Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 83

• 48 040
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте борбени момичета! Имам въпрос към вас, надявам се някой да се е сблъсквал с подобен случай и да успее да ми отговори! Пациентка съм на д-р Персенска, но съм подала документи по фонда за Инвитро от друга клиника и чакам да получа заповедта всеки момент. При смяна на клиника трябва да се подадат документите отново заедно със заявление за смяна на клиниката и от Надежда ми казаха, че за изготвяне на комплект документи таксата е 60 лв., а когато подавах документите към фонда от първата клиника, те просто ми дадоха епикриза и комплект документи, които аз сама си попълних ( то е напълно елементарно). Та въпросът ми е задължително ли се плаща 60 лв. такса за изготвяне на документи за всички или е избирателно и ако реша мога да си ги изготвя сама, а от тях да получа само бланките и заявлението за промяна на клиниката? Благодаря предварително!

# 646
60лв явно е по новия ценоразпис... Смених клиниката през пролетта и ми струваше 50лв. Няма измъкване. Реално ми трябваше един лист, че съм тяхна пациентка с печат. Другите неща ми ги разпечатиха като бланки да си ги попълвам сама. И ме таксуваха. Дразнеща дреболия и поредния разход. За момента не съжалявам, опитът ни е с по-добри резултати от предходния.

П.П. Наистина са кръвопийци, още малко и въздуха в болницата ще започнат да таксуват!

# 647
  • София
А като се преместиха в новата сграда и паркинга беше безплатен и машини за вода имаше в коридорите .... ееех
Да ви питам, единия ми бластоцист е замразен на 5 ден, а другия на 6 ден, при ЗЕТ две такси размразяване ли ще ми искат, понеже не са заедно ембрионите - някой с такъв случай?

# 648
Аз имах два замразени в различни месеци, едно размразяване платих за трансфера.

# 649
А като се преместиха в новата сграда и паркинга беше безплатен и машини за вода имаше в коридорите .... ееех
Да ви питам, единия ми бластоцист е замразен на 5 ден, а другия на 6 ден, при ЗЕТ две такси размразяване ли ще ми искат, понеже не са заедно ембрионите - някой с такъв случай?
Точно това щях да напиша и аз Simple Smile И автомати за кафе даже... А сега гледам момичетата влизат за операция и раждане и мъкнат стекове с вода. В Малинов ни носеха кола след упойките, ама миналооо

# 650
Навсякъде ни дерат, важното е да си свършат добре работата. Понякога се чудя как смогваме с тия разходи при заплатите ни...

# 651
Ако трябва да съм честна - много трудно. В провинцията заплатите са много по-различни от тези в София, но от болницата явно вече имат друга таргет група. А и ако наистина си вършеха работата може би нямаше да е толкова обидно. Решаваш - плащаш, получаваш внимание и отношение и качествено обслужване, но тук се получава че вдигат цените, а свалят качеството.

# 652
Говорете ми за софийски цени, ние сме в северозапада... Истината е, че сме готови да дадем и това, дето го нямаме, за да успеем. Лошото е, че невинаги отсреща нещата стоят по същия начин. А лошите решения на някои лекари не се отразяват само на портфейлите ни, а и на здравето - физическо и психическо. Та в този ред на мисли съм изключително щастлива, че попаднах на Чапанова!

# 653
Д-р Чапанова е невероятен специалист
Говорете ми за софийски цени, ние сме в северозапада... Истината е, че сме готови да дадем и това, дето го нямаме, за да успеем. Лошото е, че невинаги отсреща нещата стоят по същия начин. А лошите решения на някои лекари не се отразяват само на портфейлите ни, а и на здравето - физическо и психическо. Та в този ред на мисли съм изключително щастлива, че попаднах на Чапанова!

# 654
Здравейте, имаше ли изискване на гладно, жадно, без кафе и т.н. при взимането на кръв за PBMC и PRP?
На мен за PRP ми взеха кръв преди самата процедура. Трябваше да съм гладна и жадна, тъй като самата процедура се прави с пълна упойка.
За PBMC нямаше изискване.

# 655
Аз в интерес на истината не знам какво ще ми слагат, но със сигурност не е ПБМС. Давам кръв, правят лекарството, на другия ден ми го слагат и на по другия ден ми е трансфера. Чух нещо като Р1 ама сигурно нищо не съм чула...Та в този ред на мисли някой има ли си на идея какво може да е това? Защото бях чела а и писах тук за ПРП на лигавицата и реших че е това, но явно не е..
Здравейте, имаше ли изискване на гладно, жадно, без кафе и т.н. при взимането на кръв за PBMC и PRP?
На мен за PRP ми взеха кръв преди самата процедура. Трябваше да съм гладна и жадна, тъй като самата процедура се прави с пълна упойка.
За PBMC нямаше изискване.

# 656
Защо няма кой да ни ги обяснява в болницата всичките неща, които ни се правят и заплащаме и все сме в чуденки и питанки, някак не е нормално да се ограмотяваме една друга и да ставаме половин доктори.

# 657
Като цяло комуникацията много куца.

# 658
Дразнещо е, като се има предвид че наистина работим изцяло за тях, често се случва да плащаш на касата, ама и ти не знаеш точно какво, особено лекарства и инжекции, любимо ми е лечение с медикаменти. А има случаи и тон ти държат. Много е неприятно, а от чакане чак забравяш за какво си там.

# 659
Аз за цените случайно разбрах.
Никъде нямаше съобщение освен за раждане.

Общи условия

Активация на акаунт