Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 83

• 48 284
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Била съм за кратко при Персенска. Всъщност тя беше първият репродуктивен специалист, когото посетихме. След няколко месечно чакане за първичен преглед. Не ми допадна, напънах се да потърпя, но не се чувствах ок. В прав текст ми беше казала да направим четири неуспешни инсеминации, за да кандидатстваме за инвитро по фонда. Аз все съм си имала едно наум, че явно имаме проблем и може да се стигне до там, но защо да правя нещо четири пъти, ако знам, че ще е неуспешно?! Преместих се в Щерев при проф. Тимева. Тя в началото ми направи много добро впечатление, обръщаше внимание, споделяше подробно какво препоръчва и т.н. Оперира ме един път, после ми прави хистероскопия, но не даваше никакъв зор нито за инсеминации, нито за инвитро. Аз настоях. Сега като тегля чертата все пак имам 4 неуспешни инсеминации при нея и едно инвитро. В Щерев не смятаха мъжа ми за фактор. Никога не споменаха, че е хубаво да отиде на преглед или да му назначан нещо различно от обикновената спермограма. Теглих им и на тях една и се преместих конкретно при д-р Чапанова. Супер човечна е, приятна ми е като енергия, никога не е бързала да приключим, дори ме пита накрая дали имам още въпроси. Аз винаги си нося на листче, но последния път от списък с 5-6 въпроса ми остана само един, защото тя сама ми обясни всичко. Гледа и мъжа, говорим за допълнителни техники (в Щерев бяхме на съвсем класическо и постно инвитро) и съм адски доволна за момента. Наистина имам чувството, че правим всичко възможно да успеем този път.

# 211
Жалко за Персенска, явно не съм само аз недоволна от нея,писала съм преди време за отношението й. Дадох си почивка и от нея, и от болницата.Ще видим на есен.

# 212
Жалко за Персенска, явно не съм само аз недоволна от нея,писала съм преди време за отношението й. Дадох си почивка и от нея, и от болницата.Ще видим на есен.
Аз също я смених.
Крайно недоволна бях. С няколко момичета се изместихме

# 213
Много ме притесниха последните коментари за Персенска. През септември ще съм на първи преглед при нея, просто така ме разпределиха. Вече имам в друга клиника неуспешни инсеминации и инвитро. После ще има ли как да се преместя при друг доктор в Надежда? Или от сега да питам, направо не знам.

# 214
Butterfly_Lilly и при мен годините напредват и това най-много ме притеснява. Rolling EyesПравим опити вече 5-6 години. И за чужбина се замисляме в Турция или Гърция. Едни приятели след години неуспешни опити в БГ заминаха в Гърция и от първия опит сега щастливи родители на близнаци Heart Eyes Когато са отишли на първи преглед там са им предложили консултация с психолог преди останалите прегледи. Мисля, че и тук трябва да е така, не че в клиниките (Щерев, Надежда) няма. В Турция пък казват, че имат супер добри ембриолози,  което е много важно.
Tommy_2001 аз в Щерев бях при Юнакова. Много ми я хвалеха. От първия преглед видях, че има студено излъчване без всякаква емоция на лицето. Приятел на мъжа ми ни препоръча Тимева, но за нея трябваше да чакаме по-дълго време за да ни приеме за първи преглед. Доверих се на Юнакова, но уви без успех. Тя ми каза тогава да започнем направо инвитро, за инсеминация изобщо нямало смисъл. Хареса ми, че влизах с мъжа ми заедно при нея, изключвам прегледите, т. е имаше отношение и към него:stuck_out_tongue_winking_eye:  Даже той се записа на преглед при уролог-андролог. Д-р Бъчваров мисля, се казваше. Изписа му разни добавки за няколко месеца. Имаше ефект от тях. Докато при Персенска няма да забравя първия ми преглед. На въпроса може ли да влезнем двамата със съпруга ми, тя ми отговори: Той не ни е необходим, няма какво да правим с него Hushed

# 215
Гърция повече ходят за донорска програма
Нещо което и мен подлъга на времето

# 216
Аз също съм пациент на доктор Чапанова и съм много доволна от нея. Имаме успех от 3-ти трансфер- свеж на втора процедура. Но имам и две приятелку, които са мн доволни от доктор Персенска - даже в началото съжалявах, че не съм при нея. Но наистина е важно да си допаднете с лекаря и неговия подход, за да се чувстватв добре. Аз от началото приех, че прегледите са по 5 мин, закъсненията много, и не се говорят напразни приказки в кабинета, а се обсъжда само най-важното. Успех момичета и не губете надежда. Всички са професионалисти, понякога трябва да се заслушаме в техните думи и да им дадем шанс.

# 217
  • София
Здравейте, сигурна съм, че във всяка болница и в България, и в чужбина има и добри, и не толкова съвестни лекари. Ако човек попадне на лекар, който му реши проблема, независимо от естеството му, този лекар за нас ще е най-добрият. Пожелавам на всеки да има късмет да попадне на неговия лекар, най-важното е, да не се отчайваме и да не подхождаме с мисълта, че се опитват да ни минат/вземат парите, защото тогава сме загубили надежда.🍀🍀🍀

# 218
Наистина трябва да си паснеш с лекаря за да ви се получат нещата, явно ние не си паснахме Simple Smile Такъв е живота както се казва.

Друг е въпроса, че се чувствам като неглижиран банкомат откакто съм във филма наречен “репродуктивни проблеми” 😳

Момичета, желая ви успех и дано за вас опитите там са успешни!

# 219
При последния ни зет ембриолозите ми се обадиха и ми казаха ,че ще размразят двете снежинки и че ще ги оставят до деня на трансфера т.е до 5ти ден , а те бяха замразени на 3ти ден , при което на мен ми стана странно защо ? Попитах и те ми отговориха , че така сме правили и предните два пъти ,пак ми стана странно и е док е казал , че дори и да не са толкова добри ми ги върнат пак . Уви едното не оцеля , а другото беше на стадий късна морула / на 5ти ден/ като докторката ми каза , че е "малко бластоцистче " е разбира се резултата е отрицателен тест
Трудно ми е да повярвам вече , дайте ми съвет 💗

# 220
Аз в началото се чудех дали да търся Персенска или Цветков и след като прочетох няколко не особено ласкави коментара за нея, грам не съжалявам, че се записах при Цветков.
На мен лично ми обясни всичко много подробно, още по-подробно ми обясни плана му за действие и се почувствах много спокойна

# 221
И аз ще се включа с мнение за д-р Персенска.  При първия преглед не беше особено словоохотлива, не говори излишни неща. Да, трябва да я питаш всичко, което искаш да знаеш. Когато правиш инвитро за пръв път, обаче, не винаги имаш точните въпроси. Въпреки че понякога наистина трябва да й вадиш думите от устата, тя е невероятен специалист и човек. Тя е от лекарите, които търсят причина при неуспех. Когато мина първия ми (неуспешен) трансфер, тя веднага се зае да търси причината. Обясни ми какво ще правим, как и кога ще го правим и като цяло ме подготви психически за предстоящото. Разбира се, че не всеки ще бъде доволен от нея. Аз също преди това бях в Щерев, при една от най-големите им специалистки, но нямам ласкаво мнение за нея. И да, разбира се, че ще съм доволна от д-р Персенска, в момента съм бременна, благодарение на нея. Никога не съм се почувствала претупана. Пет години съм ходила при различни АГ-та, които ми държаха ръката и ми обясняваха как нищо ми няма, а просто трябва да намаля стреса. За два прегледа при нея имахме вече план, стратегия и диагноза. Не ангажирам никого с мнението си, важно ми беше да го споделя, защото тя го заслужава. След като ме оперира и бяхме в интензивното аз с още 6 жени, тя беше единственият лекар, който беше там при своя пациент - мен. Изчака ме да се събудя от упойката, за да ми каже как е минала операцията лично. Изкарах там няколко часа, в които другите жени питаха сестрите как им е минала операцията и отговорът беше "Докторът ще ви обясни", но доктори докато бях там нямаше.

# 222
Напоследък все повече коментари чета и в по-стари теми (при мен също се случва) на колко много момичета ембрионите спират развитие преди 5 ден... Наистина мисля, че е прекалено често... И не става въпрос само за Надежда.. Моя приятелка беше при Персенска. Впечатлението от няколко опита на ЕЦ е обаче, че наистина не харесва пациенти с ИЯР или НЯР-за нея са обречена кауза и насочва към донорство. Може би положителната статистика е по-важна. Медицината е достатъчно напреднала и дава възможност за различни подходи, чак когато си опитал по всякакъв друг начин, можеш да правиш генерални заключения, а не да се отказваш в началото на битката. Всеки случай е различен, разбира се... Но медала винаги има две страни!

# 223
Моят опит с Персенска е същият, съветът ми е да я смениш с друг лекар.

# 224
За съжаление д-р Цветков нон стоп обяснява ама не помни какво . За един месец и три прегледа всеки път опровергава себе си. В момента има огромен поток от местещи се от него при младите доктори. Аз съм там и съм безкрайно доволна.
/quote author=little.madness link=topic=1348671.msg43256907#msg43256907 date=1628022745]
Аз в началото се чудех дали да търся Персенска или Цветков и след като прочетох няколко не особено ласкави коментара за нея, грам не съжалявам, че се записах при Цветков.
На мен лично ми обясни всичко много подробно, още по-подробно ми обясни плана му за действие и се почувствах много спокойна
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт