Медицински център за асистирана репродукция Варна ( лятна тема 2021)

• 42 955
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
И аз не съм ходила на друго място.Там ми правиха феталните морфологии.Новият ехограф е много прецизен,щом сега ми се видяха миниатюрни ендо кисти,които преди това не се виждаха.

# 121
Точно щях да пиша, че с новия апарат според мен няма смисъл. Аз последно ходих в 11+ и мисля, че направи нещо като ФМ. Не ми каза нищо конкретно, но бая си по игра, въря, сука, сменя резолюции ли какво..... Кате, мисля, че можеш да се довериш напълно на док, още повече, че имаш и отрицателен пренатален.

# 122
Аз само ще добавя,че пренатеста не изключва феталната според мен, т.е до раждането има какво да се гледа дори и да е пуснат теста.

# 123
Благодаря на всички! Да,аз знам,че пренаталния тест не изключва ФМ ... Доц. Кисьов каза,че и той и доктор Анжел при всеки преглед замерват всичко необходимо и според него няма нужда да ходя специално.Ама всички покрай мен как няма да ходиш,то е толкова важно дрън дрън...и аз вече не зная какво да правя.
Мен на новия ехограф са ме гледали точно веднъж.. Ще помисля и ще обсъдя и с двамата доктори Simple Smile

# 124
Така е, гледат и дава и диск при прегледа.Прецени си.

# 125
Момичета,при кого правихте ФМ в 18-20 с. която е...малко не ми е за тук въпроса ама се обърках къде да питам... Доц.Кисьов ми каза,че не е нужно понеже всичко изглежда наред,а и имам пренатален тест-отрицателен,ама все пак мисля да ида някъде.
Аз ходих на ФМ при д-р Александров и съм много доволна

# 126
И аз ,само при него до края .Даже в началото на 9м ми каза "Бобче,ще родиш 4100-200".И родих 4219 ,ама за 19 грама няма да му търся кусур.Много му е точна преценката .
Всичко оглежда и замерва,сърдечни камери,кръвоток ,обиколки,всичко.

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 22:30 от Bobchita

# 127
На мен ми я прави Боян Георгиев, той ми следеше бременността след 12 седмица. На последния преглед в клиниката ми казаха за ФМ или при тях или при него. Той на всеки преглед си замерваше човека и като го питах ще правим ли късната фетална ми се изсмя и каза, че той си гледа каквото трябва и да спра да чета глупости.
Ако все пак не се чувстваш сигурна иди за второ мнение, препоръчвам и феталната ехокардиохрафия, която прави д-р Христов във АГ в определени дни от седмицата, мисля в сряда. Той доколкото знам е единствен във Варна.

# 128
И аз препоръчвам да се ходи на фетална ехокардиограгия при д-р Христов,аз ходих в 22 г.с буквално от днес за утре ме вмъкнаха. Доста подробно обяснява 😊

# 129
Днес бях там, Ебру е на работа. Simple Smile)

# 130
Здравейте, момичета! Обръщам се към вас със следната молба: моля, някой който си е правил цветна снимка при д-р Александоров и изявява желание да сподели опит, да ми пише на лично, за да не спамирам темата. Благодаря ви предварително!

# 131
  • Бургас
Здравейте, днес ММ направи спермограма в клиниката. Др каза че сме за ивитро. Другия месец ще подготвяме документите за фонда. Но ми казаха че ще ми пуснат хормони там на място както и цветна снимка... Въпросът ми е нужна ли е цветната снимка за фонда при ин витро?при мен на пръв поглед проблем няма, имам едно дете от друг мъж, овулация имам, хормони в норма. Прпблемна е спермограмата

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 20:17 от monitooo90

# 132
Съветвам Ви да скриете имената и най-вече ЕГНто.
Аз бих направила Цветна снимка, от нея се добива информация, независимо,че имате едно дете.

# 133
Здравейте, днес ММ направи спермограма в клиниката. Др каза че сме за ивитро. Другия месец ще подготвяме документите за фонда. Но ми казаха че ще ми пуснат хормони там на място както и цветна снимка... Въпросът ми е нужна ли е цветната снимка за фонда при ин витро?при мен на пръв поглед проблем няма, имам едно дете от друг мъж, овулация имам, хормони в норма. Прпблемна е спермограмата
Задължително е да се направи цветна снимка преди ин витро Simple Smile в добри ръце сте !

# 134
За фонда не е нужна цветна снимка,но ако имате сраствания по тръбите това може да доведе до извънматочна бременност.При инвитро се вкарват ембрионите в матката и плуват известно време преди имплантация ,особено пет дневните(които доктора предпочита ) са тежки и мудни и това увеличава риска.Ако имате хидросалпингс ,това е отрова за ембрионите ,няма как да успеете .Но всички тези неща се виждат на ЦС ,затова я направете,не е страшно и не боли.Успех!

Общи условия

Активация на акаунт