Осми клас 2020 /21 - Успешно осмокласникът приключва и на вълна ВАКАНЦИЯ се включва

• 27 676
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • гр.София
Бисе , в графата Още, най- отдолу Резултат.  Но ми излезе като отделно съобщение преди това.

# 601
Благодаря, Blanc!🌺
При нас е празно.

# 602
  • Стара Загора
А какво е лайстунг?😊

Лайстунг е за немските паралелки. В Стара Загора се кандидаства в края на 9-ти клас за това и....най-общо излизат с немско призната диплома. Ако мога така да го нарека.

# 603
Благодаря, Хера!🌺 Освен немска, българка диплома получават ли?

# 604
  • София
Лайстунг класе има само в 91 НЕГ София. Учат по немската система с немци и получават освен българска и немска диплома. Не просто сертификат за език /ДСД/, а диплома. В другите училища както и да го кръщават не е лайстунг. Или поне аз така знам.

# 605
  • София
А какво е лайстунг?😊

Лайстунг е за немските паралелки. В Стара Загора се кандидаства в края на 9-ти клас за това и....най-общо излизат с немско призната диплома. Ако мога така да го нарека.
Не знам как е в Стара Загора,  но в НЕГ излизат не с немско призната, а с немска диплома, обучават се от немци по немската система и в 12кл. държат 8 матури-4 писмени и 4 устни. Взимат и Бг диплома.
Снощи беше наистина много приятно и сякаш се познавахме отдавна и нямаше никакви неловки моменти. Скоро пак.

# 606
  • Стара Загора
Благодаря, Хера!🌺 Освен немска, българка диплома получават ли?
Да. Но ако искат за учат в немскоговоряща страна им трябва този лайстунг. Иначе трябва да се явят на изпит за ниво по владеене на немски език - както френските защитават ДЕЛФИ, а ангоговорящите АЕЛЦ /не съм много сигурна в изписването им:)))/ Изпитът поне тук представлява както и другите езици - слушане и четене с разбиране, резюме, граматическа част и после следва разговор с комисия /представлява нещо от сорта - теглят някаква картинка и започват да говорят какво виждат и т.н, разбира се може да получат допълнителни въпроси/ Оценката от комисията влиза в оценките текущите за срока и като годишна трябва да е 5 или над 5. Поне така разбрах аз. Класната на моя син до миналата година водеше лайстунгите в гимназията и като гледам цяла година ги подготвя даже за такъв сорт изпитвания. Всичките им класни бяха по три учебни часа за трите неща. И после правеше сборна оценка.
Лайстунг класе има само в 91 НЕГ София. Учат по немската система с немци и получават освен българска и немска диплома. Не просто сертификат за език /ДСД/, а диплома. В другите училища както и да го кръщават не е лайстунг. Или поне аз така знам.
Аз съм възпитаничка на въпросната немска гимназия в Стара Загора и за моя голяма жалост, тази гимназия не е това, което беше. Жалко,жалко,жалко. Преди и ние имахме немци...сега и българи почти няма.
Нивото много е паднало, поне по мои наблюдения. Чува се, че вече и оценка 4,50 ще е за този т.нар по нашите земи лайстунг

# 607
  • София
Лайстунг не е ли само в 91. НЕГ единствено в България?

# 608
  • София
Момичета, догодина колко часа език трябваше да имат децата с интензивно изучаване на чужд език ?
Аз съм запомнила 2, но май са повече.

# 609
  • Стара Загора
Лайстунг не е ли само в 91. НЕГ единствено в България?
Ох не знам вече и аз. Така се води и в Стара Загора, но нямам познато дете завършило все още лайстунг тук за да съм на сто процента сигурна.

# 610
  • София
Хера, именно. Получават ДСД /Deutsches Sprachdiplom (DSD)/, но това не е лайстунг. На практика си е сертификат за език. Със същия успех могат да кандидастват и с DaF от Гьоте институт.

# 611
  • София
4 в основния раздел.Вторият език е с 2

# 612
Зазу, на първа страница рамка ииче е за профили чужди езици, хуманитарен и други.
За профили математически, схн... е това:

За езиците няма разлика мисля.

# 613
  • Пловдив
Оф, ама то е трагедия, едно нищо Angry

# 614
  • София
Леле, що учене по история ще падне...за мен любим предмет, ама набора ще изпадне в ступор, когато разбере.

Общи условия

Активация на акаунт