С какво ви дразнят мъжете /тема № 8/

• 50 244
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Моя мъж не може да пести. Няма 1 спестен лев!

# 361
Дадох му, с идеята, да пазарува понякога за вкъщи, той всеки ден минава през магазините. Дотук добре, но ММ си поръчал части, представяте ли си, части за счупеното БМВ!!! А за банани за болното ни дете не се сетил!!!
Напомням случая и особено подчертаното и особено думата понякога.
А колко по-лесно щеше да е, познавайки мъжа си, да каже - като минеш през магазина, купи банани за детето. Предполагам нуждата му е за сега, не за понякога.

# 362

Попринцип съм съгласна, но има прекалено много жени, които задават грешен модел в семейството, и после се чудят откъде им идват драмите. Идеално научени и подготвени за всяка ситуация от мама и тати няма. Малко или много, всички се учим цял живот, на терен.
С това съм напълно съгласна. Но в случая на Елизабе, който обсъждаме, става въпрос за базови неща, които се учат в първите 7. Иначе, да, цял живот се учим.

# 363
  • в сърцата на децата <3
Моя мъж не може да пести. Няма 1 спестен лев!
Въвеждай ти финансовата дисциплина. Свиква се. Иска се няколко месеца настройка и после чак се чудиш как до сега си харчил двойно. Разбира се от семейство до семейство има разлика, но начини винаги има АКО има желание.

# 364
Аз не разбрах какво общо има частите за колата и бананите за детето? Едното как изключва другото Rolling Eyes в смисъл от различни магазини се купуват, няма как да влезеш за банани, а да купиш част за колата. Изобщо не схващам казуса.
Иначе и това с пестенето не го разбирам особено. От какво точно се пести? То си има някакви базови неща, които си ти трябват, като бананите и частта за колата. Айде като ти се е счупила колата и този месец имаш такъв разход, ще отложиш за другия месец ходенето в Мола, ако знаеш, че няма да ти излезе бюджета. Ама ремонта на колата може и да се плати от фонда за спешни случаи и да не ти наруши месечния бюджет. Продължавам да не схващам какъв е проблема на Елизабет. Тя не може ли да отиде за банани, докато мъжа й ремонтира колата?

# 365
Доколкото разбрах, проблемът е, че повечето пари от семейния бюджет са гръмнати за ремонт на таралясника, наречен БМВ, и сега мъжът, вместо да купи банани за детето, изпукал още пари за части на таралясника.

# 366
Аз го разбрах така, че той е платил за ремонта и парите са свършили и е поискал за джобни за месеца. Та като се е видял с пари и е решил да си купи още части за колата, които не са били включени в първоначалните сметки.

# 367
А аз разбрах, че Елизабет има идея как да си харчи парите мъжът ѝ, но е забравила да му я съобщи и очаква той сам да се сети или да ѝ чете мислите.
Небъдна работа... Simple Smile

# 368
А аз разбрах, че Елизабет има идея как да си харчи парите мъжът ѝ, но е забравила да му я съобщи и очаква той сам да се сети или да ѝ чете мислите.
В 10-ката!

# 369
  • Sofia
Частите за колата не са ли и те необходимост? Нали е семейна вещ? Много ясно, че определена сума ще върви и по това перо. Само който не притежава автомобил, не знае колко финанси гълта. Ако колата не е в изправност, как ще се ползва за семейните нужди? Ние, с мъжа ми, например, без кола сме живи погребани.

# 370
  • в сърцата на децата <3
Комуникацията бяга по трасето, другото е въпрос на договорки и приоритети.

# 371
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Частите за колата не са ли и те необходимост? Нали е семейна вещ? Много ясно, че определена сума ще върви и по това перо. Само който не притежава автомобил, не знае колко финанси гълта. Ако колата не е в изправност, как ще се ползва за семейните нужди? Ние, с мъжа ми, например, без кола сме живи погребани.
Лекарствата и храната за детето са по важни от частите за колата. Притежавам автомобил, и много добре знам кое колко струва. Здравето на детето или колата са по-важни?
 А и авторката на поста спомена BMW, скъпи са им частите, и се трошат много. В тоя ред на мисли, мъжа и може да помисли за по здрав, макар и не толкова "гъзарски" автомобил.

# 372
Когато детето ти е болно, дали ще се кефиш мъжът ти да приоритизира колата пред детето? Wink

# 373
  • Sofia
Лекарствата и храната за детето са по важни от частите за колата. ... Здравето на детето или колата са по-важни?

Така е, не споря. Само че съм убедена, че все пак, пари за лекарства и храна са се намерили. Никъде не е подадено като информация, че това са били чак последните им финанси. Написано е само, че след като е платил частите, мъжът на потребителката е останал с малко пари до края на месеца. Мисля, че в случая иде реч за недоизяснена ситуация.

# 374
Със сигурност пари за банани и лекарства ще се намерят, надали е в това проблема. А че в главата на съпруга централно място са взели колата и частите, докато детето е в дома им болно и съответно оставено без банани..
Колата е важен ресурс на едно семейство, особено и с дете, че ще се поправи и ще се хвърлят пари за нея е ясно, ама, не може ли да почака час - два или ден..

Общи условия

Активация на акаунт