Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 43 342
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
На мен ми го направиха в 22 г.с., общо взето хванах последния момент. Надявам се утре да ме изпишат и ще видя каква ще е терапията, но днес вече ми откачиха системата и съм на хапчета - 3x2 Магнерот, 3x1 Но-шпа и 3х1 Спазмалгон. Предполагам това ще остане

Магнерота не се усвоява изцяло от организма....едва на 40% се усвоява.Попитай за диаспарол прахпета,при мен значително намалява контракциите от него.Инапе моят серклаж беше в 19та седмица с отворен канал.Сега съм 21 и 2 дни,утре съм на контрола и ФМ при лекаря.Ще пиша как е положението.Аз пия също и Алеракт сутрин и вечер.Сутрин и вечер пия Диаспорал,на обяд 2 магнерота и но шпа сутрин и вечер по 2.

# 136
Стискам палци всичко да е наред при Вас, момичета. На колко мм шийка Ви направиха серклажа?
При мен така и не разбраха на какво се дължи това отваряне и скъсяване, нямам контракции, Мб беше чиста.. Уж, на ехо видяха някакво възпаление, не знам. Моля се утре да кажат, че всичко е наред.
Чак ме е страх да отида на преглед..
Иначе след серклажа ми изписаха и АБ за 5 дни вкъщи, и таблетки вагинално макмирор комплекс, продължавам утрогестан 2х2 вагинално и магнерот 3х2т.

# 137
При мен беше 16мм ден преди серклажа.За кратко време се скъси при мен,предполагам от контракциите,бяха често и болезнени.

# 138
При мен беше 29.5 мм последно, но шийката беше мн мека и заради това.

# 139
Мами, някоя от вас мисли ли да прави baby shower (парти за бебето преди то да се роди с приятелки)? Мноого ми допада американската традиция, но се притеснявам да не се получи нелепо, че досега никога някой близък не е правил. Пък балони, подаръци, празненство и торта ми звучи супер забавно 😀💕

# 140
Мами, някоя от вас мисли ли да прави baby shower (парти за бебето преди то да се роди с приятелки)? Мноого ми допада американската традиция, но се притеснявам да не се получи нелепо, че досега никога някой близък не е правил. Пък балони, подаръци, празненство и торта ми звучи супер забавно 😀💕

Според мен погачата замества тази американска традиция.
Нелепо ще е ако изберете да правите и двете-според мен де.Всеки усеща нещата по различен начин Simple Smile

# 141
  • САЩ
Свекърва ми и сестрата на мъжа ми ще ми правят baby shower, но живеем в САЩ и те са американки. Аз отначало не исках, но свекървата е много ентусиазирана и ме убеди. Тя ще направи по-голямата част от украсата, храната ще е лека и домашно приготвена, около двайсетина жени ще има поканени, няма да е нещо кой знае какво.
Терминът ми е точно след 3 месеца, а вече се чувствам огромна. Днес бях на лекар, пуснаха и мъжа ми вътре, беше много вълнуващо. Бебка е 1,300кг и доста активна, всичко изглеждало добре Simple Smile Правиха ми и тест с глюкоза, чакам резултати. За вените нямало какво да се направи, акушерката каза че не била виждала по-лоши. Поговорихме за раждането, дадоха ми документи да попълвам, много бързо изведнъж почва да се случва всичко Simple Smile Иначе си работя по цял ден на крак, чувствам се добре, само сутрин много ми се спи и едва ставам. На почивка май няма да успеем да отидем, но ходя на басейн често, плувам лекичко и правя упражнения във водата, много е приятно Simple Smile

# 142
Flying_HiGh, в коя седмица измериха бебето? Това си е едно хубаво тегло вече 😊 Моята малката все вървеше назад и сега при първата ФМ ми излезе риск от плацентарна недостатъчност, та все се притеснявам. Док ми каза, че засега всичко е ок. Гледа ме в 24гс и бебето било 600гр.,плацентата и шийката били супер, но аз все съм с едно на ум 🙄

# 143
Момичета, оставям тук нещо полезно, интересно и много забавно за мамите, които ще раждат нормално Simple Smile

https://youtu.be/aT6PJzwJk5A

# 144
Момичета имали ли сте болки отстрани на пъпа (мисля, че са черва ) 23г.с +5д

# 145
Аз имам от доста време. Сигурно още 16-17 седмица, когато почна да ми расте корема. Не постоянно, но се появява от време на време. Остра концентрирана болка. Аз мисля, че е от нарастването на матката и опъването на кожата. Пъпът ми се е разчекнал тотално.

# 146
Момичета, а под бодито на бебето ще слагате ли още едно с  къс ръкав ?

# 147
  • София/Севлиево
Момичета, а под бодито на бебето ще слагате ли още едно с  къс ръкав ?
Не,по-скоро нещо отгоре.

# 148
Мами, вие позволявате ли си да похапвате сладичко. На мен ми е много трудно да не ям, напоследък си хапвам стабилно всеки ден 😄😄

# 149
Здравейте, скоро се коментираха гнездата. Аз лично не мисля да използвам, но днес ми излезе реклама на едни на много прилична цена. Ето ги, ако някой се интересува - на мен ми се струват много сладурски Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт