🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 16

• 34 825
  • 779
  •   1
Отговори
# 90
Веднага й давам призът "Бейби запъртък" на госпожица Дончева. С грандиозно представяне ще й го организирам, ще валят охлюви с чесън! 😆

Баш тази думичка търсех.
Лепва и като целулит на г*за.

# 91
... Черупките са за обем в случая. Stuck Out Tongue Winking Eye
Не знам във Франция, но у нас се приготвят без черупки и се наричат охлюви с масло. Wink
Дааа, ама как щяхме да видим, че си има специални щипки и вилички за охлюви 😏
Всичко беше добре в менюто - интересно, елегантно, умерено. В жената е проблемът - суперамбициозна, превзета и смешна снобка.
Да не говорим, че нищо не направи сама. За това Манчев трябваше да я пореже, а той не посмя да промъца дори 🙄
Въобще, шеф на болница, банка, телевизия или продуцент да си... 😜

# 92
Изгледах със закъснение.
Първо, не ми хареса дома на Гери - тежък скъпарски стил не ми се връзва с една съвременна жена (сега, то си е до вкус де, аз си падам по "модерно градско момиче", особено ако става дума за апартамент в града, къщата на село примерно е друга работа), големи мебели, които не отиват на малките стаи и няма никакъв въздух. Самата Гери е типичната Степфордска съпруга - перфекционизъм до скука. Даже роклите й бяха такъв тип. Менюто беше прилично, не нещо, което не сме виждали. Френско петле май е много модерно да се готви, стана ми смешно като каза каква е тайната - бучка масло, набутана под кожата на петлето. Ами че във всяка рецепта в онези сайтове тип Tasty (от фейсбук знаете) слагат масло под кожата, когато правят птиче, не е нещо ново. Всичко останало, което си мисля, сте го казали.
Като видях реакцията при получаването на плакета, малко се стреснах, защото реших, че сме на Оскарите и й връчват статуетка за цялостно творчество...примерно. Малко й трябваше да стигне Холи Бери при получаването на Оскара през 2002г.
Отивам да си ям купения, невърджин сладолед.

П.С. Видяхте ли, че на роклята й беше избродирано G? Joy

# 93
  • Испания

П.С. Видяхте ли,че на роклята и беше избродирано G? Joy

Да, на плетената роклА.

Очаквах, че ще започне да благодари след получаването на плакета, ама тя от радост забрави и за житейския, и за семейството си.

# 94
П.С. Видяхте ли, че на роклята й беше избродирано G? Joy

Да, G като garlic (чесън) Laughing

# 95
  • Великобритания
Венци е победителя за мен тази седмица , направо ми се прииска да им ида на гости Simple Smile
Герито най накрая додрапа до плакета , айде стига и толкова показване

# 96
Каква екзалтация беше, какви прегръдки чак щеше да катурне Манчо. Ще речеш, че с плакета вървят и милион долара или най-малко Нобелова награда. Смешна жена. Дано е щастлива от поведението си, с  нереалното оценяване на другите.

# 97
Мисля, че трябва да я поканят още поне два пъти да отбележи хеттрик. Егото й е толкоЗ гладно и жадно, че нЕма насищане.

# 98
Като цяло нямам проблем с такива самопрехласнати хора, но поведението на Гергана, която странно защо при такова крещящо Его се представя с умалителното си име, цяла седмица демонстрираше едно открито пренебрежение към екранните си другарчета, че просто не се сдържам да я насоля хубаво тук. Ако не беше порязала останалите съвсем целенасочено с някакви съвсем измислени претенции, с Венци Мицов щяха да са с равни точки.
Да не говорим, че житейският партньор сготви половината меню, че тиквичката също удобно беше скрита в постния гювеч, а'ла Рататуй ( но Манджев подлизурски пропусна да критикува това, както направи при Ева), че картофите бяха доминиращо досадни, използвани в предястие и основно, смокините също - в салата и десерт, че охлювите, префърцунено наричани с френското им наименование, бяха полуфабрикат...итн, итн...Партньорът, житейският де, да не си помислите друго, имаше вид на човек, който просто не иска да е там. Едва погледна към камерата този самсуняк. Но Гергана с вида си на пластмасова Степфордска съпруга, а и със същата хищна усмивка, прехласната до небесата.
В предните вечери беше потресаващо смешно как са се намиклили двете с Велинчето за вечеря на селския двор. Всъщност чесънът гони комарите, да им бяха дали по една скилидка хубаво да се натъркат. Хем да изпробват  любовта на житейските партньори. Joy
Даже не искам да си представям какви истории пише за децата в книжките си тази госпожица. Сигурно все изтънчени, префинени неща, подходящи за бъдещи снобчета.

# 99
Дончева е една здрава селска грудка, която се пробва да представи за трюфел. Класическо парвеню, от най- напъващите се. Мноого й се иска да е хай, но не е и много й личи по всичко, но хайде - да махне с ръка човек - мечти.
Обаче мръсните, евтини номерца издават характера й. Както и да е - да си кичне плакета до корковите тапи и да ни освободи от грандиозното си присъствие.

# 100
PR-ът в тая Черешка явно е в чест на житейския, да му подбутне съществуването в тези среди, не е просто така.

Цитат
Комерсиалната дейност на Емил Янков е в областта на здравеопазването и грижата за възрастни хора. Некомерсиалната, която той упражнява в свободното си време, е "кулинарен пътешественик". Обича да обикаля и опознава нови култури и хора, да опитва храната им. Не сънува "Мишлен" звезди и деветстепенни менюта, а сандвича със стек и чимичури от пазара в Буенос Айрес. От дете приготвя сам храната си и когато готви, обича да експериментира.
https://www.bacchus.bg/novini/2014/05/30/2311745_koi_degustira/

Сега ще ви дочета.

# 101
Не съм гледала предаването, но много се радвам, че победителката е станала такъв ценител и творец в сферата на кулинарията.
Имаме лодка и през годините на гости са идвали много забавни хора. Тази фина дама съм я запомнила, че наричаше тарамата пастет, беше възхитена от едни калмари, без значение, че всъщност са пържени лучени кръгчета и казваше, че бранка ментата много наподобява вкуса на гастарбайтер.

# 102
Ментата има вкус на гастербайтер...
Какво ли е имала предвид?! 🤣

# 103
  • Viena
Манчо, направи една "Черешка" с участие на бг мама, време е. 🍒🍒🍒🍰

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 11:40 от Emma99

# 104
Благодаря За темата ☺ От всички които ще готвят другата седмица,само Камелия Тодорова ми е познато лице 🤔 Дано се получи добра седмица!

Забравила си Александър Пелев? Той четеше всяка вечер БТВ Новините заедно с Ани Салич. После отиде в БНТ, а Юксел Кадриев дойде от Нова ТВ и зае неговото място. Но по принцип Пелев е адвокат.

Общи условия

Активация на акаунт