С какво ви дразнят мъжете /тема № 8/

• 49 630
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • София
О, мм е "добро прасе" - дояжда всичко. В коя тема съм? 🤔 Трябваше ми време да свикна като го няма, да готвя така, че да не остане.

# 676
В Индия се къпят и в Ганг, защото е много полезно да се къпеш, където изхвърляш трупове No Mouth

Това с не-яденето на едно и също го разбирам, но означава готвене всеки ден или готвене много уикенда и притопляне през седмицата. Ъм, не, мерси. Абсолютния минимум, който готвим вкъщи са 4 порции (освен примерно нещо набързо като яйца), защото ММ работи от вкъщи и трябва да си има нещо за обяд, а аз си нося всеки ден на работа. Ако са повече можем да прескочим едно ядене и да остане за следващия обяд. Така има за 3 хранения, но не са поредни Simple Smile

Скрит текст:
Струва ми се брутално разхищение на енергия да се готви толкова малко количество, но има и някакви хитринки - сваряваш една тенджера ориз и единя ден ще е със сьомга, сосове и зеленчуци, другия примерно ще го запържим с яйце в китайски стил. Или ще изпечем картофи и ще ги ползваме като гарнитура за различни неща.

@Jane, аз си намирам в пинтерест с търсене cooking for two, когато примерно няма да ни има и не трябва да остава храна, имам много малко провизии, защото не сме пазарували или за десерти, когато искаме мъъъничко да се поглезим, но не искаме да се тъпчем със сладко няколко дни след това Simple Smile

# 677
  • София
В Азия хората нямат хладилници. Всичко се купува рано сутрин,  готви се и се яде.

# 678
  • волно калдъръмче
Обичам да домакинствам, но не обичам да готвя сама. Мечтая си за мъж, който, като ме види, че готвя, да спре телевизора, да пусне хубава музика, да сипе по чаша вино и да ми съпортва. Да се глезим докато си приготвяме храната, да си подаваме хапки и да се забавляваме.
Скрит текст:
Уви, моят е пълното дърво. Не че не може да направи всичко това - може, но не чувства необходимост и не му е важно. Така и аз. Не че не мога да сготвя хубаво - мога, но вече не ми е важно. Готвя чат-пат, колкото да не е без хич.

В последно време съвсем съм зарязала манжите. Неестествено ми е цяло лято да снова около котлоните, обляна в пот. Вчера ми дойде музата, но така се олях с олиото, че ме хвана срам. Той пък беше на седмото небе. Май му идва акъла.

# 679
Тази седмица съм в болнични и ми с толкова приятно всичко да е прилежно подредено, да сготвя на спокойствие и с мерак, а не да бързам.

# 680
Цитат
Мечтая си за мъж, който, като ме види, че готвя, да спре телевизора, да пусне хубава музика, да сипе по чаша вино и да ми съпортва.
За съпортването ще съпортва... Даже няколко пъти ако може. Ама ще сготвите на куково лято.

# 681
  • София
Цитат
Мечтая си за мъж, който, като ме види, че готвя, да спре телевизора, да пусне хубава музика, да сипе по чаша вино и да ми съпортва.
За съпортването ще съпортва... Даже няколко пъти ако може. Ама ще сготвите на куково лято.
Моят го прави, но защото всеки път си мисли, че това ни е лебедовата песен 🤣

# 682
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Сълзи ми потекоха от вас! 😂😂😂😂😂😂😂

# 683
В началото на съжителството е така, гладни, ама любовта ги насища. Кат се минат няколко годинки се обръща палачинката😂😂😂
Бяхме се  уговорили с половинката да сготвя яхния, след 30 мин. се появява
ММ-какво правиш?
Аз бъркам яденето-Готвя, да не си мислиш, че правя вещерска отвара?
ММ-Тъй кат гледам, не съм сигурен че готвиш.
Аз-🤬🤬🤬
В такива моменти ми се ще чугунения тиган на Уишмастърова😂😂😂😂

# 684
ММ- Дали можеш да скалъпиш спагети като китайските?

Аз- Пф, аз мога всичко!

Аз: купих онез бели като спагети, оризови, нугети ли бяха? Бъркам, джуркам у тиганЧЕТО. Нямам уок. Около мен имаше повече, отколкото у тигана. Все тая, по- вкусното е там, не на пода, плота и… да. Изсипах и на котлона, цвърчи, аз цвърча Triumph ММ се киска, ама буквално, седи на буквата Ф и се киска. Аз съм дама, само смутолевих:
 - Трябва ми тиган за китайско- викам- уок се казва.
 ММ- Добре, ама до момента ме е страх и от малкия тиган, кажи, как да имаме и голям такъв?
 Аз- Smiling Imp
 На нищо не мязаше манджата, признавам си.
 Най- обичам да готвя 3 часа и 45 Мин - да ядем за 10 Мин. После да има чистене сумарно, колкото първите две действия.

# 685
  • София
Моят пък даже прекалено ме съпортва. Демек - меси ми се в готвенето. Даже дето сме имали 3-4 мега скандала за годините, са почвали от готвенето.
Той като готви, аз опъвам кълки да дивана с чаша вино. Е, понякога беля картофи.

# 686
Ааааа тцъ, той кат готви гледам да ме няма. По здравословно е и за двама ни😂

# 687
Моят пък даже прекалено ме съпортва. Демек - меси ми се в готвенето. Даже дето сме имали 3-4 мега скандала за годините, са почвали от готвенето.
Правя пица, идва да помага. Първо сменя тавата, тази била прекалено голяма/малка, после я застила с домакинска хартия, после не му харесва как е настърган кашкавала и хваща да го наситнява...ей затова никак не обичам той да ми помага!
От семейство на готвачи е, може да готви, но не се търпи като помага, като свекърва е.

# 688
Като се бетонира в кухнята да готви дори сок не ми дава да си сипя от хладилника, че съм му навлизала в аурата. Мия се в банята, ама там хладилник няма.

# 689
  • Пловдив
У нас се яде колкото сготвя, каквото сготвя и както го сготвя. Откакто изхвърлих тавата с мусаката през прозореца в розите на свекърва ми и тръгнах да се развеждам... вече 10 години критики няма. Защото се знае - хвърчат тави.
На който не му харесва - да стои гладен или да яде сух хляб.

Както се казва - за още готварски съвети - последвайте ме.

Общи условия

Активация на акаунт