Есенни листа окапват вече, чака кротко АПРИЛското човече

• 18 281
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
 hristina_k ,съжалявам,че ви се е случило това и сигурно си много изплашена.Погледни на нещата от другата им страна и се опитай да не мислиш за това,за да не навредиш на бебето си.Това лято и с нас се случи нещо толкова неприятно-живеем на първия етаж и в 05.00часа сутринта докато си спим,влезе крадец у дома-промъкнал се е през прозореца в кухнята,който е от тези с двустранно отваряне и беше отворен леко отгоре.Никога не съм предполагала,че може да се отвори и то отвън и съм била спокойна,но............Добре,че бяхме оставили детето през нощта в свекърва ми и поне то не изживя ужаса.Крещях като луда докато мъжът ми се опитваше да го хване.
Радвай се ,че не сте били у дома и сте останали невредими.А сега,станалото -станало,мисли за здравето си и бебето .
 ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ ПОПЪЛНЕНИЯ!!! Hug
Относно бялото течение- и при мен е по-обилно и споделих с лекарката ми,но тя каза ,че не иска да прибързва с лекарствата,поне докато не изпълня 4 месеца и ми препоръча промивки,само външни,с лайка и тетра.
Днес във Варна времето беше страхотно и си направихме една голяма разходка в Морската градина,а на връщане минахме през магазин за бременни да си купя нещо,защото вече нищо не ми става и направо се пристягам с малкото дрехи,които намъквам-предимно анцунзи.Имаше много дрехи,които харесах,но..........цените направо ме втрещиха.Вкрайна сметка си купих един гащеризон он дънков памучен плат,за да ми топли през зимата.Може би друго няма да си взема,макар че мъжът ми настоява и за панталон.Цената на покупката ми беше 61лв.Вие намирате ли си нещо по-евтино и къде?Въпросът ми е към варненските мамчета.
За домашните животни-през първата ми бременност у дома гледахме куче и нямах никакви проблеми-вярно е ,че се чисти по-често и се спазва стриктна лична хигиена,но нима и без животинче вкъщи ,не е така. Сега често си ходим на вилата,където свекър ми и свекърва ми гледат три кучета и една котка.Не ги гушкам както преди и не давам да ме ближат,макар че ......пази,Боже,дано на никой не му се случват излишни неприятности. newsm17

ПРИЯТНА ПОЧИВКА И МНОГО УСМИВКИ!!! Hug Hug Hug

Последна редакция: сб, 21 окт 2006, 17:51 от larsen

# 121
larsen ,ако не държиш дрехите да са нови(аз определно на този етап не са ми  по джоба неща за над 50 лв) ти препоръчвам prodavalnik.com Там има много изгодни оферти от мами,на които вече не им трябват от "слонските"  Laughingдрехи

http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=5061&cat=3 
Момичета,как ви се струва тази количка?

Последна редакция: сб, 21 окт 2006, 19:02 от little^cuttie

# 122
Имам въпрос към вас.
Имате ли някакво течение?
Вчера вечерта получих някакво воднисто течение без неприятен мирис. Днес не забелязвам да продължава.

Миналата седмица правих микробиология, заради белезникаво- жълто течение, но всичко е нормално и  нямам повод за притеснение.
Но снощното течение ме притесни.

Ще се радвам да споделите.

Разговарях с д-р Даскалов, той сподели, че по всяка вероятност е поради по-дългото стоене в принудителна поза.
 [/color]
[/b]   

[

Няма проблем с това течение, след като изследванията ти не показват нищо обезпокоително.Нормално е бременната жена да е с увеличено такова.Да, има предразположение за гъбична инфекция, например, но нали за това се пускат тези изследвания.Нищо не се пие за подобно течение.И без промивки за подобно нещо-щом са чисти резултатите-нищо не прави.То ще съпътства цялата ти бременност и ако имаш късмета-на финала ще си без гъбички Mr. Green

# 123
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Добре дошли на новите мами  Hug

little^cuttie малко скъпа ми се струва тази количка, след като е само с летен кош.

Хриси това което сте преживели е ужасно. При нас в рамките на 2 месеца откраднаха кола и бяха влизали в къщи. Ние живеем на четвъртия етаж и съседите са ни все роднини. Апартаментите са по един на етаж. На всякъде другаде е имало хора. Крадците са се качили горе, харесали са си уредбата и микровълновата, избърсали са си прахта отзад с дрехите ми и после са ги опаковали със завивките от леглото. Това стана досат отдавна но все още не мога да го забравя.

# 124
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз вече доста силно усещам бебето. Вечер почва да се върти и да ме подритва

Последна редакция: сб, 21 окт 2006, 19:33 от ДейзиГ

# 125
  • София
Хрис, искрено ти съчувствам.
За мен по-отвратителното е даже не толкова липсата на някои вещи, а ровенето в личните ти неща.  Confused Пълна гадост. Дано поне има полза даването на отпечатъци и обясненията. При свекърва ми нямаше.  Sad
Ние сме с охранителна фирма. Не е чак толкова висока цената на спокойствието ни. Преди ми беше доста стресиращо да се занимавам с кодове и местоположението на три паник бутона на 70 кв. м., но сега го оценявам.

Добре дошли на всички 'нови' априлки!   bouquet

# 126
Здравейте мили мами  Hug

Нямаше ме две седмици и едва успях да прочета всичко, което сте изписали! Simple Smile

Хриси много неприятно! Дано преживееш бързо стреса!  Peace

Да разкажа малко за мен: миналата седмица мъжът ми имаше работа в Швейцария и с още едни приятели се качихме на колата и отпрашихме на там Simple Smile Беше страхотно, и преди съм ходила в Швейцария, но е било със самолет и сме били ограничени от към транспорт. Сега имахме възможност да спираме където си искаме и да видях такива красоти ... глетчери, снежни върхове, езера .. абе ... страхотна картинка. Минахме и през Италия за 1 ден. Цялото пътуване трая само 5 дена, но беше наистина страхотно! Имах доста притеснения преди да тръгнем, дали всичко ще е ОК с бебо, все пак са 4000 км. за 5 дена, но малката маймунка се оказа истински пътешественик и се чуствах страхотно Simple Smile Върнахме се в БГ в понеделник 8:30, в 9:45 бях на обичайната понеделнишка оперативка в офиса. Не ме питайте как изкарах понеделника, особено след като бях 1 месец в къщи. Този първи ден ми се стори ужасен. И така цялата седмица ... При нас, в офиса е много натоварено, затрупани сме от работа, срещи и какво ли още не. И най-лошото е, че през следващите 2 седмици не се очертават по-спокойни дни. Но няма да се оплаквам повече от работата Simple Smile

В сряда за пръв път усетих бебчо! Наистина беше страхотно! След това ритна още веднъж в четвъртък и повече не се е "обадило", но тези усещания тепърва предспоят.

Нямам търпение да отида на док., но имам уговорка за след 1 седмица.

Вчера ходих по магазините за зимно връхно яке, но това май ще се окаже голям проблем! В нормалните магазини, най-големият номер ми е добре в момента, а за след 2 месеца няма да има никакъв шанс да мога го закопчея! Вие имате ли си големи зимни якета, или сте изправени пред същия проблем?

Добре дошли на всички нови мами. Hug  Виждам, че тези с дата 17.04 се увеличаваме Simple Smile

Толкова от мен за днес. Двамата ми мъже се забавляват по мъжки днес и ще се възползвам от тяхното отсъствие  Wink

Целувки на всички! До скоро Simple Smile

# 127
  • гр.Варна
Благодаря Ви момичета!
Имам позната в Гранчина полиция,която има познати в нашето РПУ.я е питала какво става,но за жалост,отпечатъците са си нашите само.Пипали са с ръкавици.
Днес се обадих на докито.Слава Богу,утре ще ме приеме без уговорка,за да видим дали е добре бебо.
Стискайте палци всичко да е ОК:)
Лек ден

# 128
Здрасти Aya,

Включи и мен Манна - първо 28г. София - очаква се на 10.04.07.

Поздрави   bouquet

# 129
Здравейте и от мен! Макар и неделя аз по изключение съм на работа и някак си е много странно, но татито ни работи в друг град и тъй като е наряд денс,аз реших да поработя:) Да ви се оплача, вече който и да ми се обади,не пита как съм аз,а първо за бебо newsm53 много е забавно така.
Мисля,че преди два дни усетих бебо coolcool,но от тогава няма повторение и може да съм се излъгала Sneaky
hristina_k съжалявам за случилото се,надявам се ти и бебо да сте добре, пък аз в такива случаи казвам, че има Бог и той вижда всичко, така че....не го взимай навътре!
Радвам се, че групичката ни расте,ще има много априлски бебета newsm44
Вчера се видях с една приятелка, която роди преди 10 дни и поглъщах всяка информация, бях много изумена, че малката госпожица се е повлиляла от хормоните на майка си и през първите три дена е имала бяло течение, а сега има мастит,излизало е дори мляко през зърната на гърдичките 'и.....за мен това беше ново и не знаех, че е възможно, но са я успокоили, че всичко това преминава през първия месец. Хубавата новина обаче е, че има БУМ на бебета, по 6-8 на ден,което е доста за Плевен.Предполагам, че е така и в другите градове! newsm68 newsm44
Това е за сега от мен!Приятен ден на всички и до скорошно писане! lovekiss

# 130
Здравейте! Включвам се за първи път. Терминът ми е на 28 Април 2006г. и с почуда забелязвам, че в списъка тази дата все още е свободна. Имам голямо момченце на 7 години. От мамите във форума познавам само denisimo: Здравей, Дени! (Поздрави на Весито!).
От Варна съм. Записана съм на ЖК при д-р Бочева в един мед.център близо до подлеза на хали "Шипка", а на фетална бях преди две седмици при доц. Балев. Много се чудя дали да не отида и при д-р Давидков (не съм ходила досега при него, а отзивите за неговия професионализъм са противоречиви поне тук, във форума...).
От два дни усещам движенията на бебчо, но на близките ми много - много не им се вярва, тъй като с големия ми син ги усетих чак в средата на 4-тия месец. Досега съм +1 кг, който май се е концентрирал повечко в бюста, отколкото в корема Simple Smile
По темата с домашните любимци: имам ангорски котарак на 16 години и при първата бременност ми правиха изследвания за токсоплазмоза. Бяха отрицателни. На ЖК ме посъветваха да не ги повтарям, тъй като при толкова възрастен котарак, който не излиза навън от къщи е почти безпредметно, а и най - вероятно имам изграден имунитет.
По темата с дрехите за бременност: за жалост магазините във Варна са само 3 (поне аз открих само толкова). Този на г-л Колев е ужасно скъп, но пък има голям избор. Другият е на центъра под бар Сандор (срещу бившия Полски център) и цените са малко по - ниски. От там си купих много стилен панталон в черно с бяло тънко райе, който е много подходящ за работа в офис и засега успещно прикрива леко издутото ми коремче. Освен това открих в една втора употреба страшни дънки за бременни с етикета (и естествено струваха 20 лв!). С големия ми син изкарах "лятна" напреднала бременност и дрехите не са подходящи за този сезон.
хайде стига с представянето ми! Приятно прекарване на остатъка от уикенда и лека работна седмица!

# 131
  • София
Здравейте!
Първо, много е неприятно това, което ти се е случило, Христина. Имам опит по въпроса и знам, че след кражбата се чувстваш нещо като изнасилена. НАй-важното е в такива моменти всяка бременна жена да се стегне и да мисли за детето си - стресът е опасен. Да каже едно "КАкво толкова" , да изпие една вода и да се опита да мисли за нещо хубаво, да си представи, че е на плаж ако трябва. Аз наскоро, като се мотаех на пазар, открих, че ми е разкопчана чантата. За секунди ми се сви всичко и получих контракции. За щастие - чантата си я бях забравила отворене самата аз, а с бебето нищо лошо не се случи. От тогава при всяка по-неприятна ситуация се оънасям нанякъде и се старая да не ми пука.
Между другото, миналата есен с мъжа ми бяхме по работа в германия. Един познат ни беше наел апартамент в центъра на берлин на последния (5-ти) етаж на една стара кооперация. Една нощ от покрива някой беше скочил на балкона и влезе в спалнята докато спяхме. УСетихме го , но той избяга още преди да светнем лампата. За щастие не успя да открадне нищо ценно, само един панталон на мъжа ми от стола до балкона  Simple Smile.
Христина, не се притеснявай за халката. И мъжа ми вече е без халка - зимата му се изхлузила в снега докато си чистел колата. Естествено - не можахме да я открием, макар, че изляхме над 20 кофи вода на мястото. После той си направи нова халка.
Мяуче, кръвният ми тест е отрицателен - т.е. нямам антитела срещу токсоплазмоза. Котката не е зле сега - в апартамента на баба ми е. Мъжа ми ходи всяка вечер да си го глези. И аз минавам по за 5 мин понякога. В къщи е невъзможно - котето се качваше навсякъде, пускаше 7 сантиметрови косми по 2 шепи на ден. Всеки ден чистех с прахосмукачката и миех кухнята и пак всичко беше в косми и стъпки. Преценихме, че така май не е хигиенично.
А и не знам как е с чистенето при вас, но на мен откакто съм бременна ми е проблем - заболява ме корема докато изчистя спалнята и банята, а има още много за чистене. Виакаме от време на време една баба да чисти за по 20лв, но тя забърсва отгоре-отгоре - и аз мога така. Вбесява ме - мие с една и съща вода 120 кв без никъв препарат с един и същи парцал, с който я хванах, че минава както пода, така и тоалетната чиния, ваната и масата в кухнята! Мивката отгоре погледната свети от чистота, а отдолу е цялата в паста за зъби!
Tevolere, клеевата тинктура я има в аптеките. Представлява пчелен клей (казват му също прополис), разтворен в чист спирт. Струва 1,50 лв. Капват се 5-6 капки в 20-30 мл вода и с това се изплакват хубаво зъбите.
Lita, щом скоро са ти правили микробиология, значи отхвърляме възможността да е някаква инфекция. А и инфекциите обикновено са съпроводени с течение с цвет, мирис и някаква консистенция. Ако е било обилно - над 1 ч.л. - най-добре отиди на лекар. Иначе до 1 ч.л. течение си е нормално при бременност - и при мен се появява от време на време, еднократно и без болки, което е успокоително. До 1 ч.л. течението се смята за полезно, тъй като прочиства влагалището.
Stassy , браво за смелостта да пропътуваш толкова километри бременна! Това е много път - миналата годи на медения месец пропътувахме над 7000 км с колата и се бях разглобила от път. А не бях бременна... Сега - както съм бременна не смея и до вилата да отида, а е само на 45 км от София, но има много завои дотам.  
Що се отнася до зимните якета - и аз съм отчаяна. От сега не смея да си купувам яке, защото коремът ми е все още в начална фаза. Но в магазините за бременни ми казаха, че не продават якета. Лошото е, че ще сме с огромни кореме точно в най-големия студ. Иначе за по-меко време става и пончо или пелерина да се носи. Но са много скъпи. 200 - 300 лв за пончо не мисля, че е добра инвестиция. Дори и да имах купища пари , пак ми се струва неприятно да се купуват дрехи, които да се носят 2 месеца например.
Аз имам проблем - отдалече пресмятам всичко и още като разбрах, че съм бременна, се засилих да си купувам дрехи за бременни. Всичко ми се струва скъпо, некачествено и най-вече неизгодно да се купува, при положение, че ще го нося 2-3 месеца само ( в най-добрия случай) и че не е нито по стила ми, нито ми седи добре. И съответно не купувам нищо. За сега съм се стегнала и реших да изчакам докато вече нищо от дрехите ми не ми става - тогава вече няма да има на къде и ще съм съгласна на всякакви парцали.

# 132
С миналата бременност/ пак с корем зимата/ носих яке на мъжа ми.Тази зима ще процедирам по същият начин.Няма смисъл да се купува яке само за няколко месеца.Другата зима, живот и здраве ще си купя каквото ми хареса ново-не се знае и модата каква ще е, и цветово... Hug

# 133
С миналата бременност/ пак с корем зимата/ носих яке на мъжа ми...

И на мен взеха да ми минават подобни мисли  Peace Няма смисъл да купувам яке само за 3-4 месеца, а той има едно червено, много хубаво, в което ще има достатъчно място за шкебенцето ми.  Hug

Не ми се купуват дрехи за бременни, предпочитам нормални, но по-голям размер. А ако кача много кг, ще мога да си намеря мъжки дънки и блузи. Simple Smile

# 134
Здравейте,момичета!
По повод това,което пише sissi-скоро разбрах,че тази година според норвежкия календар е година на щъркела и затова има много бременни и новородени бебета.Това е така не само в Плевен ,защото и тук накъдето погледнеш-все бебета и бременни.Нима има нещо по-хубаво от това!? preggo  ylinfant

До скоро и много усмивки! smile3503

Общи условия

Активация на акаунт