Осми клас 2020 /21 - Успешно осмокласникът приключва и на вълна ВАКАНЦИЯ се включва

• 27 688
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Green, какъв е отговора на този въпрос, че ми стана интересно🙂

# 586
Тъй като говорите за оценки, да споделя и аз, макар че се оплаках в нашата наборна. Пиша тук, само за да кажа, че не винаги зависи от поведението на детето.
Синът ми завърши с 5 по музика при оценки на тестове 6 и 5,като освен това има 5 похвали "отлично представяне", 4 похвали "активно участие" и една похвала "старание". По положителни отзиви по музика е на първо място в класа, випуска и гимназията. Е, 5 за годината.
Малко се разстрои, защото докато бяха на ДО съм слушала, че само той си говори в час с господина, а освен това, оценката се нанесе ден преди репетицията и два преди концерта му.
Пял е вхора на момчетата, като диригентката ходи по ДГ и сама ги избира, а той дори е пял с вечно гъгнещ нос, все хремав беше тогава, свирил е на пиано, сега свири на китара и муз ръководителка е много доволна.

Обаче, на изходното не написал нужния брой композитори и 5.
Не съм се разправяла, за мен е обидно да няма цялостно оценяване. Все пак, докато се чудех защо е така, видях в школото, че първия тест 6 е всъщност 5,50 и вероятно това е дало основание да се пише 5 за годината. Подобна случка имахме и в 5 клас. За друго не споря, но в сегашния клас няма дете, което толкова да се е занимавало и да разбира от музика, от 3 годишен го водя на мюзикъли и концерти, на някои по 2 пъти по негово настояване.
По химия нещо подобно-първи срок5, 33(пет и трийсет и три, да не се разчете като тройки:joy:) Втори срок оценки-4 6 6 6, като изходното е всъщност е 5, 60. А един тест 5,80. Е, 6 за срока, 5 за годината. Но там не споря, че е капацитет, не е, но положи неимоверни усилия.

Забранила съм му да се разправя за оценки, мисля че трябва да преглътне и горчивите уроци.
Но ми е много криво за музиката. Обаче този път свири толкова чисто, даже след концерта ми каза, "Мамо, този път без никаква грешка, вкл на репетицията"и беше доволен.
Много дълго стана, но ми е още изкривено.

# 587
Горчилката остава, да. И понеже през годините достатъчно преглъщахме, при нас тази година чашата преля. Всичко си има граници.

# 588
И при нас от вчера сме приключили. Остана само с една петица и то точно по испански. Голям рев падна от нейна страна и яд от моя. Средно аритметично оценките са 5.52,но заради четворка на класното едната учителка отказа да пише по-високата оценка. Другата беше ЗА. Яд ме е, защото там има най-голямо старание. И това при 6 първия срок.
Днес ги викнаха в 8.30. После някои ще ходят на Панчарево, други в Южния парк.
Свърши таз отвратителна година. На мен ми предстои правене на дипломи за 10 клас. Тъкмо ще видя какво е туй животно.
Никакви снимки от снощи не видях. Живот и здраве сл.път на живо. Хубав ден момичета.

# 589
  • София
Бистре, доколкото разбрах пуснала е някакво произведение, в което той е трябвало да разпознае кавал. Тъпо му е защото на другите въпроси е знаел отговорите, но кавалът не е разпознал.

# 590
  • Пловдив
Светкавица, има за какво да се ядосваш, много е несправедливо. Особено за деца със заложби, особено като другите ги нямат и се чудиш, защо. Би трявбало априори да има 6 такова дете. Не е въпрос за оценката, въпроса е в отношението към детето. След като детето е демонстрирало прекрасна заинтересованост. То вече диагноза ми идва тази преподавателска професия. Не са нормални нещата. Все пак се надявам детето, което си носи таланта със себе си и няма кой да му го вземе, да не се притеснява от такива неща ,случват се, с гордо вдигната глава да продължи. ❤️
Прекрасни момичета видях на снимките, наборите си имат и умни и красиви майки.
Днес последния учебен ден, от утре да видим лятото как ще се ниже и колко бързо ще изчезне. Сега като гледам 7класните неволи, си мисля, че децата общо взето отиват там, където си е за тях. Миналата година се ядосах на сина, че не се напъна по време на ДО и не успя за другата, по-елитна ЕГ. Но, сега виждам, че си е на мястото. Не ги напъват по излишни предмети, спокойно им е, в същото време по френски си беше голям зор и само ДО беше препъни камък да научи много повече. Сред свръх амбициозни деца не знам дали щеше да е ок, не че и при тях ги няма, но не е така масово. Добре завърши на фона на това, което вложи и най-вече всички учители дадоха от себе си. По френскиме оценен, където трявба да е, по бел госпожата му даде и при 5 втория срок му писа 6 за годината, а не беше длъжна. Така направи и госпожата по математика,,4 за 2 срок и 5 за годината, защото станал за петица. Изобщо нямам забележки, доволна съм. Искам повече да ги напъват, но си мисля дали няма да е обратен ефекта.
Аманда , не се ядосвай, догодина ще е по-добре.

# 591
  • sofia
Чудесно си изкарахме вчера!
Наборът остана да спи, нямало изобщо да ходи днес.
В тяхното училище са елиминирали музика и рисуване и изучават "История на изкуството и културология". Като ви чета, май добре са направили.

# 592
Clevermary, да споделиш после за туй "животно" как изглежда🙂

Green, обясни ситуацията, където трябва.
Аз срещнах разбиране, дори ми благодариха, че алармирам за проблема.

# 593
  • гр.София
Випускът осмокласници е потеглил за Пловдив. Надявам се да не се изпържат.
В Школо се появи интересен статус- Завършил.
Мислех си за оценките. Шестицата много девалвира напоследък ,  на учителите не им се разправя с гневни родители и гледат да завишават. Но явно не всички са така.А пък да имаш много ученици с тройки- ами това не са ли камъни в твоята  градина,че не си се справил с преподаването.Не трябва ли учителят да направи опит да комуникира с родителите, да предложи и настоява за консултации.

Elita, браво и честито за Лайстунга!

# 594
  • о`майна лунна нощ е
И аз вчера успях да зърна повечето от снимките ви.
Днес ще е много топло в Пловдив, яко жега и се надявам организаторите на осмокласната екскурзия да са направили сенчест маршрут и да са предвидили охлаждащи мероприятия. Ако оставят децата да се забавляват на фонтаните, със сигурност ще им е добре.
Наборът отиде на училище с екскурзионната раница - вика ми "Мамо, днес съм като на лагер - вода, сандвич и тонколонка в раницата".

# 595
А какво е лайстунг?😊

Blanc, къде да го търся този статус" завършил"?

# 596
  • Sofia
Следях снощи, но снимки от срещата не видях, имало ли е изобщо?

# 597

Снимки от  срещата в реала нямаше, само от виртуалната имаше🙂

# 598
  • Sofia

Снимки от  срещата в реала нямаше, само от виртуалната имаше🙂
А, от виртуалната видях само една...

# 599
  • София
Вчера беше много разпускащо и готино. Голям смях падна като се видяха две от съфорумките и се оказа, че са колежки, а не са и предполагали, че пишат тук. Момичетата са свежи, готини и много точни. Нямаше неловки моменти, защото се познавахме и само навързахме ник с лице. И да ви кажа така и не знам на всичките имената, говорихме си на никове. Със сигурност трябва да се повтори. Като се прибрах Митко беше много любопитен как съм изкарала и как така съм решила да ходя на среща с непознати. Да ама вие не сте ми непознати!
Оставям ви сега, че е края на шестмесечието и трябва отчет да правя.   

Общи условия

Активация на акаунт