Обсъждане на имотни обяви-23

• 46 699
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
И к`во праим с тези 2К като купувач, ако има проблем с документите? Връщат ли ги или горим? Защото те се дават на етап оглед на жилището, само евентуално преразказ, че всичко документално е нард.

# 256
  • Sofia
Точно както е при стоп-капаро или предварителен договор - при вина на продавача, проблем с документите, собствеността, наличие на тежести и т.н. ви дължи 2к тъй като е виновната страна.

# 257
Да, чела съм, че трябвало да си носиш едни пари - 2К примерно, които ги даваш на момента, ако харесаш жилището. Ама не е ясно дали поне една ФЪрчаща бележка получаваш срещу тях, поне да пише, че си ги дал, за какво - не е ясно.
И сме обсъждали също така - "проблем" с документите е малко обтекаемо, защото става дума за право, а в правото повечето неща са обтекаеми. Юристът на агенцията ще каже, че всичко е ток и жици, ама понякога нещата не са точно така и винаги остава определен риск за купувача.

# 258
Който носи 2000 вероятно си носи и листове хартия за да се напише договорче за какво се дават парите.

# 259
ЧС, ако това не е било ирония/сарказъм, е просто несериозно. И непрофесионално - за брокерите говоря.

# 260
А аз без ирония за купувача. Нима очаква да даде нещо без документ и условия? А щом иска документ трябва да е подготвен.

# 261
Защо трябва да нося пари кеш и листче. Имам он лайн банкиране, плаща се за секунди.

# 262
Защо трябва да нося пари кеш и листче. Имам он лайн банкиране, плаща се за секунди.

Защото на листчето трябва да си напишеш договора и продавачът да ти го разпише, а в банкирането да посочиш основание за плащане.

# 263

Защото на листчето трябва да си напишеш договора и продавачът да ти го разпише, а в банкирането да посочиш основание за плащане.
Договора мога да си напиша на телфона.

# 264
И как ще го подпишете? Да не говорим как се чете на телефон. Но ако ти е мерак сигурно може. Аз предпочитам написаното и подписано на ръка.

# 265
То се гледа какво признава съда, не вашите предпочитания.

# 266
То се гледа какво признава съда, не вашите предпочитания.

Това към кого е адресирано?

# 267
Договор на листче, не е много легитимен документ, но едно платежно за депозит може да се приеме и от банкиране.
Има си ел. подпис, има варианти да капарираш на мига.

# 268
Договор, написан на ръка на лист хартия, е също толкова валиден юридически, колкото и напечатан на принтер.
Но едно платежно нареждане само доказва плащането на едни пари, но не и за какво се плащат, при какви условие се връщат, при какви не се връщат и прочее. А всичко това може да се опише на листчето.

# 269
  • София
Най-изгодна сделка сключих с 500Е стоп капаро и договор на салфетка.

Общи условия

Активация на акаунт