С какво ви дразнят свекървите? - 129

• 39 434
  • 779
  •   1
Отговори
# 540
На 25г мен ме " лелъосваха " , се на 30+ ме " какосват " ( много ми е гот Satisfied )
Сега по темата . Такъв номер ми спретна моята свеки , че май й е за последно . Тази година решихме да ходим на вилата вместо на почивка , защото сме предвидили парите за нещо по - сериозно ( предстои ни сериозен ремонт ) . Свекито обаче от 3 месеца само повтаря , че щяла да ни даде пари за почивка . Подкукуросва малката и само повтаря " Баба ще ви даде пари за море , няма да ходите на село , баба ще ви даде 1000лв " . Тук да вметна , има се в предвид моята вила , моето село на 20км от София , и като казвам вила да уточня -  голяма реновирана къща с огромен двор , барбекю и всякакви удобства , които за съжаление в нейната къща липсват , колкото и да злобееше като я видя . Та , повтаря си нашата нон стоп на детето , то се радва милото , подготвя се . Аз честно казано не чакам от никой нищо , а само казах " Благодаря , това е огромен жест " , но понеже познавам госпожата , та чаках да видя как дава пари на мъжа , та да повярвам .  Минаха три месеца в обещания , яко надуване пред родата , как тя ще ни прати на море и идва заветния ден в петък , когато мъжът ми пита какво става с обещанието , защото трябва да резервираме място , все пак ще пътуваме с малко бебе и се започва със овъртането . Първо детето да ходело с нея на селото й и тогава щяла да му даде . Да де , ма като споменахме само на малката и тя веднага отказа , не обича да ходи там .Ма как ще ви дам 1000лв , много са ви , ще ви дам 400лв , те ще ви стигнат. Няма да ви казвам как се разочарова малката , ние с мъжът ми поне си я знаем , та ни е все тая , но детето остана излъгано пак. Не съм искала от никой нищо , не съм и очаквала . Тъпо ми е , но тоя път се скараха лошо  . На всичко отгоре и мен вкараха в цялата дандания като " кошаревски свидетел" , да кажа аз какво била обещавала . На целия хал започна да ме обижда , стария репертоар от 10г едни и същи обиди . Как не смени нещо , ей така за разнообразие . Понеже тоя път си позволи да ми каже , че съм отдалечавала внуците й от нея , за Бога , та аз не го направих , когато разбрах как влияе на детето , та сега ли ще го правя ... всяка събота и неделя ходим при нея , че й е скучно . Но тоя път не издържах , забраних й да разговаря с мен , както и с децата ми . За да ме разберете правилно , парите не са й проблем , но ние не сме ги искали . Скандала не стана заради проклетите пари , а заради празните обещания , които постоянно ръси на детето . Пред родата на мъжът ми , едва ли не ни изкара като някакви мизерници , които с нейно благоволение ще ходят на почивка . Още тогава мъжът ми реагира , но тя го изкара , че нещо не е разбрал . Сега й е забранено да стъпва в къщи , да ни търси и т.н. За жалост или радост , мъжът ми беше изпаднал откровения вечерта и ми разказа колко пропуснати възможности е имал като дете заради нейните изпълнения и интриги . Поне сега знам защо като дете още се е махнал от дома си , толкова е бил огорчен.

# 541
  • София
Като знаете, че са празни обещания, защо питате за парите за почивка?
Аз не бих повдигала въпроса. С такива хора повече дистанция във взаимоотношенията. Тя да си говори, вие правете, каквото сте си намислили.

# 542
  • France
Радвай се на такъв развой на събитията. Няма да е за постоянно, но ще си дадете взаимно почивка. С такъв човек не бих прекарвала "всяка събота и неделя", но ти си знаеш.
И в семейството на ММ има разни дрязги, които ще стават все по-сериозни. От сега съм заявила твърдо, че това е негов проблем и не искам да ме меси. Отказвам да съм свидетел, да изказвам мнение и тн. На свекърите казвам да говорят с него, на ММ - да говори с тях. Иначе става счупен телефон.

# 543
Мъжът ми повдигна въпроса , защото мисля , че имаше някакви надежди , че тоя път тя ще си одържи на думите . Аз специално не съм имала никакви очаквания . До сега ходехме при нея през уикенда , за да види децата , защото й става мъчно , все пак е баба и ни става тъпо . Но до тук , за първи път го виждам в такова състояние . Не обичам да се меся в техните скандали и той го знае , но щом се стигна до там да ме замесва , значи му е дошло много до гушата .

# 544
Горкото дете! Но не се притеснявай - по-добре от малка да си я знае каква е. По-лесно ще преглътне разочарованието. Децата са гъвкави.

# 545
  • при късмета
За някакво време сте си решили проблема. Но мъжа ти не е трябвало да те намесва. Трябвало е само разочарованието на детето да е аргумент и това, че е нейна инициатива, вие не сте искали

# 546
Мисля , че ме намеси в цялата простотия , защото сякаш търсеше начин да се откъсне от нея . В смисъл , че да , те се карат , той е обоснован , но сякаш искаше да й прекъсне всички мостове към нас. Сякаш искаше някаква защита , като някое малко дете . Оф , не знам как да го обясня , знам , че изглежда жалко и смешно , може би. Просто се обърна в оня момент и ме погледна с един поглед , с който казваше " Помогни ми " . Не е от хората , които се крият зад полата на мама или жената . В тоя момент изреди всички нейни лъжи , които беше чувал за толкова години . Сега и детето и ММ са огорчени . Като ми разказа за миналото си , говореше така все едно не иска повече да вижда майка си .

# 547
От цялата работа е трябвало да подготвиш детето, че няма да стане, за да не остава разочаровано сега то.
А мъжът ти като си я знае, що ли се е надявал...

# 548
Явно му е прикипяло на мъжа ти. От тук нататък най-редно е ти да стоиш настрани. Ако той реши да контактува с нея, нека го прави, все пак му е майка. Ти, обаче, не си длъжна. Така на всички ще ви е по-леко. Ние сме така вече година. Да, поканих я на концерта на детето, но до там. Аз с нея не общувам. Искаше да знае нещо за внучка си, за което бях сигурна, че и на детето ще е приятно да разкаже на баба си. Казах й, отиди и я попитай, тя ще ти разкаже. Неудобно й било. Ами да се оправя. Аз връзка между баба и внуче няма да се мъча да градя. ММ каза да не се занимавам с нея и да не говоря с нея. Ами слушам и изпълнявам, а и не се и натискам.

# 549
  • Варна
Правилно е попитал мъжът й за парите. Не щото много е разчитал на тях, а за да даде последен шанс на майка си да бъде човек на място, с когото можеш някак да се разбереш. Тя се е изложила сама. Може би е за добро, времето ще покаже.

# 550
Ули вярвай ми , че през цялото време съм повтаряла до изтъркване , колкото по - малко очакваш , толкова по - малко ще се разочароваш ( е не само тази фраза де ) .

# 551
Изобщо не е правилно да се пита за пари. Звучи смешно голям мъж да пита майка си - ти кога ще ми дадеш обещаните пари за почивка. Звучи доста жалко, пък чак разочарование и травми. Той трябва да й дава пари.
И да е по темата - Тази нощ сънувах свекърва ми. Не съм я сънувала май никога досега, а нея я няма вече 27 години. Спомените я за бог да прости.

# 552
  • София
Не съм съгласна. След като е поела ангажимент е редно да го изпълни. Съвсем нормално е да я питат кога.

# 553
  • Варна
Ясно се каза, че не са опрели до нейните пари. Случката по-скоро е показателна какъв тип човек е жената.

# 554
Миленака, ти сериозно ли? Имах друго мнение за теб, все го раздаваш много оправна и самостоятелна.

Общи условия

Активация на акаунт