Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 83

• 48 088
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте момичета, моля да споделите мнение относно периода след трансфера. Смятате ли, че е необходимо да се почива повече, или да се продължи с нормалното ежедневие? Има много различни мнения по темата и съвсем не съм сигурна какво е правилното. Благодаря и успех на всички 😘

# 631
  • София
Трябва да си продължиш нормалното ежедневие, защото ако промениш нещата от обичайния ти начин на живот стресираш организма, което не е желателно. Разбира се трябва да не вдигаш тежко, да не скачаш, да не консумираш пикантни храни, да не използваш горещ душ, а по хладък и т.н. стандартни неща.

# 632
Винаги досега преди да ми включат прогестерона са ми го пускали, нали трябва да е ниско, и после пак в деня на трансфера... Този път ми каза след 3 дни почвай Циклогест и сега се чудя имах ли ову този месец, как прецени кога да го почна и дали пак няма да е провал и третия ми трансфер..Всичко е толкова набързо, че чак на другия ден се сещам за нещата които не са ми ясни..Значи да не се притеснявам, и на други не им го изследват...
На повечето жени не го изследват, а просто си назначават стандартните лекарства. При положителен резултат можеш да пуснеш една контрола или още в деня преди трансфера.
Успех ти желая Flowers Four Leaf Clover

# 633
Бях на първи преглед при Персенска и мнението ми съвпада със споделените тук. Беше любезна, но побърза да обърне внимание на възраста ми, 39 и какво "предизвикателство" щяло да бъде. Да сме пиели много добавки. Партньорът ми няма проблем със спермограмата, така че той защо, не разбрах. Аз съм с мутация за усвояване на нормалната фолиева, въпреки това ми предписа Ортамол, който не е с метилирана форма. Но най не ми допадна следното - трябва да се направи имунологична биопсия. Първо каза - ела да проследим овулация. Аз казах, че ще го планирам за другия месец, защото пътувам от далеко. При това, тя ми каза, ами тогава направо на 21 ден да се запиша за биопсията. Не искам да си правя изследвания, ако не са спазени всички изисквания. Звучи ми несериозно. С две думи, не е лекаря за мен.

# 634
Просто я сменене

# 635
Тя е способна да ти отнеме и малкото надежда, която имаш. Не искам да повтарям пак мнението си за нея, защото ме натоварва и още ми е чувствителна тема. Аз октомври отивам в Турция. Ще си дам и последния лев но в Надежда повече няма да се върна Никога. Не си губи времето и ако можеш Турция, а ако не-друг лекар! Успех!
Бях на първи преглед при Персенска и мнението ми съвпада със споделените тук. Беше любезна, но побърза да обърне внимание на възраста ми, 39 и какво "предизвикателство" щяло да бъде. Да сме пиели много добавки. Партньорът ми няма проблем със спермограмата, така че той защо, не разбрах. Аз съм с мутация за усвояване на нормалната фолиева, въпреки това ми предписа Ортамол, който не е с метилирана форма. Но най не ми допадна следното - трябва да се направи имунологична биопсия. Първо каза - ела да проследим овулация. Аз казах, че ще го планирам за другия месец, защото пътувам от далеко. При това, тя ми каза, ами тогава направо на 21 ден да се запиша за биопсията. Не искам да си правя изследвания, ако не са спазени всички изисквания. Звучи ми несериозно. С две думи, не е лекаря за мен.

# 636
Здравейте, имам въпрос към момичетата, които скоро са лежали или в момента лежат в болницата. Предстои ми кратък престой и исках да попитам все още ли е така топло в стаите на болницата? В началото на годината лежах и единственото, с което бях облеченa, бяха къси летни нощници, а навън валеше сняг Simple Smile Дори спяхме на отворен прозорец, толкова беше топло. Сега си стягам багажа и се замислих дали не са променили нещо и да не ми е студено.

# 637
Топличко беше преди няколко седмици, но пък моите съквартирантки държаха прозорците отворени постоянно и ми ставаше студено вечер. Вземи си за всеки случай и нещо да си намяташ върху нощницата според мен.

Здравейте, имам въпрос към момичетата, които скоро са лежали или в момента лежат в болницата. Предстои ми кратък престой и исках да попитам все още ли е така топло в стаите на болницата? В началото на годината лежах и единственото, с което бях облеченa, бяха къси летни нощници, а навън валеше сняг Simple Smile Дори спяхме на отворен прозорец, толкова беше топло. Сега си стягам багажа и се замислих дали не са променили нещо и да не ми е студено.

# 638
Преди 2 седмици беше супер топло с нощница с къс ръкав, спахме на отворен прозорец.Тези дни си е по-хладно,но предполагам че вътре си е все така жега, ако пък ти стане студено дават олекотена завивка,така че спокойно.

# 639

Имайте предвид, че всяка инвитро процедура е предизвикателство за лекарите. Няма лекар, който ще ви даде гаранции, че процедурата ще е успешна независимо дали сте на 20 или 40 години. Витамини ще ви изпишат и в Турция и когато забременеете, така че няма да ви навредят. Колкото до фолиевата - вземете си отделно метилирана фолиева.  Аз също съм нейн пациент, но нямам намерение да ви агитирам или да я защитавам. Последно - имунологичната биопсия се прави 5 дни след овулация, а проследяването на овулацията е неизбежно. Успех!

# 640
Здравейте, момичета! Някак съм успяла да изтърва цяла тема и сега я прочетох ....Тъй като не съм ходила в клиниката от средата на август, не бях в течение за новите цени. Сега и аз съм в шок...оплождане на до 5 Я- 1700лв, трансфер 500лв..и т.н. А пункцията сякаш ми се видя 220лв, което е по- малко от преди. Някой правил ли е скоро пункция, за да сподели? Планирам октомври месец да ходя за някаква лека стимулация...Дотогава ще гледам да преглътна и този горчив хап с увеличението на цените.

# 641
Да, пункцията е намалена на 250 лв.

# 642
Здравейте, имаше ли изискване на гладно, жадно, без кафе и т.н. при взимането на кръв за PBMC и PRP?

# 643
# 644
Момичета, след ЗЕТ взимали ли сте нещо за болки в корема, подобни на менструалните, освен предписаните дози Но-шпа? Също така нормално ли е да ги има тези болки, като придърпвания ниско долу?

Общи условия

Активация на акаунт