С какво ви дразнят свекървите? - 129

• 39 224
  • 779
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Аааа, по-добре на квартира и далече отколкото на съседната врата до свекърите, ако ще и с нови мебели.

# 46
  • Пловдив
mimsi111 Пробелмът е в мъжа ти, който е такъв мунчо, че в собствения си (според теб) по документи имот, не смее да премести или изхвърли дори топлийка. Голям семеен мъж, пък мама ще му нарежда какво да изхвърли и какво не от собствения си дом, а той ще козирува и ще казва "да мамо, слушам маме". Давайте си пари по квартири, вместо да си ги харчите за вас си, след като мъжа ти се държи като пет годишен, шляпнат през пръстите с думите "не пипай". Пак се благодари, че изобщо сте на квартира, че можеше и да се в къщата на старите мебели.
Горе долу е така както го описваш, но гледам да не му се ядосвам много. Възпитан е толкова консервативно, имам чувството, че наистина е шляпан през пръстите, когато стъпи накриво, макар, че той не си признава да е така 😀 Докато не ми се налага да живеем там, съм спокойна и не хабя нерви за това. Всеки си знае къщата, а там си нейната къща, въпреки, че по документи е друго. Благодарна съм, че съм на квартира изцяло на себе си. Имам късмета да имам добре платена работа и да мога да плащам всички разходи сама, та той няма много избор, ако иска да е с мен. Ще видим сега като изляза в майчинство и вече не взимам такива пари какво ще стане Simple Smile

# 47
  • София
Скрит текст:
mimsi111 Пробелмът е в мъжа ти, който е такъв мунчо, че в собствения си (според теб) по документи имот, не смее да премести или изхвърли дори топлийка. Голям семеен мъж, пък мама ще му нарежда какво да изхвърли и какво не от собствения си дом, а той ще козирува и ще казва "да мамо, слушам маме". Давайте си пари по квартири, вместо да си ги харчите за вас си, след като мъжа ти се държи като пет годишен, шляпнат през пръстите с думите "не пипай". Пак се благодари, че изобщо сте на квартира, че можеше и да се в къщата на старите мебели.
Горе долу е така както го описваш, но гледам да не му се ядосвам много. Възпитан е толкова консервативно, имам чувството, че наистина е шляпан през пръстите, когато стъпи накриво, макар, че той не си признава да е така 😀 Докато не ми се налага да живеем там, съм спокойна и не хабя нерви за това. Всеки си знае къщата, а там си нейната къща, въпреки, че по документи е друго. Благодарна съм, че съм на квартира изцяло на себе си. Имам късмета да имам добре платена работа и да мога да плащам всички разходи сама, та той няма много избор, ако иска да е с мен.
Ще видим сега като изляза в майчинство и вече не взимам такива пари какво ще стане Simple Smile
То от сега може да пресметнеш какво ще стане - зависи дали той има финансовата възможност да те издържа + детето + квартирата или ще ви навре в къщата, обяснявайки, колко ще е готино детето да си играе на въздух в двора. Simple Smile

# 48
  • Пловдив
Скрит текст:
Горе долу е така както го описваш, но гледам да не му се ядосвам много. Възпитан е толкова консервативно, имам чувството, че наистина е шляпан през пръстите, когато стъпи накриво, макар, че той не си признава да е така 😀 Докато не ми се налага да живеем там, съм спокойна и не хабя нерви за това. Всеки си знае къщата, а там си нейната къща, въпреки, че по документи е друго. Благодарна съм, че съм на квартира изцяло на себе си. Имам късмета да имам добре платена работа и да мога да плащам всички разходи сама, та той няма много избор, ако иска да е с мен.
Ще видим сега като изляза в майчинство и вече не взимам такива пари какво ще стане Simple Smile
То от сега може да пресметнеш какво ще стане - зависи дали той има финансовата възможност да те издържа + детето + квартирата или ще ви навре в къщата, обяснявайки, колко ще е готино детето да си играе на въздух в двора. Simple Smile
Живота ми е показал, че не трябва да се заричам, че това никога няма да го допусна, но все пак не оставам без никакви доходи и ще се боря с цената дори на лишения да не отидем там, защото ще бъде пагубно за семейството ни. Мъжа ми за сега е на моето мнение, защото си я познава, но не мога да твърдя, че като види зор, няма да смени плочата 😀 А жената не е крайно лоша и може да ни бъде адски полезна от разстояние. Постоянно се чуди какво да ни изпрати и как да ни е в помощ, дори и финансова, въпреки, че нямаме нужда. Та ако сме далече ще ни е идеално Simple Smile

# 49
Не допускай да се преместите в съседната къща дори да е ваша по документи.Ще има да пишеш в темите.Всеки в къщата си,за да сте си мили  и драги.Но ако съпруга не може да ви издържа с детето поне две години,не знам как ще стане.

# 50
  • Варна
Вехтошарството го има при старото поколение. Трупат ненужни вещи. Може би заради дефицитните стоки, в тяхната младост.
Наскоро две сестри продадоха наследствена къща. Едната не дава нищо да се изхвърля. Купувача им даде 2 месеца срок. Ненужни боклуци-стари ел.уреди, изядени от молци дрехи и др.

# 51
Съседка е раснала по  общежития и  е изоставена там от баба си, не помня родителите къде са, починали или друго.Цял живот не  е  имала свое  и като почина, дъщерите  и разчистваха и  пликове от покупки, торбички, лекарства, натрупано  с посуда, въобще дни чистиха  и проверяваха боклуци, дали има нещо ценно в тях.
След блокадата на Ленинград приживелите са се запасявали със сухари под дрехите, ей така , да не би пак глад да има.
Свекърва ти не знам коя блокада е преживяла. Но и  ние  като изхвърляхме мебели имаше  мърморене.Само че, не искахме децата да живеят (големички бяха вече) сред стари  неща и си ги сменихме.
Та всеки си има спомени и свои  работи, свидни му.Въпросът е  да се примири - или има нови стопани , или няма.Ако има - не им се меси.
А дано имате финанси   да издържите, да отгледате дете(деца) настрани  и да свикнете един с друг  стабилно, пък тогава се връщайте , ще тръгнеш на работа , финансите задобряват ,свекървата остарява  и свиква, че не е шеф.
Щом е отделна къщата и по документи на мъжа ти...

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 17:49 от Бор_яна

# 52
Това с вещите и при моята свекърва го има,но с времето свикнах да не и обръщам внимание. Преди няколко години исках да изхвърля няколко чинии, които или бяха пукнати или парченца от ръбовете липсваха ( на тавана на къщата има няколко комплекта чисто нови, но де пазят за ново) така ми се обиди, сякаш исках да хвърля нещо много ценно. От тогава не пипам нищо. Моята си е вещоман от всякъде, има неща, които никога не е ползвала, няма и да ползва, но не дава да се хвърлят. Живее сама в двуетажна къща и няма грам свободно място за нищо. В началото ми беше много странно, но с времето и свикнах, за мен е по-важно, че не се бърка в живота ни и не дава не поискани съвети. В крайна сметка всеки си има неговите особености и трябва да се научим да приемаме хората такива каквито са.

# 53
Защо трябва мъжът да издържа жената с детето поне 2 години? Жената си има високо майчинство 90 % първата година, втората при добри заплати би трябвало някак са се справят, като са спестили малко пари или да посвият разходите. После детето на ясла.
2 пъти съм била майчинство като 2 година на всяко беше по 240 лв. на месец. Нито сме умрели от глад, нито сме живели в мизерия. Живеехме нормално.

# 54
  • при късмета
Това с вещите е непреодолимо. Някога се е чакало много време докато се добереш до нещо свястно и още са им ценни тези вещи.
Мимси, трябва да се разберете за това. Какво значи "плаче"? Като се разплаче кажи "добре идваме, ама дай да изчистим ненужното", да видим как ще отрече, че не дава. Поискайте да го направите на момента. После обясняваш, че може да обмислите варианта мъжа ти да си ползва имота, но не и по този начин, тя да казва с какви мебели да живеете и изобщо как. Сега се разбирате, но като се роди бебето е възможно и други проблеми да се проявят, така че първо мъжа ти трябва да е с нагласата, че ще взима по-твърда позиция, ако мнението ви се различава от това на майка му и то за всичко. И те съветвам да говорите предварително. Почети малко темата и ще видиш, че поне 80% от оплакващите се тук снахи, започват да се оплакват след поява на внуче

# 55
  • София
Плачела, ами тя утре може да ревне, че живеят съседната къща (дето за тоя син са я строили навремето) и щото е далеч от внучето си - пак ли ще й се угажда?

# 56
  • Пловдив
Наистина предпочитам да не си развалям добрите отношения с нея и не се бъркам в техните разговори. Той хем не ѝ се дава и често я овиква, после пък го хваща жал и съжалява. Разбирам го и моите родители не са китка и пак си ги обичам и защитавам. Родители са ни, направили са за нас най-доброто на което са способни, въпреки, че на нас може да ни се струва малко или нищо. Живеем си под наем в ново жилище, по нататък, дай боже, да си купим и собствен апартамент. В него ще се разпореждаме ние. Относно издръжката, той не взима много пари, но търси втора работа, а имаме и една добра сума спестени пари, които по план бяха за първа вноска за жилище, но детето изпревари събитията. Ако толкова закъсаме винаги можем да вземем от спестяванията Simple Smile

# 57
  • Варна
Обичта е едно. Но трябва и да сме обективни. И родителите грешат. Не винаги имат и верни житейски изводи. Светът сега е динамичен. Адаптивните са в по-добра позиция. Някои отказват да приемат полезните иновации. Вземат си пенсиите само от пощите. Бойкотират компютри , банкомати и др.съвременни удобства.
Моя приятелка не можа да убеди свекърва си, да и доставят пенсията у дома. С две патерици чака на опашка всеки месец. Сакън да не се разграничи от комшийките. Сега я лекуват от ковид. Прогнозите не са оптимистични.

# 58
  • Варна
Сакън, по-добре да не повдига въпроса за ходене там на цената на подмяна на старите вещи. Свеки може да склони заради внучето и да отстъпи за разчистване обаче после ще стане по-зле, ще започне "аз от колко неща се лиших заради вас, изхвърлихте ми всичко, а сега пак не идвате да живеете тука". По-добре да си кютат така, а един ден ще дойде време и на вехториите да поемат към казана.

# 59
Привет дами!

Нахлувам, защото ще откача!

Намерихме квартира на нормална цена н свекърва ми на 3 мин пеша от работата й, в града, в който работи. Тя не е много съгласна, но "нямала друг избор". В петък платихме квартирата ние и  тя си замина при гаджето, както всеки уикенд.

Днес се обжда, за д каже, че пътува и понеже още не се е изнесла от нас, ММ и каза да дойде в нас, а утре ще я пренесат.

Тя идва ни жива ни умряла, с температура, втриса я и зверски болки в гърлото. При все, че малкия е на венозен АБ, заради пневмония и утре ще го изписват, но ни пуснаха за спане вкъщи, а каката е на АБ заради мега зачервено гърло. Свекърва ми реши да спести всичко на синът си, а той си легна, защото е първа смяна (нормално) и се почна една сцена с нисък глас.... Аз в шах, как може да е толкова безотговорна.? Децата й се зарадваха и искаха да си лягат с нея в детската (както са свикнали година време)... А тя нищо... Дума, както винаги....
Зарази ли ми децата, тя ще ги гледа и ще им купува лекарствата....

Общи условия

Активация на акаунт