С какво ви дразнят мъжете /тема № 8/

• 49 642
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • Далечният изток
Ти защо реши, че твоят начин на разсъждение е по-правилен от моя?!
Ако ти не желаеш да те уча да готвиш на синчето ми, имаш право, казваш да си гледам работата и продължаваш. Представи си, че някоя пък може да пожелае, не заради мен, а точно заради синчето ми?!

# 616
Мен това с вратата ме втрещи, честно...
Значи ако той има претенции - вратата. Сигурна съм, че ако тя има претенции и той нещо не е направил както трябва /според нея/, пак ще е - вратата. Тези мъже все на вратата. Що си с шапка, що си без шапка?! Той дали има право да ѝ покаже вратата се чудя, или само тя има това право? Интересно ми стана.

Е че кое е неясно? Ако не ми харесва готвенето и това за него е толкова голям проблем и съответно причина да не е с мен, е свободен да си ходи. Не съм го вързала да ми яде манджите насила.
Вкъщи готвим и двамата и всеки път се говори дали става или не става за ядене и дали за в бъдеще е опция.
Ама да дойде свекървата да ми говори как синчето й ядяло еди си кое така и тя ще ме учи да го готвя по нейния начин... меко казано неуважително. Няма как да се случи.
Аз не му показвам вратата, а го освобождавам от отговорности към мен.
Аь също не се чувствам длъжна да остана за цял живот с ъоя човек. Ако в 3дин момент преценя, че не съм щастлива и искам да напусна, аз също знам къде е вратата.
За щастие сме на една вълна с моя мъж и имаме доста подобно мнение по въпроса.

# 617
  • Далечният изток
Говорим на различни езици.
Дерзайте, момичета!

# 618
Мъжът ми яде много, когато е гладен е отвратителен, за семейния ни мир е много важно в къщата да има храна, която засища и стига поне за две яденета, който живее с такъв типаж знае каква мъка е…
Аз и свекърва ми не обичаме много да готвим или да ядем, но майка ми обожава и много се радва като й се изяждат манджите, затова готви за него и носи в кутии. Всички сме много щастливи от това!
Витаминче, в началото сте още и ти се иска да си всичко за него и да правите всичко заедно като по филмите, но съветът ми е да не бързаш да отбиваш свекървата и нейните манджи, че не се знае дали ще сте по-добре и по-щастливи ако се сбъдне желанието ти.

# 619
И двамата с мъжо сме готвачи, но друго си е и някой да те отмени, ся дал ще е тъща или свекърва, хич няма значение. Аз готвя в казани(за трима мъже), и често се обаждам на свекърва ми дали иска да й занеса малко, друг път тя ми приготвя(щот не е лесно и за един да готвиш ядене, яхния или нещо на фурна.)
Витаминче,недей отся с рогцата напред. Аз навремето не можех да готвя, и майка ми редовно питаше "имате ли какво да ядете" 😂, ами майки са загрижени са за нас/вас. Има време и неговата майка да научи от теб-ти какво харесваш и ядеш. С разговори, не с подмятания или дразнения.

# 620
  • Mediterraneo
Казусът с кутийките с храна е вечен. При млади семейства/ двойки, които тепърва установяват навици в съжителството си заедно. Я да има на мен кой да ми праща кутийки! Хич няма да се сърдя, ами и за още ще питам! Много ми е драго като се сетя навремето по празници- отиваме в нашите, мама надипля кутии, отиваме да видим свекито, тя също праща по нещо. Ами поне 2 дни не мисля за ядене, всеки яде, каквото му е вкусно от кутиите. Сега, ако възпитаваме( или сме попаднали на така възпитан мъж) хора, които не ядат два пъти едно и също нещо, разбирам драмата.

# 621
Витаминче, не смятам, че само от тази дребна случка трябва да се впрягаш и да го мислиш. Ако няма друго, което да те притеснява, не е нещо толкова показателно. Няма да ви се катурне реда от някоя и друга донесена манджа. Много родители го правят за добро, да отменят младите, да ги зарадват, не като намек към партньора. Не че считат, че иначе ще умрем от глад, а показват грижа. И на мен ми е приятно да се оправяме сами с приятеля ми и не бих казала, че много ми е писнало да готвя, но никога не съм била против да ми пращат кутии. Няма лошо от време на време вместо тепърва да се готви, да седнем и да се забавляваме с нещо друго.

# 622
Навремето , като ходихме при баба и дядо , дядо приготвяше на масата навън по една купчина зарзават + храна за нас , плюс същото количество за леля ми. Майка ми никога не в възразявала и мрънкала. Баба ми още прави така. Все с нещо ще ни изпрати.

# 623
Тези, на които още не им е омръзнало толкова или искат да установят свой ред/начин на разпределение и правене на нещата, го приемаме като вмешателство и малко "тая ще ми умори детенцето от глад".
Т.е. никакъв шанс това да е продикутвано от елементарното човешко желане да ви помогне с каквото  ѝ е възможно? А ти пробва ли по човешки начин да ѝ кажеш това, което написа тук? Каза ли с нормален тон, че искате да изградите свое домакинство и свои навици? Колко тесногръд и комплексиран трябва да е човек, за да вижда зад всеки нормален жест стремеж да го прецакат по някакъв начин?

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 22:54 от Анонимен

# 624
За мен не е глупав казус, а нещо, което не ми е приятно.
Стигам до извода, че на тези, на които им е омръзнало от готвене, такова донасяне на х рани, ще бъде оценено като помощ.
Тези, на които още не им е омръзнало толкова или искат да установят свой ред/начин на разпределение и правене на нещата, го приемаме като вмешателство и малко "тая ще ми умори детенцето от глад".
Витаминче, ако искаш да дадеш хубав старт на вашето съжителство, не мисли, че всеки жест от свекървата е срещу теб. Говори си с мъжа ти, довери му се и не си разваляй живота с разни умозаключения.
Аз съм била свекърва и след години съм разбирала какви "непростими" жестове съм правила, не с храна.
Останах шокирана, мислела съм, че е за да зарадвам, а то....
Моята свекърва все още изпраща от време на време баници. Не е за да ме обиди.

# 625
thewishmaster,
Виждала съм ги веднъж, на запознанство. Не счетох за подходящо да коментирам тази тема тогава.

Може и да бъркам. Затова споделих тук. И казах, че съм мнителна и имам навик да приемам нещата лично, и срещу мен.

# 626
  • София
Витаминче, трябва да работиш върху това! Вероятно ще ти помогне да комуникираш повече със свеки.
Аз бях така едно време - много трудно приемах каквато и да е помощ. Сега разбирам, че проблемът е в моята глава.

# 627
Аз пък хич не обичам да готвя и като млада булка сама ходех с детето при свекърва ми на работата.
И тя работеше в столова, хем да види малката, хем ми напълни 2 торби манджи за два дена, че ММ е доста ящен.
Ех, хубаво беше.
Сега ми е трудно, че имам болежки. А мъжа хич го няма в тая част. Та ако има някой желаещ, изобщо няма да го върна. Ама няма.

# 628
Няма по-ужасно задължение от готвенето. Моят съпруг не може да готви, не е до умение, а до желание и сега много съжалявам, че съм спала в избора си.
Относно витаминчето, според мен, тя го приема като груба намеса в техния личен живот. А това "да ти сготя ли" е червена лампа. Витаминче, обучавай го да готви и постави ясни граници на тази маминка, че като се появи детето/децата ще стане страшно.
Тези свекървички, колко още години трябва да минат, за да си променят манталитета и  възпитанието на синчетата, тип мюсюлмански бей.

# 629
Той да не е в детската градина, че тя да го обучавала?! 🤣
Ако човека не умее, но има желание да готви и да домакинства, определено тя ще разбере това и няма да има нужда да му бъде втора майка.
Голям критерии е да може да готви един мъж, че да е подходящ и за съпруг 😄
Тя в случая да си намери друг, може би, понеже в тяхното домакинство, по-рядко той се представя в кухнята, по нейни думи. Започне ли още от началото на връзката /съжителство, тя да налага забрани свързани с негов родител, скоро реката ще излезе от коритото.. Не всичко се решава с рече и отсече. А и тепърва се напасват във всичко като двойка в един нов за тях общ дом. Редно ли би било в началото още с рогата напред. А и тя е виждала неговите родители само един път и то не са били само с тях.

Общи условия

Активация на акаунт