С какво ви дразнят мъжете /тема № 8/

• 49 649
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Ще се радвам, защото е помощ за мен, нейното готвене. Разбира се, ако са неща, които харесваме и ядем, иначе се обезсмисля помощта й.
От друга страна, ако свекърва ти си мисли, че мъжа ти гладен ще си отиде заради тебе, е друго. Може да се съмнява, че добре й гледаш синчето, за това да готви и да дава кутиики, тавички..
Трябва да усетиш целта на начинанието.
Ако е втория вариант - лошо.
Иначе веднъж седмично да ви направи някаква манджа, баница, супер си е.
Нещата, които готви, само той ги яде. Не мисля, че е умишлено към мен, тя не знае какво ям и какво - не. Аз ям само сладките Grinning
Не знам каква й е идеята, но точно така го приемам - че едва ли не, ако тя не го нахрани, край - умира от глад.

Когато го казах пред него, отговори, че преди не правила така, защото било минало по-малко време от изнасянето (в друг град), но с времето почваш повече да липсваш и .. затова.

# 571
  • волно калдъръмче
Навиците са страшно нещо. Докато моят мъж свикне на моите манджи, мина доста време и похабих много нерви. Витаминче, гответе заедно на първо време, за да няма после хър-мър и това не е като на мама.

# 572
  • Далечният изток
На твоите години така реагирах и аз. Сега като Кристал, искам някой да ми готви, голяма помощ ще ми е, ама няма желаещи.
Учих се навремето да готвя по вкуса на мъжа ми и от много години вече не харесва на майка си манджите. Пращам го от време на време при нея да яде, ами не ще...

# 573
Витаминче, гответе заедно на първо време, за да няма после хър-мър и това не е като на мама.
И аз така искам.
Но тя звъни "Да ти сготвя ли?"
и той - Да.
И отива и взема.
Ама, по негови думи, той не е звъннал да каже "Мамо, Витаминчето не ми е сготвила, направи ми ти нещо да ям"

# 574
  • в сърцата на децата <3
Витаминче, а той по принцип има намерение да отиде да я види и тя звъни дали/какво да му сготви, или тя звъни и той отива специално за да си вземе манджата? Ходи(те) ли да я видите (на гости примерно) регулярно? Може ли да го прави за да го накара да отиде и да я види, защото ѝ липсва?

# 575
Аз пък готвя по-добре от всички майки, свекърви, лели, баби. Самите те го казват и искат рецепти всеки път, когато опитат нещо мое. За мен готвенето не е само мятане на черпаци, а любов. Готвенето и правенето на десерти е мое хоби от години. ММ, както и всички други, обожават готвенето ми.
Но!!! Свекървата си е свекърва, ако не натъпче нещо в чантата, когато сме й на гости няма да е тя. Знае, че няма да се яде, че ще се хвърли, но да натъпче. ММ беше стигнал до там да й направи клип, в който хвърля вече развалилата се храна, защото му омръзна тя да тъпче, той да хвърля. Но продължава, няма оправия.

# 576
  • Далечният изток
Според мен го прави, за да държи нещата под контрол, но ще минем към свекървенската тема.

# 577
  • волно калдъръмче
Да не би да приема навътре отказ, свързан с манджите й. Някаква връзка между тях двамата.

Имах подобно преживяване. В началото бяхме. Живеехме отделно, предимно готвех аз. Чаках го да се прибере, за да ядем заедно и вече ми беше премаляло от глад. Да съм ядяла сама, щото той вече бил ял при мама. Ко? Не! "Ти при мама - аз при мама. Защо да живеем заедно?"

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 11:14 от Вяра

# 578
Ние живеем в друга държава, ама все пак се дрязня като на тръгване от Бългатия др наслагат кутийки, луканки, сладко и лютеница. И майка ми, и свекървата готвят много добре и ми е вкъсно като сме на гости, но самата мисъл да крепя манджи в колата/самолета ми е отблъскваща. А какво остава за манджи, коиъо цял ден са били изеън хладилник и се очаква после да ги ям. Ми не, мерси.

# 579
  • Sofia
mountain_crystal,  интересно ми е да чудя още мнения - дали повечето като теб ще се радват, или като мен ще недоволстват.

Аз също не бих имала нищо против, но просто защото не съм повелителка на черпака. Демек, нито умея да готвя, нито искам да се уча. В този ред на мисли, изобщо не изпитвам чувство на ревност или каквото е там, откъде мъжът ми си набавя храната.
Като сме ходили на гости при свекърите, даже го насърчавам да вземе повече неща, за да си има за у нас по-дълго време.
Но може би разсъждавам така, защото за мен храната е просто средство за оцеляване и всякакви драми около това са ми изключително досадни.
Иначе, до храната на свекървата аз самата не се докосвам, гнус ме е лекичко, не знам защо. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 580
Витаминче, а той по принцип има намерение да отиде да я види и тя звъни дали/какво да му сготви, или тя звъни и той отива специално за да си вземе манджата? Ходи(те) ли да я видите (на гости примерно) регулярно? Може ли да го прави за да го накара да отиде и да я види, защото ѝ липсва?
Тя звъни и той отива.
Аз съм ги виждала един път до сега, родителите му; на вечеря, на която имаше и други хора, не само 4та.

Цитат
AIDA_Nнд, 19 сеп 2021, 10:22
Според мен го прави, за да държи нещата под контрол, но ще минем към свекървенската тема.
Аз съм си мнителна по пририода, и подозирам същото. Дори не конкретно заради мен, а защото не искаха той да се изнася и мести. Предлагали му бяха да се върне в предното жилище, а те да отидат в друго. На което той отказа.

Цитат
Вяра
"Ти при мама - аз при мама. Защо да живеем заедно?"
Това и аз попитах. Ако той си яде при майка му, или нейните манджи, защо да готвя аз?! Да си ям тогава при моята майка и всичко точно.
Отговор -  ти винаги приемаш нещата лично срещу теб, а не е така.

# 581
  • София
Според мен има различни варианти, но да предложа и аз един Joy Като малки буквално животът на децата зависи от това майката да ги нахрана. Много майки не могат да преодолеят тази идея дори много време след като детето не зависи от тях за да оцелее. Това се простира и отвъд храната, просто те не са се разделили с детския образ на отрочето си, и изпитват нуждата да продължават да го обгрижват. Смисълът на родителя продължава да е центриран върху детето, и в неговите очи, детето продължава да е дете, независимо от възрастта. Намеренията не са лоши, но са нездрави и могат да бъдат доста задушаващи.

# 582
Подкрепям варианта на Лъвица.
Примерно, моят баща не може да готви добре, нито има овошки, градина, лозе и т.н. домашни продукти. Но не спира да ми носи плодове и зеленчуци - с килограми. Всеки път му благодаря и натъртвам, че наистина няма нужда и наистина не искам да ми носи нищо. Продължава. Повече от 15 години. Това си е точно за тая тема, нали е мъж! Да, но той вече е на възраст и не ми допада идеята да мъкне тежки сакове. Все пак той не купува по 1 кг. А по 4-5! И какво да правя аз с 5 кг сливи (най-често меки) или с 4 кг праскови (на които не ѝм се делят костилките и като почнеш да ги режеш, ги мачкаш и се омазваш ) или пък като накупи по 2 кг черно и бяло грозде - аз гледам да не ядем много-много сладко вкъщи. И не, че той има пари в излишък или пък аз нямам - това за него е израз на обич. Мен ме дразни, защото на практика не ми помага, а ме затормозява. Наскоро варих компот от праскови в тенджера. Децата ядоха компот посред лято.

# 583
  • България
mountain_crystal,  интересно ми е да чудя още мнения - дали повечето като теб ще се радват, или като мен ще недоволстват.
* С уточнението, че от скоро живеем заедно. В други дни си готвим заедно, някога аз правя нещо, по-рядко - той. На мен ми се иска да свикнем така, заедно, двамата. Не готови канчета.
Радвам се, когато майка му напълни кутийки.
Сам си яде съдържанието, за мен не е проблем.
Не обичам да готвя, не ям готвено и много се радвам, когато някой ме отмени.

# 584
  • София
Витаминче, аз бих поканила свекърите на обяд или вечеря. Ще се постарая с поне 4-5 степенно меню. Ще се изгърбя, но ще направя сложни и вкусни ястия.

Това е начин да й покажеш, че синчето няма да умре от глад и ще бъде гледано добре.

Възможно е да се кротне и да спре с кутиите.

Аз така направих с моята свекърва. Тя не готви и не дава кутии, но се опитваше да ми дава акъл. Постъпих по описания начин и решихме всички проблеми.
Сега тя идва на гости със собствени кутии и си взима за вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт