През МАРТ бебенце у нас ще плаче- девойка ли ще е или юначе?

• 12 419
  • 300
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
ами аз днес влизам в 5 и се чувствам все още зле.Гади ми се почти по цял ден(наистина много слабо ама си е гадене),повръщам чат пат и като гледам май докрая така ще си откарам.

# 166
Ехооо!!! Здравейте и от мен след дългото отсъствие!!! Виждам, че сте видяли сметката на старата темичка, та и половината на новата сте опаткали...  newsm47 Браво на вас!!! Аз очевидно няма да мога да насмогна с четенето и затова направо се захващам с писане!!!

Ние бяхме малко болнички напоследък и изкарахме най-хубавата, мързелива седмичка от незапомнени времена насам... Такова блаженство беше да си поспивам до 9-10 часа, пък дори и със запушен нос... Понеже ми се мерна нещо, че и Муцунката е болна да споделя как се лекувах аз: парацетамол сутрин и вечер по едно + витамин С пак сутрин и вечер x 2 + Осцилококцинум x 1 на ден, много чай от мащерка, много лимони със захар, мед в промишлени количества и много търпение, защото така се оздравява бавно... Днес съм по-добре, само хремата остана и вече съм на работа  Weary  Когато отидох на доктор миналата седмица, ми изписаха антибиотик (естествено... то може ли да не те натъпчат с хапове) спрейове за нос, хапче за това, хапче за онова, но аз от рецептата не купих абсолютно нищо... Реших, че няма да си тровя бебето, а и по принцип винаги преценявам сама дали да пия антибиотика, който ми изписват или не. Докторите ти шибват антибиотик за щяло и нещяло...

Да не забравя да кажа "Добре дошли!" на новите майчета!!! Лека бременност и от мен!!!

Иначе бебчи е много палаво от сега - постоянно се бунтува из корема ми, ритка навън, навътре, накъдето му падне. Обикновено се активизира вечер. Коремът ми порасна буквално за две седмици. Скоро се опитах да се напъхам в един панталон, който не го бях обувала около десетина дни и ... ужасТ!!! не мога да го закопчея!!! Вече не мога да си обувам нито един от старите панталони, нося два нови - за бременни.

Sorry за дългото словоизлияние, но аз съм малко като невидяла днес... Ще се постарая да се огранича до ТУК.

# 167
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Добре дошли на новите мартенски мами Hug!
Фема, на Рибарица е приказно Heart Eyes. Била съм там всяко лято в продължение на около 6 година, в станцията на военните. Има страхотни кръчмета, механички, а природата е прекрасна. Дано ви е хубаво  времето, че там е само за разходки.
С шофирането нямам проблеми, книжка имам от 3 години, но интензивно карам от около 2. Справям се, но ме е страх много някой да не ме цапардоса и то не само като карам аз, а и когато се возя. Иначе аз да ударя някого  Naughty - много съм концентрирана.

Относно настинката - то си е баш грип. Вече ви разказах как почна. Драскане в гърлото, час по-късно вече болки, а след още няколко часа - кашлица. Вчера температурата ми стигна до 37.9, а с парацетамол успях само да я сваля на 37.5. Хремата е жестока. Нос, очи - всичко тече. Само през ушите дето не тръгнаха сополи. Опитах с бабини методи да се лекувам, но не се получи. Пробвах със солена вода в носа да си капя, но поне при мен не подейства. В крайна сметка се обадих на доктора си и ми каза да си купя капки за нос - Муконазал, за кашлицата - Мукосолван, Фервекс 2 пъти на ден. Капките са чудни, отпушват моментално, но явно при мен е много силна хремата, защото ми държи "сухо" само за около 2 часа. Иначе чай с един изстискан лимон и няколко лъжици мед по няколко пъти на ден. Общо по 4-5 лимона ми се събират на ден. За кашлицата  - мед забъркан с много канела и хапвам по лъжица през няколко часа.
За билковите чайчета доктора ми каза да пия колкото мога повече, но не знам дали мога да му имам доверие на този доктор...навсякъде във форума момичета пишат, че техните доктори не им дават билки да пият по време на бременност.
Бях ви казала, че и кръвното го държа високо. Казах на доктора и за това, а той ей така по телефона ми каза да си взема нифилипин (не съм сигурна, че така се пише, но това чух) и да пия по половинка на ден. Не го взех, защото бях чела за едно друго лекарство, което дават за високо кръвно на бременни...нещо с Д беше. Не знам какво да правя... ooooh!

# 168
За корема - и моят порастна за нула време. Така, както на снимката ми го няма, сега вече имам.

За лошото - днес ми е адски гадно - гади ми се и ми е едно такова отпаднало. Като болна съм Sad Иначе отдавна не ми се беше случвало, бях си в супер кондиция.

# 169
Аз като съм наработа - и ми е отпаднало, все нещо ме стяга и дърпа, а като съм си вкъщи - нищо ми няма  Wink Това в кръга на шегата, но като цяло се чувствам добре, не мога да се оплача.
Муцунке, много се надявам да се справиш бързо с настинката/грипа и да можеш да се порадваш на слънччевите дни (може би последни  Sad ). Колкото до кръвното, за съжаление не мога да изкажа мнение, но можеш да влезеш в някоя аптека и да попиташ както за хапчето, което ти е казал доктора, така и за това с "Д". Фармацевтите обикновено имат представа дали дадено хапче може да се дава на бременни, или не се препоръчва. А за сваляне на кръвно няма ли бабешки лекове?

# 170
Аз като съм наработа - и ми е отпаднало, все нещо ме стяга и дърпа, а като съм си вкъщи - нищо ми няма  Wink Това в кръга на шегата, но като цяло се чувствам добре, не мога да се оплача.

PeaceВсе едно аз съм го писала за себе си Mr. Green
Пчеличка не се притеснявай за размерите. Аз съм като теб ! Цикълът ми варира  30-34 дни, но всеки месец ми идва. Моя бебчо изоставя с две седмици , но на феталната доктора ми каза, че е важно всички замервания при бебчо да са еднакви , а това дали е в синхрон с евентуалната дата , не е важно, никой не знае кога е зачеването точно!На феталната като мериха главичка , бедрена кост и не знам какво си още - всички размери показваха ,че отговарят на една и съща седмица !

И аз не си крия корема preggo,
Миналата седмица се излекувах с чай , мед+лимони+орехи , пих и осцилококцинум, ядох и мнооого киви.Не ходих на работа четири дни и се оправих Simple Smile

Скорошно оздравяване на болните мами Hug

# 171
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Сложих снимки в сватбения албум. Ще взема и аз да си снимам корема, ама много не мога да ви бъда конкуренция момичета CryЗа 20 г.с. и 1 ден съм с малко малък корем, ама всичко ще си дойде на мястото. И най- интересното е, че коремът ми стои долу и не иска да се качва нагоре - например като при манго.

# 172
Здравейте, момичета. Пак сме на работа, затова Ви пожелавам приятна седмица.
 Първо искам да благодаря на мama mishi за съвета за схващането на крайниците. На мен същото ми го казаха на училището за бременни, но засега ще опитам с гимнасиката, а като ида на прегледа ще питам и лекарката.
 По въпроса за "прекрасното" състояние пети месец. Според мен е доста относително понятие. Не се чувствам добре всеки ден, особено ако съм на работа Simple Smile.
 По другата тема за бременността и дрехите. Аз си показвам корема, защото така си пробивам път в автобуса Embarassed. Иначе няма как да вдигна хората, които седят на седалките за бременни и майки с деца и са много заинтерисувани от пейзажа Simple Smile А и не само заради това, ами радвам си се, какво да се крия Laughing
 Момичета, имам две предложения към Вас.
  Първото се отнася до коледния благотворителен базар, организиран от форума. Аз мислих как да участвам, ама не съм много сръчна, та се сетих, така и така си пускаме снимки тук, не може ли всяка да се снима, а после да направим една обща снимка, нали има такива компютърни програми и да си я разпродадем, а събраните пари да отидат за базара. Ако сте съгласни, кажете.
 Другото ми предложение е за училището, на което сега ходя с мъжа ми. Знам, че и други искаха да ходят на училище за бременни, ама нямат време. Така че мога да пускам това, което съм чула на лекциите, без обаче да прекалявам, за да не ограбвам интелектуалния труд на лекторката Simple Smile. Ако сте заинтерисувани - само кажете, аз ще се опитам да пресъздам това, което ни казаха.
 Това е от мен.

# 173
За лекциите съм ЗА - ако ти се пише  Grinning

# 174
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
и аз за лекциите съм абсолютно ЗА, тъй като в Габрово няма училище за бременни.

# 175
И аз да се включа по темата с малките кореми. Моят все още е много мъничък, като топчица е оформен и е ниско долу. Аз си го харесвам обаче Simple Smile
И наистина сега - в петия месец се чувствам най-добре (чукам на дърво).

# 176
  • Пловдив Белащица
mini, ще сложиш ли на Вис Виталис сайта им http://www.visvitalisbg.com/  Heart Eyes

# 177
Tanya Genova, ти кое училище посещаваш? Звучиш доста доволна. А там има ли и някаква гимнсатика? И дали е включчена и лекция за грижи за новороденото? Аз след около месец излизам в болничен и мисля да посетя някое училище.
Трябва и аз тази веччер да сложа снимка в "свтабения албум", ама ми е трудно да избера най-хубавата  Joy

# 178
  • Пловдив
Здравейте,момичета!
Добре дошли на новите мами   bouquet
Бързо оздравяване на болните   bouquet
За съжаление и ние се числим към болните  Sad Детенце е с ОВИ. Тази седмица ще си стоим у дома. Засега няма Т, но гърлото му е зачервено и му е леко запушено нослето. Ще се лекуваме с имуностимуланти и сиропче за кашлица, дано да избегнем АБ. Аз съм добре засега, ще се опитам да не се давам на вируса  Wink Миналата седмица си бях в отпуск и си починах много добре, а сега и тази седмица ще съм вкъщи. Взе да не ме свърта на едно място, но нямам избор. Нашият тати много работи и неможе да взима болнични, та все аз съм си с детенце. Мишко иначе е много доволен от факта, че е в "отпуска"  Laughing Ако питате него само болен ще е за да се гледаме вкъщи.
Бебчо много шава из корема ми. Само да ме усети, че съм в седнало или особено в легнало положение и почва да се обажда  Grinning След 2 седмици съм на консултация да видим как се развива. Засега всичко е нормално, аз се чувствам прекрасно.Доки каза, че идва ред и на вторите изследвания и на тази консултация ще ги пусне. Вярвам, че всичко ще е наред  Hug
За дрехите - общо взето имам един панталон, който е на финала на носенето му. Ще трябва да обиколя магазините и да си купувам нещо. Досега изкарах с дрехи, които една колежка ми даде, но сега вече нямам избор и ще купувам. После ще търся на кого да ги давам, че ще си останат нови сигурно, но и гола немога да ходя  Grinning
Много дълъг стана поста ми, за което се извинявам. Лека седмица на всички ви желая   bouquet
П.П. Качих една моя снимка в албума "Кореми" Simple Smile

# 179
и аз за лекциите съм абсолютно ЗА, тъй като в Габрово няма училище за бременни.

PeaceИ аз съм за !
Таничка ще сме ти благодарни много !В Добрич също няма такова училище Sad А относно идеята ти за благотворителността , не разбрах само снимката в албума на мамите ли трябва да поместими има ли изисквания каква трябва да е снимката Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт