Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 83

• 48 036
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Близо 6 години съм пациент на клиниката, като за тези години сме дали близо 70 000 лева. ( от тези 6 години, 2 не бяхме ходили в клиниката, дадохме си малко почивка).
Като това са само изследвания и процедури в клиниката, отделно ми са лекарствата и пътните които са сериозен разход, тъй като пътуваме от другия край на България.
Резултат 0, за много от нещата съм се информирала тук от форума, лекар или акушерка никога не са ми обяснявали какво следва надълго и нашироко.
И тези дни подреждайки останалите ми лекарства след поредния неуспешен опит и документите и касовите бележки ми стана супер тъпо.
Тъпо, защото двамата със съпруга ми дадохме всичко от себе си. Вяра, надежда, мечти и пари...а отсреща нищо...даже нямам право на бърз коментар,преглед и план за действие, защото времето си тече.
Може да ми е грях ,че го казвам, но ако сега нямахме 3 замразени снежинки там в София, нямаше да се върна в клиниката.
От сега съм в някакъв ужас как ще съберем пари за един Зет,  как пак ще се правят биопсии,лепила и накрая пак ще съм изтеглила късата клечка.

# 661
А аз не мога да разбера едно.. като не ви е окей, защо сте още пациенти ня клиниката!?!

# 662
А аз не мога да разбера едно.. като не ви е окей, защо сте още пациенти ня клиниката!?!

Защото сме и със сериозен мъжки фактор и клиниката предлага допълнителни процедури които в други клиники не правят.

# 663
Ами не рабрахте ли ,имат замразени!

# 664
Замразените могат да си ги преместят. Разбирам, че им е писнало. Аз пътувам само от 2019. Представям си напрежението и стреса за 4+ години. Но нямаме друг избор.

# 665
  • София
Andji много съжалявам за поредния ти неуспех Cry, и ние сме в същото положение, имаме 2 замразени ембриона, още чакам коментар вече 2 месеца и половина, взехме окончателно решение, че това е последния ни опит в клиниката, дори обмисляме варианта да оставим двата ембриона на този етап като удължим срока им на съхранение и да продължим другаде, ако до седмица не ми се обадят.

# 666
An Bo 702179,
Кога си при Чапанова? Интересно ми е какво мнение ще даде. Пиши след това как е минало. Simple Smile Flowers Four Leaf Clover

# 667
Anji, ние от 4г. си мечтаем за дете, от 3 сме по репродуктивни клиники. Аз едвам издържам да не убия някой познат заради коментарите - дали преди, дали след неуспешен опит. Защото хората си мислят, че правиш инвитро и магически забременяваш въпреки всичките проблеми. А не осъзнават през какво минаваме и колко пари даваме. И колко надежди се разбиват при един пореден неуспех. Съжалявам, че съм споделила на повечето, защото вместо да ми олеква след разговор с тях, аз се натоварвам още повече. Не са виновни, но просто ми се иска да мълчат вместо да ми говорят глупости. Стискам ти палци от цялото си сърце следващият трансфер да е успешен Sparkling Heart

# 668
Редовно чувам: е що не направиш едно инвитро и да си родиш едно бебе като толкова искаш RageFlushedRage

Към потребителката с въпроса, защо стоим... защото сме дали маса пари за изследвания, които при преместване в друга клиника не важат, а не ти дават и копия или обстойна и подробна епикриза, защото в тази клиника са едни от най-добрите специалисти в България, защото нямаме възможност да пътуваме по една или друга причина в чужбина, защото с всяка година организацията се влошава, което никой от нас не е допускала. Това че сме пациенти на тази клиника по една от изброените или друга причина не означава че не можем да изразяваме недоволство от сериозните пропуски и проблеми там.

# 669
Любимата ми реплика е: "Другия път ще стане"... Ама първо ми е една камара изследвания, включващи отсъствие от работа, пътуване, стоене гладна и жадна, упойки, чакане на резултати, коментар на резултати, евентуално лечение/лекарства. После ако трябва ново инвитро, през ден са даване на кръв, чакане на резултата, висене пред кабинета, събличане, разчекване за прегледи, манипулационна, инжекции, отпадналост, главоболие, подуване, болка, проблеми с настроенията, зверски пъпки от хормоните, стрес (и междувременно ходя на работа все едно нищо ми няма). После пък идва пунцкия - пак глад, чакане, упойка, притеснение за яйцеклеткие, след това за оплождането им, накрая трансфер и всичките лекарства и безкрайно чакане след него. И хвръкват няколко хиляди лева в това време. Ние смятахме скоро, че тази година сме похарчили към 4000лв, ако самофинансирахме и опита, гладни щяхме да спим. Този път крихме максимално и накрая имах близки, които се засегнаха малко, че не съм ги държала в течение. Аз да не водя емисията по нова тв или бтв, че да обявявам всички новини?! ЗЕТ още не сме правили, но и там ще ни е притеснено. Нищо, че няма да има стимулация и т.н.

Иначе от организацията и от Чапанова съм мега доволна, това ми носи голямо спокойствие. Нещата тук се случват в пъти по-добре от старата клиника. Или с други думи Щерев не могат да стъпят на малкия пръст на Надежда, а Чапанова колкото и да е по-млада от проф. Тимева свърши много, ама много повече работа по-старателно и ефекта се видя веднага.

# 670
За да си спестя всички тези неудобства, въпроси, обяснения, съжаления, даване на акъл и успокоения как ще стане следващия път - не казвам нищо и си действам. Най не обичам да се обяснявам на някого, камо ли за толкова лични неща. И да им обяснявам, никой няма да ме разбере през какво минаваме, поради всички процедури и етапи, които изброихте. Така че да ми се сърди кой колкото иска. Спестявам си доста главоболие, повтаряне и обясняване на 100 човека и да ме успокояват без да знаят за какво става въобще въпрос.

# 671
Някой с трансфер на 6 ден? На 5 дневни? И някой да е отказвал трансфер 2 дни преди датата за трансфера? Толкова съм нервна, неспокойна и толкова да нямам доверие на доктора ми, че се чудя дали да откажа и да се преместя при друг пак в Надежда...На 45 съм, това са ми последните 2 ембриона от ДП, а пари  и време за нова нямам...

# 672
При кой лекар сте?
Някой с трансфер на 6 ден? На 5 дневни? И някой да е отказвал трансфер 2 дни преди датата за трансфера? Толкова съм нервна, неспокойна и толкова да нямам доверие на доктора ми, че се чудя дали да откажа и да се преместя при друг пак в Надежда...На 45 съм, това са ми последните 2 ембриона от ДП, а пари  и време за нова нямам...

# 673
Тихомирова
При кой лекар сте?

# 674
Аз не съм при нея, но когато ме е поемала по заместване и някак и аз не се чувствам спокойна. Малко недоверие и при мен поражда. И ми е малко високомерна..не знам дали аз така я усещам. Може и да бъркам.. Rolling Eyes
Тихомирова
При кой лекар сте?
Някой с трансфер на 6 ден? На 5 дневни? И някой да е отказвал трансфер 2 дни преди датата за трансфера? Толкова съм нервна, неспокойна и толкова да нямам доверие на доктора ми, че се чудя дали да откажа и да се преместя при друг пак в Надежда...На 45 съм, това са ми последните 2 ембриона от ДП, а пари  и време за нова нямам...

Общи условия

Активация на акаунт