С какво ви дразнят мъжете /тема № 8/

• 49 643
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Мисля да науча снахата да му ги готви като мен...

Ще стане истински забавно, ако снахата очаква синът ти да ѝ готви, а не тя на него. Joy

# 601
Много зависи дали снахата вече може да готви, дали ако не може - иска да се научи и въобще какви са взаимоотношенията със свекървата. Аз сега не бих понесла някой да ме учи да готвя по негов начин и по негова инициатива. Но аз готвя от дете и сега единствено надграждам, като се стремя да готвя полезна храна. Но майка ми, примерно, се е учила от свекърва си  и желанието е било взаимно.

# 602
Мечтая си някой да ме отмени с това готвене ! Ама няма кой. Ако има някой да готви само за мъжът и децата няма да се сърдя. Аз съм лесна. Капеизна съм и затова не очаквам да се отговаря на моите вкусови изисквания. Благородно завиждам на приятелка, чиято майка освен , че ѝ гледа децата, докато тя е на работа И готви. Това всеки ден да измисляш манджи, ако ще и с мъжът ми да готвим заедно е отвратително! Ако сготвя нещо в повече ( уж да има за 2 дни) , мъжът ми ще се напъне и ще го изяде за 1 и аз пак трябва да готвя. Обичах да готвя до скоро, сега ме изнервя и готвя еднакви неща през седмицата

# 603
За мен не е глупав казус, а нещо, което не ми е приятно.
Както казах - искам да се справяме двамата, защото когато няма донесена храна или готвим заедно, или веднъж аз, веднъж той. Предпочитам така да си остане.

Също съм капризна на храна. Не ям доста от зеленчуците, съответно и храни, приготвени с тях. Не умирам от кеф да готвя, но обичам да ям нещата, които харесвам, приготвени, както ми харесват.
Пример: едни пилешки филенца с панировка от 4 заведения поръчани не ставаха за ядене - жилави, сухи, мазни, препържени. Накрая си намерих рецепта за фурна и направих аз. По-добри станаха от на тези 4 заведения. Приятелят ми е на същото мнение.

Онзи ден правих торта, която той харесва. Вчера майка му пратила сладкиш, заедно с другите неща. Още имаше от тортата. Ами..така на мен ми се убива желанието следващия път да направя нещо, просто ще чакам да донесе.

Не бих я поканила на 5 степенно меню. Не за друго, а тя е готвачка към столова. Надали ще се впечатли от моите храни, каквито и да са те.

Стигам до извода, че на тези, на които им е омръзнало от готвене, такова донасяне на х рани, ще бъде оценено като помощ.
Тези, на които още не им е омръзнало толкова или искат да установят свой ред/начин на разпределение и правене на нещата, го приемаме като вмешателство и малко "тая ще ми умори детенцето от глад".

# 604
  • Далечният изток
Точно за взаимност говоря, и за желание, някои бързат да посочват вратата. Поставих се на мястото на мъжете ви. Ще ми вика тя "Вратата". Аз ще ти посоча вратата, ако така ми се държиш... Ако така се държите действително, каквито се представяте тук, не знам... тия мъже...
После четем теми - аз му говоря, той си рови в телефона, или той не ме уважава, или изостави ме.... Примерно.

# 605
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Витаминче_, наистина не е нужно да впечатляваш мама МУ, и какво като готви в столова? Не е шеф готвач в някой ресторант със звезди от Мишлен, все пак.

# 606
Казусът не е глупав. Всеки си има своите възприятия за нещата и всеки има различен тип проблем.
Съвсем нормално е да иска човек да си определя храната в собственото домакинство. Като съм си вкъщи искам да си ям моята храна (или да си поръчам сама), а не донесена в тенджера от майка ми/свекървата.
А това свекървата да ме учи да готвя като нея, за да може мъжът ми да яде... Как ли пък не. Като не му харесва моето готвене и за него това е deal breaker вратата ясно къде е...

На една влюбена жена не й трябват манджи. Докато са млади и без деца нека си живеят живота, а не да се хващат за черпака.

А защо хората да не си живеят, както искат и както им е приятно, а?
За някои готвенето е хоби. На мен ми доставя невероятно удоволствие мъжът ми да мучи одобрително, докато яде.
Ако им харесва, нека си готвят, ама не свекървата да чупи пръсти как ще се храни сина й. Аз също обичам да готвя. Ама като дойде майка му на вратата с идеята двете да правим заедно торта, набързо й обясних, че така няма да се случат нещата.

# 607
Пак стигнахме до кой е "по-по-най" готвачка, възпитателка на синове, ербап жена💪
Колко от вас са натирвали мъж, който не им харесва манджите? Или са говорили в прав текст на свеки без да са поживели поне година със синчето?

Витамина и гаджето тепърва ще се учат да мелят брашното заедно, вие директно изхода на воденицата сочите.
Витаминче, никой да не слушаш и само с младежа да обсъждаш всички неща, които те дразнят. А пък в СО в бг мама - съвсем.

# 608
Още не съм свекърва, но това с бурканите(кутиите) с храна го правех с дъщерята и зетя. Да обясня и друга гледна точка - тази на майката. Детето се изнася, един човек по-малко. Но аз все още не съм свикнала да готвя по малко. И някой трябва да изяде сготвеното. Няма нищо общо със партньора на детето.
   Другото - свикнал си цял живот да се грижиш за семейство. Не знаеш по какъв друг начин да покажеш любовта си. С готвене и храна.
  В началото и дъщерята се дразнеше. После свикваме и ние, и вие. Един разговор ще е полезен, ако свеки е разбран човек. Може би на момчето му е трудно да й откаже. Може(като се обади следващия път) да обясни, че не може да отиде и да се разберат предварително кога мама да сготви в повече. Да се плануват нещата.
   Но това - след като Витаминче изговори с приятеля си виждането за общ семеен живот и дали той ще се съгласи с нея. Сигурна съм, че на момчето и през ум не му минава, че я наранява по този начин. И сготвеното от мама е помощ, а не намеса и пречка в изграждането на семейни отношения.

# 609
  • Далечният изток
Мен това с вратата ме втрещи, честно...
Значи ако той има претенции - вратата. Сигурна съм, че ако тя има претенции и той нещо не е направил както трябва /според нея/, пак ще е - вратата. Тези мъже все на вратата. Що си с шапка, що си без шапка?! Той дали има право да ѝ покаже вратата се чудя, или само тя има това право? Интересно ми стана.

# 610
Избирайте си битките.Не се хабете за дребни работи.Не прочетох от кога Витаминчето и момчето живеят заедно.Ако е от скоро,родителите му може още да не ги приемат като постоянна двойка.И мама си праща ядене както си е свикнала,още повече ,че синчето не отказва.
Говорете помежду си и той да се разбере с майка си.
Като имате деца и цял ден бягаш като луда,ще ти се иска някой да ти помогне с готвенето.

# 611
Колко от вас са натирвали мъж, който не им харесва манджите?

Още никой не е посмял да се оплаче от моите манджи, вкл. свекърва ми, докато беше жива Simple Smile Но и не съм сигурна дали бих приела инструкции от нея как да готвя в моята кухня - тя готвеше много по-различно от мен, с много запръжки, по-солено, но пък с по-малко други подправки, с други продукти и т.н. И майка ми готви различно от мен. Не казвам, че е по-лошо, а по-различно - което е нормално, въпрос на вкус. Така че... аз съм на принципа всеки да си знае кухнята. Когато на любимия му се дояде с повечко запръжка - готви си, бил е студент в чужбина, живял е самостоятелно, тенджерата и тигана не са му непознати. Но и той не готви съвсем същото като майка си, изработил си е някакви свои варианти - не толкова като различна техника, колкото като подправки и продукти.

# 612
Аз ако имам претенции з анещо, си го върша сама, а не да кажа на някой да го направи, ама да искам и по моя начин да го направи. Та, същото и с готвенето и с всяко нещо. А и защо автоматично се приема, че жената готви , това някакво нейно екзистенциално задължение ли е? Че и да ме учела синчето й как обичало да яде Joy ши умръ
Честно казано, аз такива проблеми не съм имала, но все пак ми става леко неприятно от някои мнения. Всеки е свободен да посочи вратата или да си тръгне по всяко време и з каквото си прецени, независимо от пола. Все си мисля, че сме свободни поне за това.

# 613
Избирайте си битките.Не се хабете за дребни работи.Не прочетох от кога Витаминчето и момчето живеят заедно.
Ако не греша, от два месеца....и тя се цупи, че яде при майка си...

# 614
Охх, дайте и на мен някаква готвеща свекърва под наем за месец-два-пет. Ние сме трите прасенца и ядем всичко. Ще ѝ заредим кутийки или направо цели тенджери и да почва.

Общи условия

Активация на акаунт