Идва баба Зима с пухкав сняг ФЕВРУАРСКАТА дружина ще лудува пак

• 11 458
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
  • гр.София-Красна поляна
Мислех да обаче сега при това положение ще се въсползвам само от мойте 6 месеца.

Veselka,току що разбрах,че завареното положение важи само за набор 2004 г.

# 211
Momicheta, izvinete me za latinicata, no imam problem s flex type.....

Az razbrabrah, che i za nas se polaga 1 godina, ne samo 6 meseca, no znaete li kakvo si mislia. Neplatenata otpuska ne e goliam problem maj za rabotodatelia, v povecheto sluchai de...

Nikoj li schetovoditel niama tuk, kojto da znae novia zakon ot 01.01 2007 ooooh! Mr. Green

# 212

Nikoj li schetovoditel niama tuk, kojto da znae novia zakon ot 01.01 2007 ooooh! Mr. Green

Аз съм счетоводител, но не зная. Embarassed  Не мсиля да го ползвам и не съм се интересувала. Сега ще питам колежките по чата и ако ми кажат, ще ви пиша.

# 213
    § 37. Когато отпускът за отглеждане на дете до 3-годишна възраст за времето след навършване на 2-годишна възраст на детето по досегашния чл. 165, ал. 1 не е ползван, отпускът по чл. 167а може да се ползва до навършване на 8-годишна възраст на детето. Когато е използвана само част от отпуска за времето след навършване на 2-годишна възраст на детето, отпускът по чл. 167а може да се ползва в размер на неизползваната част до навършване на 8-годишна възраст на детето.

§ 38. Когато отпускът за отглеждане на дете до 3-годишна възраст по досегашния чл. 165, ал. 1 е ползван изцяло, разпоредбата на чл. 167а не се прилага.

§ 39. До 31 декември 2006 г. отпускът по чл. 167а, ал. 1 със съгласието на единия родител може да се ползва изцяло от другия родител.

Това гласи Кодексът на труда. И аз оставам с убеждението, че трябва да се прехвърли. Защо не проверите в службите си и ако е нужно, подайте молба за прехвърляне.

# 214
  • гр.София-Красна поляна
Така е,трябва да се прехвърли обаче това не важи за нас понеже майнчинството ни изтича 2007г.
Когато януари 2007 влезем в ЕС това право бащата да прехвърли неговите 6 месеца на майката отпада и ние ги губим тези месеци.
Честно да ви кажа нощо не разбирам. newsm78

# 215
  • София
Аз на старата работа няма как да се върна, нова няма как да си търся докато Влади не тръгне на ясла,  а за ясла няма да ни огрее скоро...
Затова също обмислям варианта да ползвам неплатен отпуск след изтичането на платения, но сега, май като чета ще мога да използвам само 6 месеца.
Дори се замислям, че например аз трябва да си подам молбата за неплатената отпуска декември тази година (майчинството ми изтича на 10.01), т.е. дали ще мога да използвам и 6-те месеца на мъжа ми при условие, че молбата ми ще е от тази година, дали ще се води някакво "заварено положение", дали някой може да се изкаже по въпроса.....

# 216
Slan4ogled честита ви годишнина!
Бъдете живи, здрави и щастливи и се обичайте много!

и от мен   bouquet

# 217
Честита годишнина на Слън4оглед и на Нези!
Много любов и семейно щастие!

txtlovesfamily  loveuuu family  loveuuu txtloves

хайде пак честито  Hug  bouquet Ама момичета ако има още някоя да казва Simple Smile То май трябва да установим и кой колко стаж има като семейство, че може и награда да получи най-заслужилата мама Simple Smile
Да търся костюм за Ема за празниците. Днес обаче и купих страхотно зимно яке бледорозово-бледолилаво с качулка - стои и страхотно. Досега все с едни момчешки дрехи ходеше и всички ахкаха ай какво красиво момченце  Joy

# 218
за майчинството - утре ще кажа на мъжа ми да пита в работата си и ще докладвам

# 219
Едва сега влизам в нашия подфорум.
Ще се опитам да съм ви полезна с казуса за неплатения отпуск по чл.167а от КТ. Аз така ги тълкувам нещата.
Zisska, браво че си пуснала тук Петицията!  bouquet

Неплатеният отпуск – 12 месеца по чл.167а можеше да се използва до края на 2006г. само от единия родител, т.е. 12-те месеца да се ползват от единия родител.  От 01.01.2007г. остават по 6 месеца неплатен отпуск на единия и на другия родител до навършване на 8 год.възраст на детето, т.е. неплатения отпуск пак е 12 месеца, както и по стария чл. 165, ал.1 КТ.  Когато отпускът до навършване на 3 год.възраст на детето не е ползван, т.е. тази една 1 година, то ще се ползва новият размер на отпуска от 6 месеца от единия и 6 месеца от другия родител, само че в избран период от навършване на 2 год.възраст на детето до навършване на 8 год.възраст, а не както беше до сега – от 2 год. възраст до 3 год. възраст фиксирано. Ако е ползвана част от отпуска след навършване на 2год.възраст на детето по отменения чл. 165, ал.1 , то остатъка  до неизползваната част може да се ползва до навършване на 8 год.възраст на детето по новия чл. 167а. Или ако майката реши да ползва неплатен отпуск за м.03 и м.04.2007г. за отглеждане на дете до навършване на 8 год.възраст на детето, остатъка от 4 месеца до 6-те мес. по КТ може да ги ползва до навършване на 8год.възраст на детето. Същото важи и за бащата.
Аз така ги тълкувам нещата. Надявам се да съм била ясна и подробна. Hug

# 220
  • гр.София-Красна поляна
Binito, благодаря за информацията. Hug

Anaise, честито якенце на малката сладурка.
 Лек ден от нас.  bouquet

# 221
Binito, въпросът е как може майката да ползва 12-те месеца отпуск.  Simple Smile

# 222
Binito, въпросът е как може майката да ползва 12-те месеца отпуск.  Simple Smile

Не може вече. Както писах и в предния си постинг могла е да ползва 12 месеца, при съгласие от бащата до края на 2006г. Обаче, за да ги е ползвала дадена майка тези 12 месеца неплатен отпуск, е трябвало детето да й е навършило 2 години.

# 223
Мерси! Мислих си за вариант да се прехвърли сега и да се ползва след февруари 2007-ма, но явно не е възможно.

# 224
  • гр.София-Красна поляна
Мерси! Мислих си за вариант да се прехвърли сега и да се ползва след февруари 2007-ма, но явно не е възможно.
И аз мислех така да направиме обаче нестава. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт