е проблем като цяло.

# 639
  • Далечният изток
Моята баба беше така, хич не можеше да готви. Как е отгледала двама сина, с какво ги е хранила, нямам идея. Майка ми като млада снаха наготвила супа, баба ми за първи път видяла такова нещо.
А свекърва ми готвеше уникално едно време, поне за моя вкус, но вече малко го кара през пръсти и хич не ѝ се получава.

# 640
Цитат
А само да питам за след 20 години - като тъща очаква ли се да готвиш и пращаш кутийки на младото семейство или това е привилегия само на свекървата?
Даже преди да са станали семейство. Аз бях в казармата и бившето ми гадже (сегашната ми жена) идваше на свиждане с печено пиле, кутия шоколадови бомбони и 10 лева. "Абе стига си ги носила тея неща, и защо ми ги даваш тея пари?". "Майка ги праща. Не мога да ги хвърля". Сега имам две дъщери и като ги гледам къде сa им ръцете, ако се намери някой свестен да му късат нервите един ден - и аз ще пращам манджа.

Последна редакция: вт, 21 сеп 2021, 00:36 от Abuto

# 641
  • Далечният изток
Аз пък останах с впечатление, че всички девойки са перфектни,  сами се справят с всичко... Зачудих се дали въобще са им нужни мъже за нещо... Гонят си ги като стой та гледай... Показват им вратата за най-малкото противоречие...
Щях да пиша, но ето сега е моментът - винаги във всичко ли ще сте перфектни, момичета. Все в нещо ще се окаже, че не ви бива. И ако вместо вие, вземе че мъжът ви ви покаже вратата?!

# 642
И аз имам две дъщери. Извадих им ръцете, не, въобще не се е стигало да влязат ръцете им там, където не указваш. Не защото няма да се намери кой да ги гледа. Защото са жени.

# 643
Аида, пак се веъщаш на моя пост и пак ще ти го кажа: в него пише, че мъжът ми може да си ходи, ако не го устройва нещо. Не е длъжен да седи на място, където не му харесва. А ти продължаваш да си мелиш, че го гоня.
И да, жените могат да се оправят с всичко и сами. Ама не е това темата.

# 644
Аида, пак се веъщаш на моя пост и пак ще ти го кажа: в него пише, че мъжът ми може да си ходи, ако не го устройва нещо. Не е длъжен да седи на място, където не му харесва. А ти продължаваш да си мелиш, че го гоня.
И да, жените могат да се оправят с всичко и сами. Ама не е това темата.
А има ли вариант ти да пробваш да промениш нещо от това, което не го устройва, или просто нещата стоят така - или се примирява, или си ходи? Всъщност важи и за другата страна - той склонен ли е да промени нещо, което теб не те устройва?

Общи условия

Активация на акаунт