Вие как ще постъпите ?

• 10 843
  • 259
  •   1
Отговори
# 120
А може би някъде, дето има повече момчета. Поне любовта да срещне. Военноморското. Sailboat

Не се занимавам с такива неща. С археология може да станеш учител по история, ако искаш. Има такава опция.

# 121
  • Paris, France
sonja12, не си достатъчно информирана за да направиш приемлив, съзнателен избор. Влез в раздел образование, потърси теми за желаните специалности и чети! После питай там!

https://m.bg-mamma.com/?board=435

# 122
  • Пловдив
Ако завършиш български и история, също можеш да станеш учител - даже по два предмета. Моя колежка след тази специалност записа и завърши и право вече.

# 123
Още в предната ти тема ти казах решението, което да угоди и на майка ти, и на теб, но нещо не го отрази. Записвай нещо, което е склонна да плаща, после бригада с еднопосочен билет. Много мои познати така напуснаха България, вече са навън от години, знаят езика перфектно, повечето се записаха да учат там в даден момент. Други не, но не се притесняват, че нямат висше, понеже владеят езика до такава степен, че дори да се върнат тук, имат доста възможности за работа. Дори майка ти да се навие да учиш нещо с чужд език, няма да можеш да работиш по време на следването, защото присъствието е задължително, съответно пари за навън няма откъде да събереш.

Относно последния пост, познавам достатъчно хора, заминали с 5 думи в речниковия си запас, но не заминаха по учебни програми, а на бригада.

Къде заминаха точно? В Щатите?

# 124
Специално заради теб отворих програмите на ВТУ. Във философския факултет има "Национална сигурност". Сега - доколко е перспективна идея нямам, ама охранители има навсякъде - от детските градини до летищата. Във филологическия факултет пък има "Приложна лингвистика. Български и английски език с информационни технологии" като предлагат и мобилност по програмата "Еразъм+". Не знам дали се различава от "Еразъм", но последната даваше отлична възможност за 1 семестър безплатно обучение в европейски университет с минимална стипендия за живот, което пък открива възможност да се ориентираш на място за евентуална магистратура, а и да се пробваш допада ли ти животът навън. Предполагам, че би могла да вземеш и допълнително педагогическите предмети, така че да добавиш и квалификация за учител /поне по английски е голямо текучество/. А в същия факултет има и българска филология ЗАДОЧНО.
Погледнах и Русенския университет. Имат филилал в Силистра със "Специалност ПЕДАГОГИКА НА ОБУЧЕНИЕТО ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЧУЖД ЕЗИК - английски и румънски", което вероятно е причината майка ти да те натиска за там. От финансова гледна точка това ще е най-лесно за нея. А може би не иска да се отделяш по други причини?

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 18:40 от pipelot

# 125
  • у дома...
И аз питах за другата причина, поради която майката иска тя да е наблизо. Авторката сподели, че е бягала като ученичка от тях. Отговор не получих.

# 126
И аз питах за другата причина, поради която майката иска тя да е наблизо. Авторката сподели, че е бягала като ученичка от тях. Отговор не получих.

Не беше точно бягство. Беше миналата година бях на 18. Беше след скарване и аз просто отидох при приятелка, която познавам още от детската градина.

Pipelot

Тя ВТУ не го хареса като цяло града също. Само има един корпус, който горе-долу и допадна и той е философския факултет.

# 127
Авторке, за втори път пишеш за преподавател в университет, обаче за академична кариера се искат доста качества, а ти дори не знаеш какво искаш да учиш, нито пък имаш някакви интереси. Мисля, че трябва да слезеш малко на земята и да се съобразиш о с възможностите на родителите си, защото явно няма скоро да започнеш да изкарваш достатъчно пари, за да покриваш сама нуждите си.

Информирай се по-добре и се опитай да вкараш малко сериозност в избора си, а не  - интересно-неинтересно, преподавател в университет.

# 128
Авторке, за втори път пишеш за преподавател в университет, обаче за академична кариера се искат доста качества, а ти дори не знаеш какво искаш да учиш, нито пък имаш някакви интереси. Мисля, че трябва да слезеш малко на земята и да се съобразиш о с възможностите на родителите си, защото явно няма скоро да започнеш да изкарваш достатъчно пари, за да покриваш сама нуждите си.

Информирай се по-добре и се опитай да вкараш малко сериозност в избора си, а не  - интересно-неинтересно, преподавател в университет.

Щом са нямали възможност е можело да нямат деца. Не съм ги карала насила. Освен това всяко нещо, което горе- долу ми харесва на тях не им харесва.  Пък и кано нямат възможност защо не ми казаха от по- рано? Поне щях да се подготвя.

Поне аз харесвам две неща. Те ми казаха :" що не пробваш психология, европеистика, политология, национална сигурност, медицина, програмиране и т.н

# 129
"Само има един корпус, който горе-долу и допадна и той е философския факултет". Ама кой избира програмата /и бъдещето си/ по сградата?! Ти сериозно ли? И двете сте напълно неориентирани кое е важно, кое второстепенно и кое -без значение. При това положение - пропусни годината, работи, спести и използвай времето да се ориентираш в желанията си и начините да ги реализираш.

# 130
Щом са нямали възможност е можело да нямат деца. Не съм ги карала насила. Освен това всяко нещо, което горе- долу ми харесва на тях не им харесва.  Пък и кано нямат възможност защо не ми казаха от по- рано? Поне щях да се подготвя.

Ко речииии?!!??? Ама ти сериозно ли....?!?!!

Е, те тук ме загуби напълно.

# 131
  • у дома...

Информирай се по-добре и се опитай да вкараш малко сериозност в избора си, а не  - интересно-неинтересно, преподавател в университет.

Поне аз харесвам две неща. Те ми казаха :" що не пробваш психология, европеистика, политология, национална сигурност, медицина, програмиране и т.н
Добре, че няма инженерен факултет във ВТУ, че като гледам как се носите от специалност на специалност...

# 132
Това съм го чувала 1:1 от брат ми към родителите ми, завършен егоист, приключих и аз с темата.

# 133
Това съм го чувала 1:1 от брат ми към родителите ми, завършен егоист, приключих и аз с темата.

Мисля, че съм права. Пък и моята майка го е казвала на нейната. Не е нещо нечувано.

# 134
Още в предната ти тема ти казах решението, което да угоди и на майка ти, и на теб, но нещо не го отрази. Записвай нещо, което е склонна да плаща, после бригада с еднопосочен билет. Много мои познати така напуснаха България, вече са навън от години, знаят езика перфектно, повечето се записаха да учат там в даден момент. Други не, но не се притесняват, че нямат висше, понеже владеят езика до такава степен, че дори да се върнат тук, имат доста възможности за работа. Дори майка ти да се навие да учиш нещо с чужд език, няма да можеш да работиш по време на следването, защото присъствието е задължително, съответно пари за навън няма откъде да събереш.

Относно последния пост, познавам достатъчно хора, заминали с 5 думи в речниковия си запас, но не заминаха по учебни програми, а на бригада.

Къде заминаха точно? В Щатите?
Не, в Англия. Ти за Щатите ли мечтаеш? За там ще ти трябва доста труд и нямам предвид физически.
А тази глупост, че майка ти не харесала сградата... Да не мислите да я купувате?

Общи условия

Активация на акаунт