Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 43 552
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
При недостиг на витамин Д, горещо препоръчвам спрейчето на Better you. Имах тежък дефицит и го вкарах в норма за месец. Обмислям сега да си взема и спрейчето Желязо на същата фирма, че с тоя Малтофер нещо не ми се получават нещата.

# 196
Колко капки взимате дневно, но мога да го вкарам в норма това витамин Д 😒[/b]
Здравейте, момичета. Резултатите от амниоцентезата ми най - после са факт и, слава Богу са добри. За съжаление обаче спокойствието още е мираж, тъй като бебка продължава да е мъничка. Борбата за сега продължава, надявам се всичко да завърши благополучно и все пак да си се гушкаме октомври. Вторник сме отново на преглед и се надявам да има още яснота, и междувременно се старая да запазя позитивизъм.
Паяче, честито за добрите резултати. Наистина няма нищо по-ценно от спокойствието!

Честито и на вас за хубавите новини.
Колко по-мъничка е бебка?
При предишната бременност беба изоставаше се близо 4 седмици в края.Роди се 2250кг 47 см в 37 седмица и няколко дни(не помня точно 3или 4) Жива и здрава се роди.Тогава лекарката ми обясни,че бебетата не се раждат еднакви и да,малка е,но е здрава.В края на бременността пиех протеин и дузодрил,не знам,ама май не й помогнаха да наддаде.
Сега с тази бременност на своя глава изследвах протеина у витамин Д3-ниски са доста,а Д3 е много важен за растежа на бебе.Вземам витД на капки,отделно лекаря ми изписа и ацетизал кардиолог за да е по-добър кръвотока до бебето.
Тествала ли си витамините и протеин?
За сега не изостава,но съм на ФМ в сряда у ще видя как е,но помня,че дъщеря ми започна да изостава малко след 22 седмица с по малко и вече в края се водеше с мнооого.
Не помня ходи ли за второ мнение,може имда си писала,но нямам спомен?

Аз пия по 12 -13  капки вит Д,по-късно мога да ти го снимам

# 197
За вит Д и аз съм супер доволна от спрея на Better you.

# 198
  • Bарна, морето, сините вълни
Против комари ползвам препарата на детето - Бочко.

# 199
Щом приемате витамин D и решите да го изследвате, правите ли 10-14 дни пауза?

# 200
  • София/Севлиево
Аз не,но не го вземам всеки ден...

# 201
Better you са скъпички, но качествени.Ползвала съм фолиевата, когато трябваше бързо да я вдигам преди време.Д пия на Солгар течен, пак скъп но аз го успявам перфектно.За Вигантола косвените впечатления са ми че половината изобщо не го усвояват и само си го пият.Масово се оплакват .Но който пък го усвоява няма нужда да дава пари за нещо скъпо😁
Аз иследвам всеки месец д, Б12 и ФОЛАТ и паузи не правя.Особенно Д ако ти е ниско и го спреш две седмици, за да го изследваш ще се срине докато правиш тази пауза.Говорила съм го с лекари това.Просто се има предвид, че стойностите които излизат са на фона на прием на витамините.

# 202
Здравейте момичета. Тези дни съм е следното положение, яде ми се,но какво ли и аз незнам.От топлото определено нямам голям апетит и дори не се сещам било то от ресторант какво бих яла 😁 Таа вие какво си похапвате ? Приемам и идеи за леки и приятни манджички. А на моят любим изобщо не му е лесно с мен. 😄🤗

# 203
Основно ми се яде сладолед 😄, никакви манджи,  сладки   шоколади и никакво месо.  Тези дни ям салата от домати,  краставици и сирене,  тиквички с кисело мляко,  диня, пъпеш...

# 204
  • омъжена
За Витиня D от тези двете. Вигантола по 1капка но нямам установен дефицит.
И аз все се чудя за тези препарати. Спокойно детето беше си играли със сапун в банята,аз пих сапун преди няколко дена.Вдишах силицилова киселина мия с белина и препарат пода😃 то не е смешно де. Иначе не смях да се напръскам влязох в палатката и мрежата не съм излизала.

# 205
Добро утро, момичета! Аз си чакам в лабораторията за обременяването с глюкоза. Едва си я натиках в гърлото 😂 Сега следва голямото чакане 🙄
Междувременно исках да ви кажа, че си купих от едно магазинче в Пловдив за вносни препарати Персил бебе течен и доста добре изпра петната на баткото от една борба със спагети 😂 Ще пробвам и Friendly, който препоръча яренце и ще дам отзив.

# 206
  • София
Здравейте, Днес времето е по добре и реших да се престраша ще сме на къмпинг с преспиване на язовир Дрен. Чувствам се супер. Има патета,риби,кокошки децата играят на воля,а и бебчо ме ритка харесва му въздуха сигурно. 😍🥰☀️🐟🙂Хванахме рибка сом.
Уааау това би ми подействало акто онова 😊

# 207
Вчера на прегледа и на мен казаха, че трябва да направя обременяване с глюкоза. Бебока върви с две седмици напред,а аз ям много сладко-сладолед с детето всеки ден и разни други. Незнам как ще ограничат и дините, направо ужас. Пазите ли някаква диета преди обременяване то?
Относно позата на бебето, приятелка прави упражнения назначени от лекар в 28 седмица и бебето се обърна и роди нормално.

# 208
А по принцип какъв е проблема бебето ако върви по-едро?

# 209
Когато бебето върви много едро или има други деца, родени над 4 кг. правят изследване за диабет. Това било признак. Естествено, че не е задължително, има си някои жени наследствено така си раждат едри бебета, но лекарите се застраховат.

Общи условия

Активация на акаунт