Обсъждане на имотни обяви-23

• 46 125
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
Виждал бях да се влиза в холокухни от коридора на блока, ама това с разположението на телевизора вече ме разби... Коя е фирмата ако не е тайна, дето се гаври така?

То това разпределение е така само на чертеж - как ще си го направят, зависи от тях. Апартаментчето е добро, за сам човек, който ще си носи от време на време гаджета вкъщи или двойка, която няма голямо желание/не бърза да има деца. По-малката спалня на гардеробна-офис ще се направи, един 2,5 диван и 1 кресло във всекидневн...ият ъгъл , малка кухня на външната стена и маса с 3 стола. Ще прегради от дясно на входната врата 30см и ще сложи 5 закачалки на зиг заг. Тераската ще си я направи за партита до 10 човека и воала. Семейство сигурно може да живее така, ама на мен би ми било неприятно. Бебето къде ще се учи да върви - не става ясно.

Телевизорите се закачат на стената, може и за тавана да се хванат. Туй да е драмата.

# 91
  • Германия
Абе че и двата апаратамента имат повече минуси отколкото плюсове е ясно. Не бях и аз видяла, че от входната врата си директно в кухнята, това си е тъпо! Как може да не се предвиди никакво място за обувки и якета, непонятно ми е!

И наистина си зависи колко души ще живеят там 🤷🏻♀

# 92
  • София
Двама, аз и дете на 15 години и от време на време синът ми, но той има собствен. В предишният апартамент беше така, от входната врата в хола. Не е от най-приятното, но човек свиква. На по-големият зад вратата има едно малко пространство, където може да се сложи шкаф за обувки.
Между едната спалня и банята има едно ъгълче, където може да се сложи шкаф. Ще изчакам проекта с точните размери.
Някой живял ли е в апартамент под открита тераса? Нямам предвид неосъклена, а такава под звездите Grinning

# 93
Двама, аз и дете на 15 години и от време на време синът ми, но той има собствен. В предишният апартамент беше така, от входната врата в хола. Не е от най-приятното, но човек свиква. На по-големият зад вратата има едно малко пространство, където може да се сложи шкаф за обувки.
Между едната спалня и банята има едно ъгълче, където може да се сложи шкаф. Ще изчакам проекта с точните размери.
Някой живял ли е в апартамент под открита тераса? Нямам предвид неосъклена, а такава под звездите Grinning
Щом сте различни поколения определено е по-добре с раздалечените спални и непреходния хол,всеки да си има лично пространство. При големия няма как да се избегне прехода,за съжаление.
На ъгълчето зад входната врата на големия не бих разчитала, то ще е около 20 см и най-вероятно ще има ел табло. Най-много някоя закачалка да може да се сложи,но тя ще се пада срещу котлона.
Иначе може да се вземе мястото за последния шкаф на кухнята и да си се изгради малко антре, което ще направи дневната около 21-22 квадрата (колкото на другия), и така поне миризмите ще си останат в кухненската част. Не видях комина къде е,а това е важно.

# 94
  • София
Благодаря, на по-големият, няма да вземам последното шкафче, а мисля до него. По-дълъг и тесен гардероб, ще се получи нещо, като по-дебела стена. Колко ще е дълъг... при всички положения повече от 60 см, колкото е плота.
Аз апартамент не съм избрала, почнах да го обзавеждам. Confused

# 95
Аз съм фен на разделителите за стая, които пропускат светлината. С уговорката, че само на картинки съм го виждала, не знам на живо как ще е.
Скрит текст:
И мен ме интересува как е живеенето под открита тераса. Останах с впечатлението, че има такава мода в НС с едни по-разчупени фасади и примерно последните 3-4 етажа, всеки има по една стая изцяло под тераса. Хем не си на последен етаж, хем малко си.

# 96
  • София
Ние в момента живеем под такава тераса. Частично е над спалнята ни, с южно изложение е. Мога да кажа, че и зимата и лятото е много топло, за сезона. И рано или късно покривът протича. Неприятно е. Не бих си го причинила отново.

# 97
Ако си на последен етаж, е вариант да сложиш хидроизолация и т.н.. Обаче за под тераса не знам има ли такава възможност. Неприятното като гледам обявите е, че такива апартаменти спокойно се пускат на цена "среден етаж", пък то (потенциален) таралеж в гащите.

# 98
Аз продадох преди години апартамент в Яворов, защото над спалнята ми беше терасата на съседите отгоре, които изобщо не я почистваха. Редовно сифона се запушваше от листа и др. и ставаше като басейн....
Докато една сутрин се събудих и върху леглото капеше вода. Абсолютен кошмар, на няколко места от тавана капеше през миниятюрни пукнатини. И вече като си е пробила път водата, след това няколко пъти протичаше при дъжд.
Сградата беше сравнително нова, на около 10 години.
И друго се сетих - хранеха гълъбите с останал хляб, събираха се страшно много птици и шума от човките им беше доста неприятен.
Бих купила на последен етаж, но под тераса не.
/Съседите отгоре бяха видна майсторка на мека мебел и съпруга й, иначе много приятни хора.. /

# 99
  • София
И ние сме имали грижи с подобна тераса над нас. Това е най-голямата глупост, която може да съществува. Беше преди около 10 години в жилище ново строителство. Съседите над нас си бяха били шута за чужбина, сифона се запушил с някакви листа и т.н., и при един сериозен дъжд протече яко. Ама много яко. Цяла вечер местих тенджери и легени. И след това едва ги открихме, после добре, че някакви техни роднини имаха ключ, та съдействаха. Беше влезнала вода и в апартамента им. Пълна трагедия.

Друго. Ако имаш такава открита тераса, но не си на последен етаж, пак е голям шит. Имам двама колеги, които в момента са с такива на втори етаж. Все някой нещо хвърля отгоре.

Ако е на последен етаж е готино. Ще има гледка и т.н. Барбекю можеш да си сложиш. Само е добре да се помисли като се нагрее лятото за някакво решение. Че става много, ама много топло.

# 100
Не е точно имотна обява, но  кой от двата апартамента бихте избрали? В една сграда са, не коментираме цена, квартал и изложение.
Този, с по малката квадратура е под по-големия. Притеснява ме, че част от него е под тераса.

Не мога да ги публикувам в скрит текст.
И двата не стават. Тераси, чупки, малки стаи, компромиси...
Пас съм.

# 101
Изчел съм доста от темите и по спомени май точно вие бяхте купили апартамент, в който една от спалните беше под 10 м2, а другата също не беше много голяма. Тук положението може да стане същото. Едната стена може да се измести. Тогава родителската спалня ще стане 15 м2, а другата малко над 10.

# 102
  • София

Някъде до точка 1 трябва да има щрангове. На другия апартамент кухнята е там.

Също, има и друг вариант.
Комбинират се ап 1+2, 3+4 и т.н.
Обща квадратура 112кв.м.

# 103
Тангра, то ако имаше парички за 2 жилища, нямаше да се пита за тези кутийки, бе Simple Smile

# 104
  • София
Апартаментът с терасите е 100кв. Т.е. само с 10квм по-малко.
Все още не знаем дали терасите са на по-ниска цена.
10кв могат да се устискат.
А резултатът става брутален.

Общи условия

Активация на акаунт