Медицински център за асистирана репродукция Варна ( лятна тема 2021)

• 42 968
  • 766
  •   2
Отговори
# 135
Здравейте! Днес ми беше ЗЕТ и бих искала да попитам тези от вас, които са минали през това какви съвети бихте ми дали? В клиниката ми казаха повече да си почивам, да намаля стреса и без полови отношения. Нещо друго бихте ли добавили? Трябва ли постоянно да лежа и какви домакински задължения мога да върша? Нямам намерение да чистя, но поне да готвя нали може? Все пак трябва да се яде нещо Grinning Разходките навън препоръчват ли се? Трябва ли да наблягам на някакви храни и също така има ли забранени храни? Само да кажа, че не пуша и не пия алкохол Simple Smile

# 136
След ЗЕТ ходих по ресторанти,разхождах се,домакинствах и родих.На свежия трансфер лежах и нищо .Успех!

# 137
Аз много лежах и никъде не ходих,понеже трансферът ми беше през зимата,кучи студ навън,големи преспи и -10 градуса.По цял ден гледах сериали и се криех под юргана.Ядях всичко,но ограничавах сладкото.Кафе не пиех,само безкофеиново кафе от малц и така цяла бременност кафе от малц или инка.Алкохолът също спрях а преди това много обичах бяло винце вечер.Помня,че около трансфера изядох няколко консерви ананас.Позабравила съм вече,защото беше отдавна,но всичко което бях чела направих и тестът беше +.

# 138
Към мен съвета беше за нормален начин на живот, са о да не вдигам тежко, да няма резки и скачащи движения и далеч от препарати. За храна нищо не са ми казвали, а за пороците е ясно.

# 139
Аз съм абсолютно изключение !!!
След трансфера , ядох сладолед и се прибрахме . Спах , не защото е трябвало а защото ми се спеше .
До деня на теста - пиех по едно кафе ( през цялата бременност и раждане , кърмене и до днес ) . Пиех бира ( не всеки ден , но винаги щом исках ) ядох - всичко ( най много свинско , а чесън не понасяха ) .
Не спрях да танцувам , да се разхождам , да ходя по планините . Обиколихме 3 държави . Не съм пила хапчета или да слагам допълнителни инжекции . Водих и здравословен полов живот след 10 седмица .
Та трябва да се чувстваш добре , да си спокойна , и нещата които правиш да ти доставят удоволствие .
Избягвах да вдигам тежко и да чистя с препарати .

Пожелавам ++++++++++++ тест !

# 140
Благодаря ви много за опита, който споделихте. Явно правилна рецепта няма. Всичко е донякъде до късмет. Просто при мен трансфера много трудно го направиха и успяха от третия път, а и нямам други ембриони и се надявам поне единия от двата да се хване. По принцип на едно място трудно стоя и винаги съм била доста пъргава, но ще се опитам повече да си почивам. Не искам после да се чувствам виновна, ако нищо не стане. Ще ви пиша като разбера резултата. Надявам се всичко да е наред Simple Smile

# 141
Каквото и да стане - дала си най доброто от себе си ! Никога не се обвинявай !!!
След труден трансфер , лека бременност с близнаци !
Много лесно се гледат !!! ( Не лъжа , лесно е )

# 142
Според мен,здравите круши вятъра не ги брули.Аз на трансфера изпих три литра вода,и щом ми я върнаха веднага станах и отидох до тоалетната.Даже на прибежки,щях да се напишкам иначе.Два дни след това имах РД и си празнувахме,после на женско парти бях.През цялото време бях сигурна ,че ще успеем и имах много положителна настройка.Даже мислих за бебето в женски род и се оказах права 😁.Мъжът ми много плахо ме гледаше,той мислеше ,че няма да понеса още един неуспех.И като направих теста на осмия ден ,даже не смеехме да се зарадваме.Видях една тънка като косъм черта ама под лампата на стената и със светкавицата на телефона .И му казах-виж бе,май е положителен.Май да,каза той и до там.Не коментирахме повече.Чак на първият преглед си дадохме воля на емоциите и аз ревах като магарица там в коридора на 7 ет и избягах без да си платя 😂😂😂.
Усмивка ,и аз така като я гледам си викам каква награда ми е тя след всички трудности .

# 143
Слушай тялото си Simple Smile щом не те боли нещо няма причина да лежиш . Води си нормален начин на живот Simple Smile Моите трансфери винаги са били много близо до пункцията и винаги много ме болеше. Последният път сега януари месец ми ги върнаха на втори ден , естествено бях в шок ,но за пореден път д-р Александров не ме подведе ,към днешна дата съм бременна в 29 г.с с прекрасна госпожица, която нямам търпение да видя и да намачкам ♥️
П.с  С този опит пиех кафе,не се ограничавах с храна дори и чаша розе пиех всяка вечер, докато не ми казаха,че вече имаме сърце и всичко е наред ❤️. Ананас и аз ядях 😁,ама четох че се яде 5-6 дни след трансфера след това не . 😁

# 144
Здравейте момичета!
Накратко за мен-преди 9 месеца загубих бебето си в края на 36 г.с., без никакви индикации. Беше нормална бременност, спонтанна след 1 година и 3 месеца опити.
Сега от 7 месеца правим опити, но не се получава. Моята АГ ме насочи за цветна снимка и спермограма, след което иска да направим стимулация с Фемара.
Даде ми номера на д-р Кисьов да се консултирам и с него.
Бих искала да попитам на него ли трябва да звънна, за да си запазя час за цветна снимка и спермограма или директно на номера на центъра.
Бих се радвала да споделите актуална цена за двете неща, срок за резултати, на място ли ги разчитат или трябва да търся лекар както и мнението ви с този лекар.
Знам, че цветната снимка се прави на 2-3 чист ден от цикъл, но правят ли микробиология и други изследвания преди нея. Много ме плаши и тази стимулация, ще съм благодарна ако някой е правил с Фемара да сподели плюсове и минуси и като цяло какво мога да очаквам.
Аз съм с ИР и тромбофилия, в момента пия глюкофаж, АП, вит Д, В12, пикозитол, от днес включвам и кистон и дуфастон, т.к този месец яйчниците ми приличат на поликистозни и съответно м. юли не ми дойде.
Извинявам се за дългия пост, ще се радвам да споделите опит и информация.
Благодаря и желая на всяка една от вас лека бременност и силно плачещи бебенца на финала.

# 145
Спермограмата е 50 лв ,а цветната снимка мисля още е 390 .Не запазвай час,направо отиди и кажи ,че го търсиш.Не работят със запазен час .Той ще ти коментира всичко по резултатите.
Правила съм стимулации с Летрозол,което е евтиния аналог на Фемара ,нищо особено,не разчитах на стимулации с хапчета.Правих по два фоликула ,понякога един ,но пък се опъпчих с дебели подкожни пъпки по лицето.
Много съжалявам за загубата ,какво ви казаха ,каква е причината?

# 146
Аз също съм била на Летрозол , при мен нямаше нещо странично ,но и не видях кой знае какви резултати.

# 147
Защо се правят тези стимулации? Ние още не сме правили Инсе, миналият месец не успяхме да хванем ОВУ, сега този месец в четвъртък пак съм на преглед. Simple Smile
Преди ЦС си направих микробиология, хламидия, уреаплазма. И на мен ми я прави професорът, всичко мина много бързо. Аз плаках от страх, после от радост. Около 350лева май беше цената. Резултатът излиза веднага. Аз я правих на 4 чист ден.Спермограмата в рамките на деня излезе, 50 или 70лева беше цената. Съжалявам за загубата Ви. ♡♡

# 148
Три стимулирани инсеминации имам с летрозол,така решихме с младши.

# 149
На мен не са ми предлагали нищо, аз  пия  pregnacare. Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт