С какво ви дразнят мъжете /тема № 8/

• 49 645
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Змия, добра идея, но ако всичко идва от нуждата й да се чувства все още нужна, важна и значима? Тогава все едно й натриваш носа, оказваш й - ето, няма вече нужда от теб, не само мога да дам това, което и ти, а даже съм по-добра от теб. Така й отнемаш ролята. Хич не е лесно като имаш работа с неотделени родители.

# 586
  • Далечният изток
Аз се замислих как ще съм в ролята на свекърва от тази гледна точка, защото синът ми е супер капризен за храна, яде буквално 5 неща. Мисля да науча снахата да му ги готви като мен... А мен тъкмо ще отърве от едното готвене на ден. А такива кутии, буркани и тенджери да си ги нямаме, хич нямам намерение да се бутам....

# 587
  • София
Змия, добра идея, но ако всичко идва от нуждата й да се чувства все още нужна, важна и значима? Тогава все едно й натриваш носа, оказваш й - ето, няма вече нужда от теб, не само мога да дам това, което и ти, а даже съм по-добра от теб. Така й отнемаш ролята. Хич не е лесно като имаш работа с неотделени родители.

Права си, но Витаминчето трябва да започне отнякъде.
Моят начин може изобщо да не работи с тази свекърва.
Според човека е. Може един разговор в стил " Караш ме да се чувствам неудобно/накадърна" да е печелившата стратегия.
Варианти много. Ние предлагаме, Витаминчето ще прецени как да постъпи.

# 588
  • София
Змия, абсолютно, подкрепям!

# 589
И моят мъж като на Аида не ще да яде вече  при майка си😅 а аз съм готвачка един път - всеки път различна манджа става, а уж рецептата е една и съща😂
Като сме им на гости си тръгваме в прилично време, че да вечеряме вкъщи, а аз не искам🤭

Витаминче, спокойно. Казавай му ги тези неща на него, че да запомни след седмия път. По някое време ще се научи. Но е прекалено дребна драма, че да стигате до конфликт заради това. 😘

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 12:13 от Threemafan

# 590
Аз се замислих как ще съм в ролята на свекърва от тази гледна точка, защото синът ми е супер капризен за храна, яде буквално 5 неща. Мисля да науча снахата да му ги готви като мен... А мен тъкмо ще отърве от едното готвене на ден. А такива кутии, буркани и тенджери да си ги нямаме, хич нямам намерение да се бутам....
А защо не научиш сина си да се грижи сам за себе си? Защо се предполага, че снаха ти трябва да му готви? Това ще ти е най-голямата грешка, да вземеш да я учиш да готви като теб. Той пък може да хареса нейните манджи. Може пък да се научи, че сам е отговорен за себе си, нищо не знае човек в този живот.

Витаминче, вземай храната и не го мисли. Ако ти харесва, яж, ако ли не - той да си я яде. Като никой не я яде, отива в кофата. Войната за черпака е най-глупавата война, която може да започне един човек.

# 591
Браво, Змия. Страхотен съвет. Много ми хареса особено частта с поканата на гости. Обаче може да я амбицираш да прибавя по още 2-3 кутийки към сегашните. НО, за мен и в това няма лошо. Стига да е храна, която ще се изяде, и няма да се хвърли.

# 592
  • Далечният изток
Може, може, нямам нищо против който иска да готви. Само да не съм аз.
Това го казах малко на шега. Но като нямам снаха, ми е широко около врата.

# 593
А защо не научиш сина си да се грижи сам за себе си? Защо се предполага, че снаха ти трябва да му готви? Това ще ти е най-голямата грешка, да вземеш да я учиш да готви като теб. Той пък може да хареса нейните манджи. Може пък да се научи, че сам е отговорен за себе си, нищо не знае човек в този живот.

Deskatta, тъкмо това и аз щях да напиша. Представям си, ако майката на мъжа ми тръгне да ме учи как да му готвя, нищо добро няма да излезе! 😂 ММ също има много изисквания към храната, много често готви той, а някои ястия, които и двамата ги харесваме, съм се научила да ги приготвям и аз.

# 594
И аз тъкмо щях да пиша, защо "снахата" трябвало да готви, а не може "момченцето" самичко да си сгтови каквото там обича и има претенции Rolling Eyes
В първите години на моята връзка, мъжа ми готвеше, защото аз не можех буквално яйце да сваря. Имах случай да се опитам д аго сваря в микровълнова Joy постепенно ме научи да готвя, де, ама го правехме заедно и по наш си вкус.
Как пък не, ще тръгна да каня и готвя петстепенни менюта, за да се доказвам на някой си. Мъжа да се оправя с мйака си, да си готви ако има претенции, ако не, да яде каквото му сготвят. За такива битовизми, не си струва да се хабят нерви. Който не му харесва, да стои гладен или да сготви той, толкоз.

# 595

Витаминче, вземай храната и не го мисли. Ако ти харесва, яж, ако ли не - той да си я яде. Като никой не я яде, отива в кофата. Войната за черпака е най-глупавата война, която може да започне един човек.
+1
Толкова глупав казус, просто не ми се вярва. Ще ми е проблем, че нямам задължението да готвя!?! Все едно да се разсърдиш, че вместо след работа да захванеш тенджери, тави и др ще ходите на ресторант или ще поръчате храна.
Убийте ги тез свекърви, които дават маджи само на синовете си, чийто гаджета са против, вместо на несиновете си, но чийито съпруги ще са мноооооого благодарни.

# 596
  • Далечният изток
Е, айде сега пък момченцето имало претенции...
Като вземете да правите от мухата слон, ме убивате значи.
Една влюбена жена няма ли да иска да сготви за любимия си?!
Да му вика Ай сиктир, и да го праща да си готви там или да върви при майка си или направо на м@йната си... Браво, ей това е влюбена жена...

# 597
На една влюбена жена не й трябват манджи. Докато са млади и без деца нека си живеят живота, а не да се хващат за черпака.

# 598
Казусът не е глупав. Всеки си има своите възприятия за нещата и всеки има различен тип проблем.
Съвсем нормално е да иска човек да си определя храната в собственото домакинство. Като съм си вкъщи искам да си ям моята храна (или да си поръчам сама), а не донесена в тенджера от майка ми/свекървата.
А това свекървата да ме учи да готвя като нея, за да може мъжът ми да яде... Как ли пък не. Като не му харесва моето готвене и за него това е deal breaker вратата ясно къде е...

На една влюбена жена не й трябват манджи. Докато са млади и без деца нека си живеят живота, а не да се хващат за черпака.

А защо хората да не си живеят, както искат и както им е приятно, а?
За някои готвенето е хоби. На мен ми доставя невероятно удоволствие мъжът ми да мучи одобрително, докато яде.

# 599
  • Далечният изток
Ако реши да готви бе, тя ако иска. Аз навремето преди 100 години исках - научих се. Сега явно младите жени това не ги вълнува. Извинявам се, че не разбирам, но съм стара, от старото поколение.

ПП Да, разбирам вече как се разсъждава днес - като не му харесва моята манджа - вратата! А не да се постарая нещо да променя, за да му хареса... Ок, така да е.

Общи условия

Активация на акаунт