С какво ви дразнят свекървите? - 129

• 38 944
  • 779
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Афродита, някой от задачите бяха да отида до еди кое си село да платя данъка на къщата и да я видя в какво състояние е, да отида до 2-3 магазина да й намеря нещо, което търсила, да й купя очна линия и още, и още...
SatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfied хахахах очна линия, явно не може да те гледа да си почиваш или да си действаш по твои задачи. Аз бих я посъветвала за да отиде до въпросното село и къща сама или с гаджето, тъкмо малко на разходка, за другите покупки - също  Bowtie

# 31
Разбира се, че ще си ходи да си върши работата, само реших да мина да раздвижа темата. А най-любимото й е като отидем на гости у тях, да ме "помоли" да й прибера дрехите от простора, да й ги сгъна, а пък ако може и да й пусна една пералня. Не, че ги върша тея неща, ама... То не е само към мен, а и към синът й, там повече минава номера. Лошо й било, щяла да умира, пък като отиде на лекар всичко й е наред, за протокола на 50 е. 😀

# 32
Джейн,защото не видях нищо за гладене,другия път я питай дали иска и да ги изгладиш 🤣🤣🤣 Ох,опасна е твоята 😅😅

# 33
Да, не съм писала нищо за гладене, не за друго, а защото не се глади 😀 Иначе как ще изпусне и това да накара някой да й го свърши. Представи си я на леглото как раздава задачи, защото на нея й е лошо, била чистила цял ден преди да дойдем, а има мръсни чинии по масата, боклуци по земята, а за тоалетната там няма да говоря, защото е обяд 😀

# 34
Има два вида хора, едните си вършат работата и на другите вършат, а вторите все търсят и чести намират кой да им я свърши.
Не знам от зодията ми ли  е (овен), но аз да пипна.Сега се налага помощ вече, тежи ми и не знам как да стане.
Идва си синът с децата, тичах насам - натам и да приготвя за вземане, и децата наоколо, и ми идва и изтърси - салатата къде  е.Ами на корена.Там растат домати.Може да помогне ,сама съм.И се усети де, наряза , че е на толкова дребно аз не се сещам че трябва.Ами вече не смогвам.
Не от годините, от здравето.
На 50  си е рано  да лежиш на чужд гръб, ако не си инвалид в количка.

# 35
Както казах в по-горен пост, по-здрава от всички и млада все още. Риби е, не знам дали е от зодията, но според мен има и друго, така са я свикнали, който я е свикнал така, да се оправя с нея. Все ходи по лекари и всички й казват, че е добре, а тя зорлем ходи и си купува лекарства и пие с шепите. Постоянно е на антибиотик, защото кихнала например и това значи, че се разболява. Търси си съжаление и кой да й върши всичко, а тя все е най-болната, най-зле, най-най... горката. Ако й се оплачеш нещо, започва с тирадите, ти си зле, ама знаеш ли на мен какво ми е.

# 36
Бях две седмици на антибиотик, противопоказно е за слуха ми, няма го хич вече, едва разбирам  прости неща, но тече ухото и работи възпалителен процес.И не само това. И не мога да докажа, уж разбират, но не точно. Почнах вече да приказвам, питам : ти да не мислиш, че съм майка ти дето е била? Ами  чуват ,разбират , но не съзнават .
Наработих се.
 Сама не мога никъде да отида, тук са ми свикнали на магазина, оправям се, но другаде трябва придружител и ми тежи, но това  е.
Наистина  не се глезя.
То от мълчание  да не ги тревожиш, да не  говориш пък идва друга крайност.Каквото мога и докато мога.
Не са малки, на 44 и  45 са синовете.Хубаво да има помощ, деца да гледам , ама ...Играхме, брашно ме гледаха и искаха, та в една тава, навън имат "къщичка" месиха питка, играхме, в парка бяхме на  детска площадка, басейн у  нас, плискаха се, мина някак.Не мога да ги взема сами, не смея.
Да не са чакали да остарея.

# 37
  • Варна
Jane122, тази болест е егоизъм. Някои го прилагат съм съпруг, други към децата си. Предполагам,  че си зодия добродушкова и тя търси изгода. За да не влизаш в преки конфронтации го играй разсеяна или сериозно ангажирана.
Аз имам подобна роднина-хипохондрик. Умира от над 20г. Периодично информира по телефона родата, колко е неглежирана или ги натоварва с проблеми и задачи. Хората си смениха телефоните. На всеки непознат сервира тъжна биография (граничеща с фантазия)  и търси съдействие.
При свекито, мъжа ми вкарва доста хумор . Понякога е забавно, признавам. Но тя схваща иронията .
Наскоро накара сина ми да я попита, дали баба му има свободни дати в графика, без момински партита и дискотеки.
Но тя ни търси основно при спешни ситуации. Там откликвам първо аз.  Делегирала ми е доверие. Поводът не е спирала, а диабетна криза.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 15:19 от Viviana91

# 38
Преди много й се вързвах и се ядосвах. Много се възползваше от това, че не й знаех номерата. И колко километри сме били, защото й било лошо, а като отидем нищо й няма. Накрая оставих синът й да се оправя с нея, аз не се занимавам. И като спрях да се занимавам взе да се оплаква на ММ, че не съм й звъняла и защо така съм страняла. Не съм й длъжна, има си син, има си гадже, тях да занимава и да ядосва. Като й отида на гости, правя основното, измивам си чиниите, ММ пече скара и това е. Ако й угаждам, ще иска да й оправя двора, да й изчистя, изпера и какво ли още не, не съм домашна прислужница все пак. Тя като ми дойде на гости не става и чаша вода да си налее.

# 39
  • Пловдив
Моята свекърва ме ядосва единствено с това, че постоянно обработва мъжа ми, че бил имал къща, а живеел под наем и да ходим да живеем в къщата. Само че, в тази къща, въпреки, че е изцяло на името на мъжа ми, господарката е тя. Не може едно копче да изхвърлим без позволението ѝ. Сега за сватбата искаме да сменим 30 годишната спалня и е голяма драма, как така не ми харесвала 😀 Иначе като идем на гости уикенда съм много доволна от нея, гледа ме като принцеса, винаги ми оставя любимите храни в нашия хладилник (те живеят в друга къща, залепена за на мъжа ми), готви ми и с абсолютно нищо не ме занимава, само гледа да е в помощ. Единствено това, че не дава да се изхвърлят старите неща ме дразни. Когато правихме основен ремонт на покрива, се налагаше да разчистим много боклуци. Мъжа ми намери една чанта стари касетки с музика. Естествено веднага ги засили към чувала. При което тя му ги грабна от ръката и му заяви, че ще хвърля, каквото сам си е купил. 😳 Тези касетки вече няма на какво да ги слушат, но стоят, заедно с безброй други неща. И мъжа ми как да си обнови обзавеждането в къщата, когато не е бил роден като са купувани тия мебели и няма как да си ги е купил... Много ми е мила, но дано никога не ни се наложи да живеем с нея

# 40
  • Berlin
Не хвърляйте - връчвате ѝ боклуците да си ги съхранява у тях.

# 41
Защо изхвърляте техни неща? По-добре ги съберете и им ги дайте, да си ги пазят в другата къща. С мъжа ми сме живели в апартамент на свекърите. Не са ни се месели, подреждали и т.н. Правили сме ремонт, както решим, сменяли сме мебели, но техните мебели и неща, оставени за ползване първо ги питахме, дали ги искат или да ги хвърляме. Те си бяха стари и употребени, но са техни. Като ги искат, даваме им ги, да си ги пазят, носят на вила и т.н. Това не са наши вещи, а техни все пак.

# 42
  • Пловдив
Тя няма къде да ги сложи. Това са спални, дивани, хладилници и всякаква покъщнина. Тя си има в новата къща ново обзавеждане. Просто много години преди това е живяла в старата къща и са ѝ мили и не дава да ги хвърлим, местим и т.н Приела съм го така и не се напъвам нищо да хвърлям. Живеем си под наем и ходим всеки свободен уикенд на гости и сме си много мили и драги 😀 Парадоксалното е, че един от доводите ѝ е Защо плащаме наем, вместо да си стягаме къщата, а когато мъжа ми ѝ каже, че тя не дава да правим нищо, отрича и започва да плаче

# 43
  • София
mimsi111 Пробелмът е в мъжа ти, който е такъв мунчо, че в собствения си (според теб) по документи имот, не смее да премести или изхвърли дори топлийка. Голям семеен мъж, пък мама ще му нарежда какво да изхвърли и какво не от собствения си дом, а той ще козирува и ще казва "да мамо, слушам маме". Давайте си пари по квартири, вместо да си ги харчите за вас си, след като мъжа ти се държи като пет годишен, шляпнат през пръстите с думите "не пипай". Пак се благодари, че изобщо сте на квартира, че можеше и да се в къщата на старите мебели.

# 44
Тя няма къде да ги сложи. Това са спални, дивани, хладилници и всякаква покъщнина. Тя си има в новата къща ново обзавеждане. Просто много години преди това е живяла в старата къща и са ѝ мили и не дава да ги хвърлим, местим и т.н Приела съм го така и не се напъвам нищо да хвърлям. Живеем си под наем и ходим всеки свободен уикенд на гости и сме си много мили и драги 😀 Парадоксалното е, че един от доводите ѝ е Защо плащаме наем, вместо да си стягаме къщата, а когато мъжа ми ѝ каже, че тя не дава да правим нищо, отрича и започва да плаче
Добро решение сте взели.

Общи условия

Активация на акаунт