Осми клас 2020 /21 - Успешно осмокласникът приключва и на вълна ВАКАНЦИЯ се включва

• 27 676
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ама не беше честно толкова бързо да изтриете снимките. Мислено бях с вас, надявам се да има следващ път и тогава да се включа. Как се разпознахте кой кой е? 😁
Аз току що изпратих децата на лагер с групата по народни танци и ми е едно свито. Като са си вкъщи е лудница и е натоварено, но като ги няма е в пъти по-гадно, и тихо...

# 571
И аз така се чувствам като заминат някъде.
Нито една снимка не видях, само май Зазу! Може ли толкова бързи да сте?
Чудна последна за годината репетиция по танци имах. Лятото ще имаме сборни групи, ще се готвим и за фестивалче средата на юли.
Кажете още за снощи!

# 572
  • Стара Загора
Добро утро. Хубава среща сте заформили...но и аз изпуснах снимките, ако е имало такива де. Но така сме в провинцията...Simple Smile))
При нас е присъствено ден на училище. Въобще не знам по колко са им часовете.
Някъде прочетох, че дете е прието в Лайстунгкласе?!?! При нас това е в края на девети клас.
Не бил още сигурен дали ще се пробва там. Казах му да се осигурява....да не подсигурявам аз.
Това лято трябва да проверя и нивото на английски в някоя школа.
Догодина направо не ми се мисли с разказвателните....направо гръм ще ме тръшка ден след ден.
Приятен ден от мен...дано да ви е и леко прохладен

# 573
  • Между гори и планини
Днес му поръчвам книгите за лятото. По-интересни са от миналата година. Държа да прочете целите, не само откъс. Пътешествията на Гъливер е чел отдавна и филм каза че е гледал.
Днес автобусният шофьор каза, че е изцяло на негово разположение, само него вози и като му се обади, че е готов, веднага го прибира.

# 574
Ще си спести днес ходенето на училище. Радвам се, че мина тази учебна година. Щях и за прилична да я броя, ако не беше изненадата от вчера. Учителката ми се обади вчера малко преди срещата, за да каже, че на първото контролно за рационални изрази е имал 2.70, като тя му е написала тройка, което за нея си е чиста двойка. Аз не мога да разбера коя оценка от кой период е, защото тя ги нанася много странно, ако изобщо гу нанася. Наясно съм, че той не ги беше усвоил по време на ДО, затова тръгна и на уроци. Попитах я на класното дали е имало рационални изрази, защото там оценката е 4.40. Правено е присъствено, на групи. Не може да се съмнява в резултата. Каза, че е имало.
Но разбрах в какво е основният проблем- демонстрира неуважително отношение в часовете, не пише. По български също ми каза, че не иска да участва в час и се държи дръпнато. До голяма степен оценките са и наказателни за поведение. Когато има и за какво да се захванат, наказанието е сигурно. Ще трябва да работим по това. По- скоро той сам трябва да преосмисли какво му носи това отношение към учителите.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 08:59 от Amanda.D

# 575
  • София
Аз днес съм така Аманда,коментирахте ли навременното нанасяне на оценки и обратната връзка с нея? Ох,от сега беснея за догодина....
Бети,на международния фолклорен фестивал Витоша ли ще участвате?

# 576
  • София
Добро утро, момичета.
Радвам се, че вчера видях една част от вас. Жалко, че съм изпуснала другата, която си направи импровизирана среща в темата. На срещата не можах да свържа лице с ник и трябваше да питам кой кой е. Имаше и приятна изненада. С една от съфорумките се оказахме бивши колежки. И през ум не ми е минавало, докато сме обменяли мисли тук.

Аманда, аз все си мислех, че оценките се дават за знания, а за поведение се правят забележки, ама нейсе...Била съм в същото положение с голямото ми дете и нито допълнителните уроци помогнаха, нито промяната в поведението. Вече беше нарочена за невъзпитана. След като чух причината защо госпожата смята така и откъде е тръгнало всичко, ми беше все едно каква оценка ще има и бързо дадох на заден с наставленията, че човек трябва да си наляга парцалите понякога. Изкарахме късмета въпросната учителка да се пенсионира.

# 577
Добро утро☕

Ники, как бързо лети времето. Все едно вчера беше, когато бяхме на срещата в Плевен и Катето и Моника бяха бебета🙂

Бети, приятни емоции те очакват🙂

Аманда,  явно учителката е особена порода, но пък се убедих вчера, че могатда се стопират подобни своеволия, ако сигнализираш, където трябва.

Моника днес стана рано и отиде да тича в Кайлъка, докато е хладно.

# 578
Добро утро,
Явно е било страхотна вещерска сбирка!❤
ТуиГ,
Май доста майки искахме да се включим в каузата за детето, но не дойдохме на срещата. Моля те, дай банкова сметка, за да помогнем с каквото можем😄

# 579
  • София
Въпросът с навременното вписване на оценките със сигурност трябва да бъде поставен. Не може оценка от контролно, правено през март да се вписва юни. Самите контролни също ги проверява прекалено дълго. Моето дете се справя с предмета, но ако си от тези, които трябва да поправят и попълват пропуски, навременното нанасяне е много важно.
Аз все още се чудя как да поднеса въпроса с музиката и на кого. Не искам да му сменя оценката и т. н., но ми се иска да е ясно, че не е ок. Класната ми даде телефона й, но все още се чудя дали да говоря с нея или с някой от ръководството, ако въобще го направя.

# 580
Бети,на международния фолклорен фестивал Витоша ли ще участвате?
Не, в Ловеч отиваме.

# 581
Green, щом си информирала класната, следващата стъпка е ръководството. Поне аз така действах.

# 582
  • Между гори и планини
Не ми казвайте, че и в 9 клас ще имат музика и рисуване. Толкова се радвам, че се отърваха от Технологии и предприемачество, чиста загуба на време, 7 години правене на мартеници и картички за Св.Валентин. Вярно дават обща култура, но нито всички са музикални, нито могат да рисуват... А се пишат оценки които влияят на успеха.

# 583
  • София
Fish., да стигнаха парите и останаха дори, отиват за каузата с детето в Пловдив.

sssani, дръж се само за една единствена мисъл - утре ще бъдеш на друго място, а днес огън да пада, ще го избуташ.

Благодаря ви за хубавата вечер, момичета! Имена трудно ще мога да възпроизведа, но поне ник+лице си имам.

# 584
  • София
ИИ и Музика ще учат до 10 клас включително. Аз с предмети проблем нямам, имам проблем ако видя неравностойно отношение. Да те виждат, че вдигаш ръка и искаш да вземеш участие, но да не ти се дава възможност, а когато се направи въпросът да е "Чуваш ли кавала?"

Общи условия

Активация на акаунт