Ма-ма,та-та казва вече МАРТенското буболече!II

• 8 238
  • 290
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Да ви се оплача, Симона още е със сополи, а на капките пише че се ползват от 1до 3дни. Днес ни е третия ден, не знам дали и утре да и слагам или да продължа само с физ. разтвор? newsm78

# 271
Мда, адски се изплаших, а на полицаите им дигнах ръце и им направих физиономия, а те през мен гледаха, ама нали съм гъска не вдигнах скандал, хич не го умея Sad

Веси, ние светофар нямаме, а пешеходна пътека, но положението е кой превари - той завари, нищо че са длъжни да те пускат щом си стъпил на нея, в случая не пресичах на нея, но независимо пак трябваше да се огледа, ох пак се разтреперих.

# 272
  • София
Нашият режим е следния:
5:30-6:00 - 180 мл АМ
9:30 - 10:00 - попара/ плодове с извара/ каша с плодове + АМ ако иска
13:30-14:00 - зеленчуково/ месно пюре + АМ, защото Ема не изяжда цялото пюре
17:30 - 18:00 - кашите Лека Нощ са любимите иначе може и йогурт с плодове или друга каша с плодове на хип
22:30 - 180 мл АМ + бисквитка
Но като цяло Ема е злояда и не изяжда големи количества.

Иначе аз я обличам с дънки или джинси или гащиризон / ватирани /, ако е студено слагам чорапогащи, иначе не, а нагоре боди, блузка и яке или жилетка. А също слагам и шапка когато е по-хладно.

Дайзи, това е ужасно   #Crazy не разбирам такива шофьори, на тях трябва да им се вземат книжките и да им  се тръснат солидни глоби  #Cussing out. А за полицаите да не говорим  #2gunfire

# 273
  • София
Веси, ние сме на 4 хранения от няколко месеца вече. Сутрин и вечер и давам АМ. Пробвах вечер да и слагам бисквитка в млякото,но тя си го иска чисто. Педито ме посъветва да и давам сутрин попара вместо АМ, но тя като я надуши само и започва да пищи. Така, че си останахме на варианта 2 пъти АМ, 2 пъти пюре и каша.  Каша и давам всеки ден, с това компенсирам попарата . Наддава на месец средно по 300гр. и е в нормите. Още има бузки и гривнички Laughing понеже не сме се отчитали скоро... 7800кг и 69см. Симона е като терминатор вече. Ходи с проходилката навсякъде. Събаря столове, вчера ми отскубна едното цвете от саксията, а ония ден отлепи част от тапет със мазилка. #Crazy Как ще я опазвам не знам. С татко си имат навик да ходят и да светват или загасят лампите и миналата седмица както си светвали в стаята ключа и останал в ръчичката...той не стоеше съвсем плътно до стената, но как го е отскубнала за секунди не знам.  Rolling Eyes

# 274
И ние ядем от много отдавна 4 пъти на ден.

Дейзи, това е ужасна история, но за съжаление в Бг можеш да вземеш книжка както ти е кеф.

Герчо, на Тино 19 номер са му малки,21 с термочорапче е добре, само дето не мога да намеря такива буйки има само обувки.

Аз отдавна не съм имала толкова гаден ден.След хиляди отрицателни тестове и 5 дни закъснение си направих и кръвен, който е пак -.Не знам вече, утре ще ходя на лекар, защото май имам проблем -или извънматочна бременност или хормонален дизбаланс, не знам....Сори, че пак ви натоварвам с тези мои грижи, но при вас намирам утеха.Не споделям всичко с мъжа ми ,защото той не приема проблема като мен и мисли,че като ми каже, че другия месец ще е всичко ок, нещата се оправят....
На всичкото отгоре получих някаква призовка за съда от КАТ , да се явя като свидетел по някакво дело, за което не съм се подписвала никъде , а и не съм била свидетел на никакви ПТП-та.Пък и ако не съм била отишла щели да ме глобят 1000лв.
Константин днеска е решил и той да ми къса нервите- цял ден е кисел, иска само на ръце.Не признава нито кошарата, нито стола за хранене, нито проходилката, не иска да яде нищо ако не е сладко,не иска да спи...а бе ужасна работа.
Преди малко се задави с бисквита и вече не ми издържаха нервите та седя и си плача пред компа след поредната инфарктна ситуация...

Е това от мен
Лека вечер на всички

# 275
Леле Деизи 4ак аз се разтреперах,те дядовците нестига,4е са киорави,ами хи4 не им пука Twisted Evil
Констанс успокои се мила,радваи се на Тино,то второто беб4е няма да избяга.
C-mira с риск да се повторя,оба4е твоита Еми4ка е голяма сладурана Hug

# 276
КОНСТАНС , миналата година след няколкомесечни неуспешни опити да забременея (и на всичото отгоре с един спонтанен аборт преди това) бях изпаднала в същата криза като теб.Бях  се побъркала  да правя тестове през 3 дни и се съдирах от рев след всеки отрицателен резултат.На работа бях неадекватна и се изпокарах с всички колеги , та и накрая с шефа ми.В крайна сметка си казах , че по този начин само си вредя на нервната система и съм на път да се вманиача.Сигурно мъжа ми беше много щастлив , защото правехме секс по три пъти на ден JoyНакрая си казах , че спирам да мисля за това и спрях с тестовете и следенето на овулацията.До такава степен изхвърлих тази мисъл от съзнанието се , че забравих кога трябва да ми дойде. Мина известно време и мъжа ми ме попита : А бе на теб не трябваше ли да ти дойде преди седмица? Shocked След което веднага хукнах за тест и както се сещаш - резултата беше положителен.Та след толкова писане да обобщя - не се тормози и спри с тези тестове и изследвания.Наслаждавай  се максимално....... Wink и всичко ще се нареди. Hug
Габи за хремичката на Симона , може да капваш по една капка вит.С в нослето както и отвара от лайка. Хем и правиш инхалация докато вариш , и после и капваш в нослето.Казаха ми  , че може да се изпразни по един капкомер , но ми се струва множко.Мисля , че по 3-4 капки е достатъчно.
УСПЕХ

# 277
Дейзи, това наистина е ужасно!!!  #2gunfire
Констанс,  не се отчйвай, аз имах 5 отрицателни теста и на 7-мия ден закъснение, шестия тест чак беше положителен - резултатът си го виждала в парка  Wink така че споко, може и да има грешка, а иначе не се самонавивай, знаеш, че една година след раждането хормоните ни няма да са съвсем в час, така че нормално е Simple Smile нормално е и да се изнервяме в повече май Simple Smile
Аз също имам проблем (пак) с храненето на Боби - като го сложа в стола се почва едно въртене на всички страни, разглежда, пипа и хапе стола все едно за пръв път е там и въобще никакъв интерес към яденето  #Crazy бе ужас Simple Smile отделно му излезнаха едни ситини пъпки, водих го при педито, ма тя каза ,че не е алергия  newsm78

# 278
Мами, аз да се похваря, че Маги изяде на вечеря 210гр каша просто за секунди  newsm44 Явно ще се минава на 4 яденета  eat

Констанс, стискам палци скоро да излезнат двете чертички  EFP Чувала съм, че някои момичета им отчита положителен тест чак 1-2 МЕСЕЦА, след като вече са бременни fingerscrossed

# 279
Благодаря ви , милички, поговорих в крайна сметка с близките си и сега съм по-добре.

Танче, и при нас е същата работа- хапе стола,върти се, набира се , надига се , извърта се едва ли с гръб или пък с рязко движение бута лъжицата и резултата е покъртителен за моите нерви и за хола.Явно всичките деца минават през това.

# 280
  • София, център
Дейзи съчуствам ти за случката, просто незнам как ще се оправяме с нашите колички и малкото място което имаме по софийските улици! А за шофьори като този  fight !

Констанс мила, дай да се видим ....

Ох , аз пък съм се притеснила нещо! Мария от време на време като седне ( например в мен ) и като погледа надолу повече време ( към крачетата си ) и си отпуска вратлето ( все едно и тежи главичката и се е уморила ) и главата и някакси ми се струва, че увисва! Сега ще я следя до петък ( тогава сме на консултация ) дали не го прави само вечер, когато има реален шанс да е уморено вратлето! Може да си вдигне главата след това "увисване", но все едно прави пауза!Сега като връщам "лентата" се сещам, че когато бяха едни от първите опити за пълзене и въобще лежане по корем...както си седеше  рязко отпускаше главичка напред, но винаги за да захапе нещо ( ръцете си в повечето случаи )... тогава си мислех, че го прави защото я засърбяват венците изведнъж и тя веднага отпуска...и го споделих с педиатъра, но нищо обезспокояващо не беше за нея! Иначе вече си седи доста стабилно, не е отпусната... просто тази вечер тоя номер го направи пред баща и и той ме попита защо го прави...беше около 19 часа!...Дано да е нещо безобидно и ако се налага да минава само с масажи и гимнастика!...
Споделих си...

# 281
Да ви се оплача, Симона още е със сополи, а на капките пише че се ползват от 1до 3дни. Днес ни е третия ден, не знам дали и утре да и слагам или да продължа само с физ. разтвор? newsm78
И ние ползвахме такива капки и след третият ден спрях да ги слагам, но се посъветвах и с педито. Продължих само на Стеримар, но трябва да имаш предвид, че ако не е излекувана хремата трябва да продължиш с нещо, но за предпочитане се посъветвай с лекар. За въпроса ти за кашите с какао, знам че много им харесват на децата, но аз лично не бих ги давала, защото какаото е силен алерген. Остави това, но и преди известно време Али беше получила обриви само при положение, че аз бях яла тирамису.

# 282
Констанс, писах ти на лични цял ферман! Не давам никакви лоши мисли  Naughty.
Ади, не мислишли, че просто нещо и става интересно и затова се отпуска? Иван често гледа надолу даже се захлупва и като сандвич напред, но аз не намирам нищо тревожно - обикновенно това е свързано при него с желането му да налапа някоя картинка на одеалото или просто с желанието му да гризе яката си. Даже успява да си оближе тик-така на кръста, ама това го гледаме от смешната страна - баща му все се бъзика, че ако реши да го имитира ще отнеме доста време в Пирогов да го разгънат  Joy. Ако нещо ти се струва притеснително, въобще не чакай петък ами нарамвай детето и хайде при педито! Няма да седиш и да си мислиш глупости още 2 дни, я  Naughty.
Нели ив, Явно твоята хубавица е склонна към алергии и е нормално в твоя случай да внимаваш какво даваш и какво ядеш. за всички останали бебета не смятам, че е драма да ядат вече какао. Аз лично се притеснявам от ягоди и малини и още не съм давала, ама на пюрето пише над 4 месеца - явно са го помислили хората... Даже вчера се бях засилила да давам за сефте, че да знам че ми остават само цитрусите за въвеждане, но като прочетах че е разхлабващо и се отказах, че нали до преди 2-3 дни се борихме с разстройство и не ми се връща пак в 1-ви клас. Може днес да дам йогурт с ягоди или да смеся пюрето примерно с нишесте, което е запичащо и да пробвам така. Ще видим... Иначе иван вече яде почти всичко без бобови култури, цитруси и горски плодове. Май ще му взема скоро сок от портокал на хип, че да знам че и това е въведено... Като го запиша на кухня намя да ме питат кво е въведено и кво не... Някой давал ли е?
Веси, Иван откакто мина на 4 хранения се справя по-добре... Явно млякото в 6 му идваше повече на детето...
И нашият най-голям хит е да се буди да си играем в 3-4 през нощта. Откачам направоооооооооооо. Тази нощ ми идеше да се гръмна просто. До 6 си играхме и после не можах да заспя. Ако и тази нощ е така незнам... В петък е партито на телевизията, поканени са към 300 човека, а с организацията съм до под кривата круша. Ако не се наспя мисла, че като започне партито в 9 ще си намеря някое скришно диванче и просто ще придремя докато хората се забавляват! И още - леля ми от Пловдив има кръгла годишнина и жената решила, че заради мен ще го празнува в събота, че да присъствам та като разбрах ми се сговняса съвсем! Сега след голявто парти в петък трябва да съм на работа в събота да организирам привеждането на офиса в нормален вид и към 4 следобед да хукна към пловдив и нощта да пътувам обратно, че и в неделя лудницата продължава!!!! Просто така са ми уплътнили програмата, че ще се хварля отнякъде! Мъж ми трябва да гледа Иван, а неговата представа за гледане на дете е да го сложи и него пред компа и да играят *заедно* игри или да гледат анимации. Разходките не са включени в програмата. Просто се плаша... Явно цялото ми пътуване до пловдив ще изкарам на видеоразговор, че да съм сигурна, че детето ще оцелее  #2gunfire.
Ето, виждате ли колко изписах заради това ставане рано  Joy.....  Може и една книга да напиша ако Иван продължава в същия дух, че ще ви писне след ден-два да ми четете безкрлайните писания.

# 283
Добро утро,

Ади, споко и Константин се държи така, но не мисля,че е притеснително.Аз днеска съм при педито, че детето направи 8 месеца преди 4 дни и ще питам да видим какво ще каже.

Герчо, аз дадох портокал отдавна и това е любимия сок на Константин, изпива по 200 мл без да се замисли и плаче за още.Всичко може да отказва, но помирише ли портокала откача.Аз горските плодове на Хип с извара, йогурт и т.н. ги давам от месец- два и не са го разхлабвали повече от нормалното.

Днеска съм на разходка към парка най-вероятно след 14:30 , но не знам още де.

# 284
Здравейте и от нас!
Честит празник на всички празнуващи!
Аз също имам проблем (пак) с храненето на Боби - като го сложа в стола се почва едно въртене на всички страни, разглежда, пипа и хапе стола все едно за пръв път е там и въобще никакъв интерес към яденето  #Crazy бе ужас
Същото е положението и у нас Joy Joy Joy. Понякога се принуждавам да я взема на ръце и така да я храня. Малко е неудобно, но когато положението излезе извън контрол....
Хубав ден! Hug

Общи условия

Активация на акаунт