С какво ви дразнят свекървите? - 129

• 39 446
  • 779
  •   1
Отговори
# 150
Дали е имало злоба или просто на жената ѝ е писнало от повишаване на тон... Аз лично бих се извинила за сцената, на която са били свидетели, без да търся "корен на ряпата" ли беше евфемизмът за дребнавост.

# 151
  • София
Възможно е за свекървата ти никога да не си достатъчно добра домакиня, достатъчно добра майка, достатъчно добра съпруга. Дори да е възпитана и да не прави панаири пред теб, зад гърба ти си го мисли. Спри да се опитваш да ѝ се доказваш!
От друга страна нима ти никога не си коментирала поведението на някого, когото познаваш. Да си кажеш: абе тоя май не се държа много адекватно в случая. Така, че не е гаранция, че тя те мрази, просто не ѝ се е понравило твоето поведение в момента, а дали е била права или не, не знаем ... то затова винаги има повече от една гледна точка.
Неминуемо остава горчив привкус, но ако успеете да го туширате ще е по-добре за всички ви.

# 152
Не изпадайте в дребнавости.Помислете ако го беше казала вашата майка,дали щеше да Ви подразни толкова.

# 153
Дали е имало злоба или просто на жената ѝ е писнало от повишаване на тон... Аз лично бих се извинила за сцената, на която са били свидетели, без да търся "корен на ряпата" ли беше евфемизмът за дребнавост.
[/quote  взимам си бележка за викането, но да се извиня- няма.

# 154
Честно да си призная, и на мен ми става тъпо като чуя някоя майка да вика на детето си. Моето е на 2г в разгара на бебешкия пубертет и все е" не, няма" за всичко. Но не съм му викала, крещяла и тн. То няма и смисъл де, така само изнервяш обстановката допълнително и създаваш още напрежение. Като не иска да тръгва моя, го изчаквам още няколко минутки да осмисли какво искам от него и да си довърши играта, или му казвам къде ще ходим и какво ще правим, за да прояви сам желание да тръгне. Вече ако имаме час за някъде и бързаме, просто го хващам и обувам и тръгваме без приказки, след минута протести се успокоява. Та, реакцията ти е напълно безсмислена, може би и затова е бил коментара на бабата. И аз така коментирам като видя подобна сцена, а често виждам по площадки и в магазини.

# 155
  • София
Мисля, че преекспонираш, но не съм съгласна, че трябва да става каквото детето иска. Сега може да не е било проблем, но утре ще е за нещо важно. Трябва да се научат, че не винаги става на тяхното.
За викането и аз не мисля, че е хубаво, но ще излъжа, ако кажа, че не съм го правила.

# 156
  • Варна
В случая детето е искало да остане при баба и дядо. Не е някакъв каприз или налагане на характер.
Аз също съм "гонела" родителите си. Но те адски се забавляваха и ме оставяха при любимите баба и дядо. Детето има право на избор. Понякога се налага да общуваме с не особено добронамерени хора. А децата са сензитивни. Усещат отношението.
Нали искаме да станат самостоятелни индивиди? Мама и тате не винаги са обективни, с точните, рационални решения.
Имаше редица репортажи за физ.и вербално  насилие над деца, в ДГ. Нормалните родители изискваха отстраняване на истеричния персонал. Но имаше и овце, които се страхуваха повече за личните си ангажименти. Да си траели, че нямало места и т.н.Да не разсърдят садистката и назначилата я висшестояща. Отдавна съществуват елементарни норми за човешка етика и култура. А нарушителите винаги намират оправдание, неглижирайки потърпевшите.

# 157
Аз не разбрах - свекървата разбра ли защо не искаш да оставиш детето? 🤔
Вместо да повишаваш тон, обясни ли му, че баба има нужда от почивка и като се приберете ще е с нея?
То и да не разбере, поне свекървата да е наясно защо държиш да тръгне с вас.

# 158
  • София
Ма не е задължително, бабата да иска да остава внучето при нея. Може просто да ѝ се е надула главата около бъркотията покрай тръгването и мрънкането на детето. И понеже кръвта вода не става, няма как синът или внучето да са виновни, виновна е снахата. Издуднала е пред мъжа си, не е влизала в директен конфликт, малшанс, че е била чута.

# 159
Ма не е задължително, бабата да иска да остава внучето при нея. Може просто да ѝ се е надула главата около бъркотията покрай тръгването и мрънкането на детето. И понеже кръвта вода не става, няма как синът или внучето да са виновни, виновна е снахата. Издуднала е пред мъжа си, не е влизала в директен конфликт, малшанс, че е била чута.
Е, в случая кой е виновен? 🤔
Снахата е тази, която е повишила тон, не сина, не внучето.
И това е коментирала свекървата, от чутото.

# 160
loveme_2016,
Това са дребни работи и ги изхвърли от главата. Така си счела за правилно, така си направила. Свекърва ти е подметнала нещо, утре го е забравила. Следващият път решавай отново спрямо ситуацията.
Властни майки, дрън-дрън.

# 161
  • Варна
Истерични хора никой не обича.
В конкретния случай, живеят в дома на свекървата, но критики не търпят.😄

# 162
Аз не разбрах - свекървата разбра ли защо не искаш да оставиш детето? 🤔
Вместо да повишаваш тон, обясни ли му, че баба има нужда от почивка и като се приберете ще е с нея?
То и да не разбере, поне свекървата да е наясно защо държиш да тръгне с вас.
разбра. Въпросът е, че всеки път е едно и също. Обяснява се, защо трябва да дойде с нас, къде ще ходим, какво ще правим. И всеки път е едно и също, само дето се справям по дипломатично със ситуацията. Дори се е случвало да не иска да дойде с нас на момента и след десет минути го докарват в парка, защото вече искало. Вижте, дами, разбира се, че викането е отвратително и е с краткосрочни резултати, но от постоянни прищявки понякога не мога да се стърпя. А един път викнато, след това се случва по често.. Не е хубаво, знам, ще се опитам да бъда по търпелива.  Не е драма станалото, просто както сто пъти писах се обиди нещо. Но вече ми мина, но отношението ми няма да е същото от тук насетне. Благодаря ви за гледните ви точки, полезно ми беше!

# 163
  • при късмета
Ох, като започне това вкарване за живеене в дома на свекървата и аргумент за всичко. Ми няма общо. Няма да търпи критика, където и да живее, ще си възпитава детето където и да живее, ще я дразнят същите черти на характера у всекиго, не само в свекървата където и да живее. Като свършат другите аргументи, се ползва "ама живеят при свекърите". И какво от това, пак не е аргумент за конкретен казус

# 164
Аргумент е за крещенето, поне за мен. Ако заживея с някой под един покрив, няма да ми е приятно да се крещи. Нямам предвид конкретната ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт