Клиники в Истанбул - тема 13

• 52 167
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
По принцип мнението на лекарите за ин витро след ковид ваксина е различно!Като цяло препоръчват да са минали 2-3 месеца след втора доза ваксина!

# 631
Здравейте ако има някои в Истанбул може ши да закупи спешно едно лекарство. Ще съм много благодарна.

# 632
Момичета, мина и моя първичен преглед в Аджибадем. Започнахме стимулация 150 Гонал и 150 Мерионал. Обаче съм много напълняла и ми изписаха Метформин по схема за един месец. На някой изписвали ли са му? Казаха, че трябва да го пия, за да ми подтиска апетита но аз се притеснявам, защото нямам висока захар. Изписаха ми и хормон на растежа но чух, че може да повиши кръвното и пулса. Някой имал ли е подобни симтоми. И към момичетата в Мемориал-Там изписват ли ви хормон на растежа и витамини по време на стимулацията?

# 633
Момичета, мина и моя първичен преглед в Аджибадем. Започнахме стимулация 150 Гонал и 150 Мерионал. Обаче съм много напълняла и ми изписаха Метформин по схема за един месец. На някой изписвали ли са му? Казаха, че трябва да го пия, за да ми подтиска апетита но аз се притеснявам, защото нямам висока захар. Изписаха ми и хормон на растежа но чух, че може да повиши кръвното и пулса. Някой имал ли е подобни симтоми. И към момичетата в Мемориал-Там изписват ли ви хормон на растежа и витамини по време на стимулацията?

Здравей!
Ние бяхме в Мемориал и не са ми изследвали никакви витамини по време на стимулация и след това. Бяха ми препоръчали турската хранителна добавка Impryl при първата онлайн консултация, която имах с тях …. Около 2 месеца преди началото на стимулацията.
 Със започване на стимулацията спрях Impryl-a. Беше ми предписана само фолиева киселина.
За мое успокоение между стимулацията и ЗЕТ си пуснах в България изследвания на витамините от група Б и бяха в горна граница, но витамин Д в дефицит. Сега приемам капки витамин Д.
Довери се на лекарите си и спокойно всичко ще е наред!
Успех! 🍀🍀🍀

# 634
Метформинът е за висок инсулин, който скапва качеството на яйцеклетките. Правили ли сте изследване за ИР? Аз съм приемала хормон на растежа, не съм имала странични ефекти.

# 635
Mestle- Благодаря ти, а хормон на растежа изписват ли в Мемориал?
shanti- нямам нито ИР, нито висока кръвна захар, правих и гликиран хемоглобин. Просто съм дебеличка и за това казаха, че трябва да отслабна и да го пия един месец този метформин. Просто съм  си леко паника но явно в Турция знаят какво правят.

# 636
Mestle- Благодаря ти, а хормон на растежа изписват ли в Мемориал?
shanti- нямам нито ИР, нито висока кръвна захар, правих и гликиран хемоглобин. Просто съм дебеличка и за това казаха, че трябва да отслабна и да го пия един месец този метформин. Просто съм  си леко паника но явно в Турция знаят какво правят.
Не се налагаше при мен и не са ми изписвали в Мемориал. Не съм чувала за други момичета, които да са били на терапия с хормон на растежа….. дано се включи някой, които е бил в Мемориал на такава и да разясни повече.
Там доста често избират за пациентите си ПИД …. Това бих казала е успешната им практика, имат и много добри ембриолози.

# 637
Привет дами,
Обмислям да направя опит в Турция, но имам проблем с избора на клиника. Дали консултантите на Турмед или Медикал Караджа дават информация за цените или само се ограничават с услугите на болниците? Също така, по телелефона ли се свързахте с здравно информационните центрове или си попълнихте формата за заявка онлайн и изчакахте отговор от тях?

Благодаря ви и успех на всички!

# 638
  • София
Здравейте!
Предвид развитията на събитията тези дни ми изникват някои въпроси. Ще се радвам да ги обсъдим и да споделите мнение/опит/препоръка.
Първо искам да попитам някой коментирал ли е с лекарите в Турция какво е мнението им като цяло за ваксините? Препоръчват или не и защо? Има ли хора от Вас (познавате ли подобни случаи), които са се ваксинирали и това се е отразило добре, респективно още по-зле на репродуктивните им способности (аз попадам на различни примери). Ще се ваксинирате ли с "не задължителната" ваксина? Това означава, че се забавят нещата, а някои не могат да си позволяват такова забавяне, да не говорим ако за някои тази ваксина се окаже фатална и изгубят шансовете си за дете... Изобщо много въпроси, без отговор, поне за мен... Disappointed
Тук искам да подчертая, че не осъждам никой - дали се е ваксинирал или не, това е избор на всеки един от нас! Просто се чудя за неваксинираните какво следва от тук?

# 639
IRusinova аз пия метформин заради ИР и докито знаеше това още от първоначалния преглед и се съобрази с него при стимулацията. Посъветваме да включа фастинг 8/16 и от два месеца съм така. Свалих около 5кг (аз съм 66кг и 168 висока).

_Reni_renl_ ние и двамата сме ваксинирани, не сме усетили никаква промяна и напук на всички и метални лъжици не ни се лепят по тялото 😂 Шегата настрана, докито според мен също е на мнение да се ваксинират дамите преди бременност, защото е много опасно след това с оглед че не можеш да приемаш всякакви медикаменти.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 12:08 от Butterfly_Lilly

# 640

Мисля, че е много индивидуално, това което питате. Аз се ваксинирах, сега съм след трансфер. Имам още няколко дни до теста. Но ако е отрицателен, трябва ли да обвиня ваксината? Нямам идея дали ще е оказала влияние.
Както и ако лекарите ви кажат, че я одобряват, но нещо в организма ви след това даде ниски показатели дали ваксината ще има общо?
Попадна ми наскоро статия за качеството на сперматозоидите след преболедуване на Ковид и че им трябвали 6м, за да се възстановят, но интернет е пълен със всякакви мними и достоверни статии.
Дано намерите отговор, който да ви вдъхне доверие и да вземете правилен избор за себе си.
Все пак ако научите нещо, което смятате, че ще ни е от полза, ще очакваме да го споделите. Успех!

# 641
Здравейте
В Мемориал сме и на трети ден от стимулацията с гонал 225 мл. Имам 1 фуликул 9 мм и 1 5 мм
Доктора каза че на този от 5мм неможе да се разчита.
Има ли забременялапри изваждане само 1 яйцеклетка? Много съм притеснена че нещата не се получават.

# 642
  • София
Butterfly_Lilly, благодаря за споделянето! Relaxed

Semana15, да, така е, всичко е строго индивидуално. Разбира се, че няма как да знаем какво ще е влиянието на вакситните върху опитите ни, както и някой да ни гарантира нещо. Просто ми беше любопитно да "чуя" мнението на хората в "нашата ситуация". Аз лично имам своите опасения и затова все още не съм се ваксинирала (не че съм категорично против тях), но като гледам накъде вървят нещата... накрая нама да имам и избор дори... Благодаря Ви за мнението и пожеланията! Ще споделя, ако има какво! Relaxed Дано за всички ни се случи най доброто, което ни е отредено! Hands Pray
Semana15, и не на последно място - силно Ви стискам палци за положителен резултат! Flowers Four Leaf Clover

П.С. Пак казвам, че не осъждам никой за решенеито му, както и че не искам да всявам смут в темата! Relaxed

# 643
Здравейте
В Мемориал сме и на трети ден от стимулацията с гонал 225 мл. Имам 1 фуликул 9 мм и 1 5 мм
Доктора каза че на този от 5мм неможе да се разчита.
Има ли забременялапри изваждане само 1 яйцеклетка? Много съм притеснена че нещата не се получават.
Има, разбира се, успех и на теб!

# 644
Метформин - Метформин се изписва от много американски клиники на ВСИЧКИ за качество и количество на Я, даже и в една клиника в Ст. Загора го изписват по същия протокол.

Една от най-близките ми приятелки и мъжа ѝ са пластични хирурзи в Лондон. Те се канят да живеят поне 150 год и те, и аз по тяхна препоръка, взимат Метформин 500 мг/ ден като профилактика срещу рак. Има научни проучвания, които са доказали връзката, че Метформинът разрушава един протеин в раковите клетки.

Накратко, и доста ин витро клиники, и хиляди хора от антиейджинг общностите взимат Метформин без да имат ИР и се чувстват идеално. Аз съм една от тях. Взимам го от 2 год; никакви проблеми и оплаквания. Даже казах на докторите в АБ да го направят част от протокола по примера на американските клиники.

Ваксини - Британският кралски колеж по акушерство и гинекология от миналата година препоръчва бременните да се ваксинират. Ковид по време на бременност протича с повишен риск и за майката, и за плода.
Същия колеж отскоро казва, че няма нужда да се чака след ваксинация и преди ин витро стимулация (т.е. може да се започне веднага).

Аз сложих първа игла през февруари. Преди това ми бяха спрели фоликулите и ФСХ пак беше в небесата. След първата игла пак тръгнаха Ф и направих първия си ембрион от 5 месеца. Може да е съвпадение. Споделям личен опит.

Относно колебанието за ваксиниране, и в други групи съм споделяла.
Аз живея в Англия и, по стечение на обстоятелствата, общувам с хора с много сериозни доходи, някои със състояния към милиард.
Тези хора едвам дочакаха да им дойде реда да се ваксинират защото там беше стриктно по възраст. Аз се ваксинирах в зелените коридори в България още февруари и толкова ми завиждаха как съм се “уредила”, пък те имаха да чакат още. Както знаете, такива сериозни състояния се натрупват най-вече с изключителен достъп до информация и способността да се интерпретира правилно. Те едвам дочакаха да се ваксинират, средният българин от Фейсбук, обаче, е прочел някъде някакъв фейк, и знае най-добре от всички плановете на Бил Гейтс да му открадне посредством чип ноухауто как се претака зеле…. 🤪
Ако се колебаете още, ваксинирайте се и впечатлете Гейтс със знания; междувременно спасете своя и други животи 👍🏻

Общи условия

Активация на акаунт