С какво ви дразнят мъжете /тема № 8/

• 49 633
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Ааа, моля, моля, да не се бърка с искане на съвет какво да си правя с мъжа. 😂
Да е жив и здрав, че ме обича и търпи🤭 а не е и като да не готви по-добре и вкусно от мен🤭

# 661
Ms. Gorgeous- от 5 години сме заедно, но от почти 2 реално живеем заедно, нямаме деца. За прибирането- аз знам, че не е с жени- от прозореца мога да го видя, че е в съседната градина, но просто е като децата- веднъж излезе ли, забравя да се прибере. Със съседа всеки ден се виждат, като дупе и гащи са, все си приказват и все имат какво да си говорят. Да, ама онзи е ерген и няма кой да го чака вкъщи и си търси компания. Ама и аз си искам внимание в крайна сметка. Иначе е грижовен, готви често и сигурно от там му идват прекалено високите очаквания. Иска точно по неговата рецепта да е всичко, картофа да е сварен точно толкова, моркова да бъде нарязан не на шайбички, а на полумесеци и такива други простотии, които за мен са глупости.
П.С - За това, че не се прибра в петък на време и му се сърдех, вчера ми купи торта. Satisfied

# 662
За готвенето съм с 2 леви (то аз по принцип съм с 2 леви). Но съдейки по себе си, ако човек иска, може да постигне всичко.
Мъжът ми е супер критик по отношение на храната. Манчев е направо софт пред него. Като идем на ресторант на всички намира кусур. Може би е единственият мъж, който и на майка си готвеното критикува.
Но съм обективна и ако критиката е градивна, не се сърдя, а си записвам. Благодарение на него се научих да готвя вкусно, като направя нещо даже не мога да повярвам, че аз съм го направила Laughing

Все още той готви основно, аз само когато се наложи, но не съжалявам, че съм се научила. Големи хора сме, всеки трябва да може да си сготви.

С една дума - ако наистина става дума за градивна критика, и ако той готви редовно, използвайте го като безплатен готварски курс, вместо да се дразните.

Само ако подходът му е по-твърд, леко го "стиснете за гушата" и му кажете, че ако иска думите му да имат ефект, да го дава по-леко и подробно.

Скрит текст:
Мъжът ми в началото си мислеше, че се бъзикам и отговаряше шеговито. Примерно, в зората на опитите ми, звъня и питам - ще готвя пиле със зеле, колко олио се слага. Той - една чаена чаша. Ама със сериозен глас, въобще патешкият ми мозък не разбра, че е шега. Вече не смее да отговаря така Trollface

А не се научих да готвя, като своеобразен протест с/у модела едно време. Майка ми след работа тичаше от печката към прахосмукачката, после към ютията, после към простора и т.н. Категорично отказах да си промивам мозъка като вляза в този омагьосан кръг и бъда подготвяна за прилежна домакиня. Като не искаха да си разпределим по-равномерно нещата си избрах каквото на мен ми е лесно. Веднъж в седмицата колата и стълбището, през другото време, фрий.
Слава богу, срещнах човек, който не седи и не ме чака да го гледам като малко дете и да му режа доматите, в каквато форма ги иска, даже ми е кеф...

# 663
Оплаквам се от себе си, трудно живея със себе си, та не знам ММ как живее с мен. Перфекционист съм. Всичко трябва да е под конец, кърпите трябва да са подредени по определен ред, сапуниерката точно под определен ъгъл, не обичам да има и трохичка по пода, затова държа след ядене да се пуска прахосмукачка. Абе, всичко до съвършенство. С ММ си разделяме задълженията, без готвенето, защото както казах обожавам да готвя. И после минавам да видя как е свършена работата- ОТК. 😀 Но не само вкъщи съм така, и на работата съм по същия начин и навсякъде. Като се хване нещо трябва да се свърши както трябва, иначе въобще не се захващай. Докато ММ върши нещата през пръсти и мен това много ме дразни. Държа на детайлите. 😀😀😀

# 664
Той като готви, ти правиш ли му забележки? Как ще реагира ако не му харесаш манджата? А ако моркова е на звездички, какво ще стане? Изобщо как реагира ако нещо не стане както той иска? Аз бих го предизвикала нарочно, за да видя каква ще е реакцията. Ако започне да агресира, поне ще знаеш о'време да го разкараш тоя дребнав мрънкач с претенции.

# 665
Ходите им по гагите Grin моя ми казва- ммм, как вкусно мажеш филии.
 Сериозно, и аз преди исках да се доказвам. Още в началото, ама ми омръзна. Изморявам се да се юркам след работа и вечер чак настроение нямам. Не си струва.
 Затова сега и да мажа филии е вкусно.
 ( веднъж ми бе казал- тез картофи с месо- много са гадни Frowning наистина бяха гадни, ама на инат си ги ядох 2- 3 дни, друго нямаше, ааамаха)

# 666
ммм, как вкусно мажеш филии.
Joy
Забавно е, но го разбирам - като не можеш, или не искаш, ставаш спец в ей тия най-невзрачните.
О, с Джейн сме от една порода. Е, прахосмукачка чак не пускам след всяко хранене, въпреки че си мечтая да си имам кокошки поне да поизкълват трохите след детето /и едно прасе за остатъците/, но замитам ... няма начин. Но много ме дразни някой да ми наруши невидимата линия на конеца.

# 667
ммм, как вкусно мажеш филии.
Joy
Забавно е, но го разбирам - като не можеш, или не искаш, ставаш спец в ей тия най-невзрачните.
О, с Джейн сме от една порода. Е, прахосмукачка чак не пускам след всяко хранене, въпреки че си мечтая да си имам кокошки поне да поизкълват трохите след детето /и едно прасе за остатъците/, но замитам ... няма начин. Но много ме дразни някой да ми наруши невидимата линия на конеца.
Мислих, че съм единствената такава, защото като разказвам на близките и казват, че трябва да посетя психолог. 😀😀😀 Като съм сама ми е най-добре от към чистота, просто всичко е както трябва. Като се прибере ММ избърше си ръцете, остави кърпата на плота вместо пак да я закачи. Яде, направи всичко в трохи. Не, че после не си оправя, ама не е така както на мен ми харесва.

# 668
Ъ?
 Аз мога, всичко мога Bowtie общо взето мога и знам всичко, натурална жена.
 Ама мога и да си почивам.
 Няма нещо, което да не сготвя, и с такава усмивка и фасон да го поднеса, че да си мислиш, че цял живот съм го готвила Joy
 Ама забелязах как се изцеждам така вечер през вечер, то после от умора и настроение нямам.
 Значи, така, като сготвя нещо засукано, се цени като на празник. Инак става навик.

# 669
И аз съм като Джейн, но си прощавам, защото не искам от другите да следват моите си правила и порядки. Тихомълком минавам след тях и оправям. Благодарна съм, че ме приемат каквато съм и дори ми показват и казват, че ѝм е уютно покрай мен. Бившият съпруг ме провъзгласяваше за маниачка и плюеше върху старанието ми, дори ми се подиграваше пред чужди хора. Добре, че се отървах!

# 670
ММ много се старае да ми се хареса, ама и аз гледам да не го критикувам, заради тези мои мании за чистота. По същия начин ми се възхищава на прецизността и готварските умения, хвали ме. И по някакъв начин успяваме да си направим някакъв наш си синхрон.

Последна редакция: вт, 21 сеп 2021, 20:08 от Jane122

# 671
А ММ никога не яде каквото и да е ядене повече от веднъж! Готвя две порции и това е, само баница правя малко повече, но и нея трябва да изхвърля, ще хапне едно парче и толкоз.

# 672
Аз също не харесвам да ям едно и също ядене по два пъти, но не виждам как се готвят две порции 😀

# 673
В Индия не претоплят яденето,щото било вредно за здравето.

# 674
И аз, ако имам приготвени чисто нови обувки всеки ден, няма да повторя вчерашните. Ех Stuck Out Tongue Winking Eye

Индия? В Индия ядат от една купаня цялата рода- с пръсти. Не са шаблон за храненето, ама хич.
А ММ никога не яде каквото и да е ядене повече от веднъж! Готвя две порции и това е, само баница правя малко повече, но и нея трябва да изхвърля, ще хапне едно парче и толкоз.

Общи условия

Активация на акаунт