Вие как ще постъпите ?

• 10 873
  • 259
  •   1
Отговори
# 135
Това съм го чувала 1:1 от брат ми към родителите ми, завършен егоист, приключих и аз с темата.

Мисля, че съм права. Пък и моята майка го е казвала на нейната. Не е нещо нечувано.

М, да, крушата не пада по-далеч от дървото.

Грозна работа......

# 136
Като гледам - изгледали са те, имала си основното. Оттук нататък - помощта е пожелателна, но не е задължителна!

# 137
  • Варна
Това съм го чувала 1:1 от брат ми към родителите ми, завършен егоист, приключих и аз с темата.

Мисля, че съм права. Пък и моята майка го е казвала на нейната. Не е нещо нечувано.

Интересно как е реагирала някога баба ти, а майка ти когато й го заяви?
Аз понякога страдам за "едно време", кога баща ми щеше да ми зашлеви един и да ме залепи за стената за такива приказки.
А и проблемът има решение...

# 138
Оф, авторке моите родители също нямаха възможност за нищо и ме натириха като мръсно коте. И аз така се хвърлях като риба на сухо, че всички около мен имаха всичко, а аз все нямах понеже родителите ми акъл за две стотинки са нямали като са ме правили... и знаеш ли какво направих? Взех живота си в свои ръце и започнах да градя бъдещето си сама. Те разбира се като "крайно загрижени" за мен родители винаги критикуват всяко едно мое решение, понеже все ги "разочаровам" ама поне си вадя парите сама и не ми се налага да живея с тях.
Прости им за това, че не са ти дали това, което другите родители дават на децата си и продължи напред. Тази агресия към тях ще те погуби самата теб. Просто няма смисъл.

# 139
Значи е време да счупиш колелото на неориентираните неадекватни беднячки и първо да поработиш, после да учиш.

Те ми казаха :" що не пробваш психология, европеистика, политология, национална сигурност, медицина, програмиране и т.н
Да сложиш европеистика до медицина ми бие на помощно училище.

Хвани се на работа.

# 140

Интересно как е реагирала някога баба ти, а майка ти когато й го заяви?
Аз понякога страдам за "едно време", кога баща ми щеше да ми зашлеви един и да ме залепи за стената за такива приказки.
А и проблемът има решение...

Ами не беше готино. Баба ми се разплака. То беше наскоро.

# 141
Просто с токсични хора оправия няма. Вдигаш си чукалата и се махаш и възможно ограничаване на контактите ти с тях даже и да са ти родители. Докато седиш в тази отровна среда няма да се оправиш. За това подкрепям другите потребителки, които ти казват първо да започнеш работа, за да се изнесеш. Дори и със съквартиранти ще ти е по-добре пред непрестанните караници с майка ти.

# 142
  • София

Тя не иска нищо друго освен Русе за учител по български.

Иначе ходих в Търново и имам 6 на изпит там.  На матурите имам петици,ако има някакво значение.
SeaHorse То не е за набутване или не. Просто, когато човек не е на "ТИ" с химия,.математика, IT  нещата намаляват
[/quote]

Как отиде до Търново на изпит? Откъде пари за билет, , колко време стоя в Търново? Майка ти знаеше ли? Изпит по какво държа и кога?

Чета тук разни съвети да излъже майка си. Хора, вие добре ли сте! Как така ще давате съвети на младо момиче, с които да го карате да застава срещу майка си и да я лъже? А ако някой така на вашите деца започне да дава съвети? Сигурно сега някой ще каже, че майката сама си е виновна. Виновна или не, няма как да знаем, може историята да е съвсем друга. Но каквато и да е майката, не може да подкокоросвате дъщеря й да я лъже.
Младо момиче, което тръгва от дома си с лъжа, доникъде не стига. Или по-скоро стига до проблеми. Това не е филм на Дисни.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 22:48 от Andariel

# 143

Тя не иска нищо друго освен Русе за учител по български.

Иначе ходих в Търново и имам 6 на изпит там.  На матурите имам петици,ако има някакво значение.
SeaHorse То не е за набутване или не. Просто, когато човек не е на "ТИ" с химия,.математика, IT  нещата намаляват

Как отиде до Търново на изпит? Откъде пари за билет, , колко време стоя в Търново? Майка ти знаеше ли? Изпит по какво държа и кога?
[/quote]

Университета организира състезание. Пишеш есе на тема и, ако имаш повече от 5.00 си вътре.

https://www.uni-vt.bg/bul/pages/?page=16&zid=1
Последният абзац дава повече инфо. Иначе тя знаеше.

# 144
  • София
Може ли да разкажеш по-подробно?

Виж сега, имаш два варианта - орел в небето или гълъб в ръката.  Съветвам те да приемеш гълъба и да направиш това, което майка ти предлага. Можеш и да предпочетеш орела в небето, но готова ли си да поемеш всички рискове на това да се оправяш сама в непознат град и без никого, загърбила семейството си? Да гладуваш, да мизеруваш, дори таксата за ученето няма да можеш да си платиш. Не ги слушай тук бодряшките истории, защото със сигурност не са тръгнали да атакуват света и не биха посъветвали близко дете, както и не биха искали за своите деца да приложат собствените им съвети и да се втурнат в непознатото само и само да не е на родителските искания. Едва ли тук някой е тръгнал с два лева джоба. Все някой му е дал пари да има къде да живее, какво да яде и да си плати таксата. Хората обичат да се представят в героични роли и да разказват героични истории тип американската мечта.
И все пак, какво смята баща ти по въпроса? Не вярвам майка ти да е такава истеричка, каквато я описваш. Какво спестяваш и какво украсяваш?

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 23:59 от Andariel

# 145
Никой не я подстрекава да се изнася без една стотинка в джоба. Както виждаш всички я съветват първо да започне работа и тогава да се изнася. Това е като за начало единственото й решение.

# 146
  • София
Къде да започне работа? В Търново? В Силистра? Там е провинция, не знам как си я представяте тази работа. Стига сте й мътили мозъка! Бихте ли направили със своите деца това, което съветвате нея? Ще кажете, че при вас е друго, вашите деца могат да разчитат на вас, няма нужда да записват каквото не искат, вие сте друг тип родители... Досега не съм видяла родител да  е ок детето му да ходи да си троши главата самостоятелно, особено при конфликт. Само на думи ги има тези неща. На практика не го прави никой. В момента се правите на пубери и разсъждавате твърде оптимистично, за да изглеждате по-важни, по-успели, по-уверени. А по-честите резултати са по-скоро негативни и животът на момичетата в такава ситуация е доста неприятен.

Да си сяда на четирибуквието, да записва каквото й предлагат, пък нататък ще види как ще се развият нещата. След година може да й хареса, а сега го играе на въпреки, защото е сърдите на майка си.

# 147
Виж, аз нямам деца, но имам токсични родители, с които отбягвам да говоря. Аз започнах работа в чужбина и се махнах от контрола и манипулциите. Съветвам всеки, който живее в подобен кошмар да се махне. Не всеки има любящи и грижовни родители.

# 148
  • София
Ние не знаем дали наистина е кошмар, а на 18 и изобщо цялата история още от самото начало, от минали теми, ми се вижда доста разкрасена. Ти си започвай работа където щеш, на на чуждите деца недей да буташ фитили. На нея само това й трябва и ще натвори следващите проблеми. Зная, че си умна и успешна, но това е твоят живот. Представяш ли си какво ще стане, ако не й потръгне? Или за теб няма значение?

# 149
Аз не разбирам какво я бърка майка ѝ дали ще учи философия или филология, все се плащат семестри, не е като да е безплатно. За мен майката е незряла колкото дъщерята. В който и друг град да бъде, все са едни и същи разходи. Като се затръшкат разни родители децата им да учат каквото искат те, а не самите деца, лудите ме хващат. Заради подобна грешка от страна на майка ми, не успях да уча каквото исках и цял живот съжалявам, според мен тя също.

Общи условия

Активация на акаунт