Постоянна ревност

• 7 455
  • 130
  •   1
Отговори
# 60
Аз на моята редовно и казвам, че ще си хвана любовница, тя ми се хили, че с моята натовареност само такава ми липсва....
Всъщност правила ми е много драми в началото на връзката ни заради бившата ми и едно друго момиче, но нещата се разрешиха сравнително лесно.
За патологичната ревност като на авторката, в такова семейство съм израснал. Майка ми ревнуваше баща ми по същия начин (без основание), нагледал съм се на сцени и драми, като тинейджър започна изобщо дори да не ми правят впечатление, но такова нещо не бих си вкарал в къщата при абсолютно никакви обстоятелства.

# 61
  • Бургас
И аз някой път разправям за любовник...
Е,пита дали се шегувам...Ама знае,че се шегувам.
Да,такова нещо вкъщи не мога да търпя...Аз изобщо скандали не искам,нашите постоянно си крещят и се заяждат на всякакви теми,ревност не проявяват уж...Не се търпят,разтървавам ги понякога,понякога им казвам,че ще ги изхвърля...
Любовта, ако е много нервен и ми се сопне нещо,малко се сърдя.Аз и да вра и кипя,пак внимам какво говоря.
Никой не е длъжен да търпи ничии хистерии,истерии,ревности...
На мен обаче бързо ми минава...
А за ревноста съм разбрала отдавна,че е излишна.Някои хора изневеряват,някои не.Ако иска да изневерява,сцени,молби,сълзи няма да го спрат.
А ако двама души държат един на друг и са уверени,че са щастливи заедно,не им е ни до ревност,ни до изневери...Ние се радваме един на друг...
Ако се случи единият да не е вече щастлив в тази връзка,ще му мислим.Не са се свършили хората...Но ако продължаваме така,искам да си остареем заедно.Той същото уж иска,ха дано.
Авторке,ще го отблъснеш този човек,който вероятно си те харесва и държи на теб...
Карай я по-кротко и не тормози човека.
Вместо да се карате,си измислете някакво приключение като еднодневна екскурзия,просто правете нещата,които обичате да правите заедно...

# 62
Не отричам, че неоправданата ревност ще се подобри с терапия, Inferiya. Такава е нужна дори за самооценката и самочувствието ѝ, от където тръгват нещата.
Само отчитам факта, че в случая мъжа не е китка и той с нелепиците си изкарва от нея точно това, което ѝ е слабост. И като го вижда защо не спре и не ѝ покаже, че няма повод за ревност? А явно нарочно я разиграва. И сега ок. Тя тръгва на терапии и ето още една причина той да си мисли, че проблемът е само тя.
Няма нищо лошо по принцип в шегите. Когато се понасят от всички като такива, но не и да гледаш, че жена ти го преживява, а ти да каниш колежките на биричка.. Сори, а...
А като баща как е, авторке?

# 63
Monet, написах, че пича може би има mommy issues -> той също има нужда от някое друго посещение, за да се види от къде идва цялата му мъжка проклетия.
Спекулирам, но подозирам, че й е обяснил не веднъж, че няма да оправи някоя мадама в склада.
Напълно съм съгласна, че ако за някой (А) във връзката нещо е тооооолкова супер важно е редно другия (Б) поне до някъде да си обмисли поведението. Но! Ако (Б) направи опит и реакцията на (А) все пак остане същото, то (Б) може да не се съобразява и да си действа нормално, защото така или иначе (А) ще мрънка.
Само спекулирам! Но при всички положения инатът си е нормална реакция, когато някой ти казва какво да правиш с години Simple Smile По-скоро ми се вижда като авторката да е знаела, да се е надявала, че след брака ще се спре иииии е останала разочарована. Много хора (не всички) влизат в брак, надявайки се другия да се промени след това.

# 64
  • Страната на чудесата
Аз бях от жените, които са патологично ревниви. Казвам бях, защото живота така се преобърна, че трябваше да се науча да разчитам на себе си основно. И тогава открих свободата да знам, че мога и нямам нужда от някого на всяка цена. Имам връзка с мъж, когото преди 20години много ревнувах. Сега, при повторното събиране, няма и помен от това чувство. Не, че няма да ме заболи, ако ми изневери, но реално нищо не зависи от мен, само от неговата свободна воля. Предложи ми брак, не приех. Защото искам да знам, че ако е с мен, е защото го иска, а не наложено от някакъв брачен обет. Нямам време вече за заблуди. А сама се чувствам много комфортно в компанията си, партньорът е просто приятно допълнение, но не на всяка цена.

# 65
Не, хората не се променят. Някои порастват, други откриват себе си след брака, но не се променят. Каквото и да се случи, единият трвбва да остане силен и да се грижи за децата. Това обокновено е жената и осъзнавайки, че сама си е екстра, идва и самочувствие и т.н.
Това е. Просто осъзнаване е нужно. Коя съм аз, от какво ме е страх и о, да, мога да се справя със себе си.

# 66
Не отричам, че неоправданата ревност ще се подобри с терапия, Inferiya. Такава е нужна дори за самооценката и самочувствието ѝ, от където тръгват нещата.
Само отчитам факта, че в случая мъжа не е китка и той с нелепиците си изкарва от нея точно това, което ѝ е слабост. И като го вижда защо не спре и не ѝ покаже, че няма повод за ревност? А явно нарочно я разиграва. И сега ок. Тя тръгва на терапии и ето още една причина той да си мисли, че проблемът е само тя.
Няма нищо лошо по принцип в шегите. Когато се понасят от всички като такива, но не и да гледаш, че жена ти го преживява, а ти да каниш колежките на биричка.. Сори, а...
Малката много го обича, той нея също, много добър баща е, но рядко има време за нея. Той е работохолик, има много отговорности.
Това с бирата се случи само веднъж след поредния грандиозен скандал…

# 67
Според мен нямаш повод за ревност, казваш че всички там се шегуват един с друг, а и мъжът ти също се шегува с теб, явно просто човека е по свободен и обича да говори без задръжки, на мен това са ми любимите хора, ако мен някой ме избъзика така, ще му отговоря с още по мръсна шега. Казваш че работите в кухня, и към кои жени точно са шегите готвачки, сервитьорки? Явно колежките му също се бъзикат с него щом и той си позволява такива базици. И това че говори мръсни шеги , не означава че ще и изневери, има мъже дето са мълчаливи и студени и пак изневеряват, даже от тях най-много се очаква, защото задържат нещо в себе си и са прикрити, а тези отворените и цапнати в устата са свободни и са себе си.
Единственото което ти пречи е ревността, но ще се справиш с нея просто се иска малко воля, а и тя идва от страхът че ще загубиш мъжа си,  затова спри да мислиш по този начин и си кажи, ''той ще загуби мен'',  просто мисли за себе си че ти си по важна и детето, а не той

# 68
Пешън, значи проблем почти няма, освен да се погледнеш в огледалото и да си кажеш:  Не ревнувам, няма защо и не се опасявам от нищо. Аз съм хубава жена и майка и мъжът ми е избрал мен.
Успех Simple Smile

# 69
Да ме извинява авторката, ама кат си го е избрала такъв простак......
И дете му родила, и бизнес върти с него...
ами ще си го търпи. Пък то да не е сапун да се изтърка. В крайна сметка, получаваме каквото си търсим.

# 70
Не знам дали сте чували, че куче което лае, не хапе..
Един кръшкач не се държи по този начин особено пък пред жена си, много примерни и кротки са тогава. За мен проблемното му поведение, е че е просташко така да бъзика колежките пред жена си, но скандала трябва да е по това направление, а не заради ревност. 

# 71
  • Бургас

Малката много го обича, той нея също, много добър баща е, но рядко има време за нея. Той е работохолик, има много отговорности.
Това с бирата се случи само веднъж след поредния грандиозен скандал…
Ааа,бащите,които са добри,имат време.
Хранят,къпят,извеждат на разходка децата...
Работохолизмът не е оправдание...
Рядко се срещат бащи,които наистина си гледат децата,но все пак те са ги създали.

А за ревността-недей, наистина ще го отблъснеш.
Мъжете изооообщо не умират да им се правят скандали.Направо бягат надалеч.
Давай го по-усмихнато,предлагай му повече време да сте заедно,и с детето,и насаме...
Половината свят са жени...Ако не ги поглежда и не говори с тях...е сбъркан.
Е,вече ако говори само за конкретна друга жена и търси компанията ѝ,е друго...

# 72
Отиди при психотерапевт. Съжалявам да ти го кажа, но проблемът е в теб, обурни си колкото се може по-скоро внимание.
Ревността убива връзката и допринася ненужен стрес в живота. Най-вероятно накрая ти ще му изневериш, ако си навиеш достатъчно, че ти изневерява.

# 73
Не съм чела всички мнения, но донякъде разбирам авторката, ако мъжът й прави жестове към друга жена, които не е показвал към собствената - нормално е да ревнува. Например ако той сподели с някоя друга проблем вместо с жена си, какво трябва да си помисли авторката?

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 09:18 от Dania1

# 74
Не знам, честно казано, в някои случаи това наистина може да е червена лампа, но обичайно когато поведението е насочено само към конкретни хора. Тук изглежда, че този се отнася еднакво с всички, включително и с авторката. Познавам подобни мъже, които постоянно пускат мръснишки бъзици, без да подбират обекта. Не ми е направило впечатление този единствен критерий да е достатъчен, за да се определи доколко са верни на законната си половинка. По-скоро можеше да се свърже с високо либидо, голям интерес към секса по принцип. Авторке, при вас как са нещата, добър ли ви е сексуалния живот?

Има си мъже, на които им шарят очите и после се обясняват: "Ти си луда, аз така правя с всички, ти си се побъркала", способни да докарат и неревниви жени до истерия. Но ако няма нещо спестено от историята, тук по-скоро залагам, че проблемът е в твоята глава. Наистина ще го отблъснеш, то на човек му писва да е вечно обвиняван за нещо, което не е извършил. Ще му натежи да бъде постоянно причината за нервите ти и нещастието ти и връзката ще се развали. Така че наистина е добре да потърсиш помощ, щом винаги е било така и не можеш да го контролираш.

Общи условия

Активация на акаунт