Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 43 575
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Аз по добре да не изказвам мнение ,че миналия път тук стана скандал .
Общо взето различни хора -различни мнения .Joy

# 226
  • au bout du monde
Аз също си мислех, че съм ок, но док каза, че на втория час нормата ми е завишена.

Изненадана съм от това което ти е казала.
 Да не е имала предвид след 1ви час, защото след 2ри час 5.62 е чудесно.

При предната ми бременност резултатът след 2ри час беше 9.6 .

В понеделник ще правя и аз. Не се ограничавам от нищо за сега.

Бебето си върви в норма, и предишното беше така. Роди се 2700. Не винаги едро бебе означава диабет.

# 227
Здравейте, някоя от вас ходила ли в на фетална при др Чавеева, доволна ли е, как е минал прегледа ? Simple Smile

# 228
А тези които правиха обременяване само стойности на глюкоза ли ви искат или инсулин също?Аз сега се сещам , че забравих да питам ендото.Срам не срам сега ще тряба за това да и пиша, че няма смисъл да се набутвам с пари, ако не трябва инсулина...

# 229
  • au bout du monde
А тези които правиха обременяване само стойности на глюкоза ли ви искат или инсулин също?Аз сега се сещам , че забравих да питам ендото.Срам не срам сега ще тряба за това да и пиша, че няма смисъл да се набутвам с пари, ако не трябва инсулина...

При мен поне е без инсулин.

# 230
Инсулинът при бременност не се изследва, защото стойностите страшно много варират, изследва се само кръвната захар.

# 231

Аз още не съм го направила, но ми предстои/казаха ми като навърша 24г.с./, но ендото ми обясни да не пускам инсулина, тъй като нормално бил повишен, заради самата бременност. 🤔

# 232
  • омъжена
Направих си малко летни снимчици 🤰🏻🙂

# 233
Да, да. Аз съм се объркала. На първия час е завишена, въпреки че референтни, които намерих са <10.
На мен ендото ми беше дал лист с напътствия и ми е задраскал инсулина, само глюкозата се гледа май.
Аз ще си пазя режима, със сигурност няма да навреди, пък каквото стане 🙄

# 234
Bubamara, пази го режима, това щях да кажа, че ако имаме малко воля всички е хубаво да го пазим.На никой не са му притрябвали бял хляб и вафли ,ноооооо и аз съм от тези с прегрешенията, затова само ще кажа, че ме е срам какво ям😬Ще споделя после моите резултати и какво са казали АГ и ендото, дали са на едно мнение.Ако има проблем ще търпя някак и аз и ще се съобразявам то е ясно .

# 235
Аз така или иначе вечно съм на режим 😂 Тренирам и пазя какви ли не ограничения, сега не ми пречи да си пазя пак. Никога не ям вафли и тн. Смисъл, че просто не си променям начина на хранене много. Само вместо в дефицит, сега съм вдигнала калории те до нормален прием от макс. 2000 на ден. Даже си ги броя с приложение, за да не превишавам 🙄 И мисля, че само това ме спасява, иначе щях да съм с не добри изследвания.

# 236
Елмазче, аз също не съм пускала нищо на своя глава. Следя се при 2 АГ, единствено защото имам доверие на едната, а другата ми е по ЗК. Не са ми взимали микробиология и аз не съм претендирала, за да не се правя на специалист, какъвто не съм. Макар многократно  да съм казвала и за контракциите и за обилното течение. Накрая след поредното “продължавам да имам стягания” решават да ми измерят шийката и ми казват “за сега е ок, ама не трябва да пада под това, пий това и това, ще се видим след месец”.
Аз и моята интуиция, обаче, (и благодарение на няколко разказа на някои от вас), решавам, че не искам да чакам 1 месец за нещо според мен не така незначително и си записах час при моята си АГ за след седмица. Жената като ми направи преглед на мекостта на шийката на матката, се чудеше дали да ме праща за шиене или просто да увелича и без това голямата бройка хапчета и да лежа много. 🤷🏻♀
Не искам да си помислям какво можеше да стане, ако не бях отишла.
Сега съм по 1 капсула желязо, фолиева киселина, алеракт х 2, магнерот х6, но шпа х3, утрогестан х2. 🤦🏼♀
Мисълта ми е, че понякога трябва да слушаме и интуицията си. И двете ми казваха, всичко е ок, на 26 съм, с кг съм ок, бебето е ок, фамилни обременености нямаме, БХС е 6 точки, бебка е перфектна, даже си върви 4-5 дни напред и… хоп 🤷🏻♀ Е, сега не се филмирайте де, но слушайте тялото си Wink

Междудругото почнах и аз книгата на Хедра за кърменето. Препоръчвам Wink

# 237
Елмазче, аз също не съм пускала нищо на своя глава. Следя се при 2 АГ, единствено защото имам доверие на едната, а другата ми е по ЗК. Не са ми взимали микробиология и аз не съм претендирала, за да не се правя на специалист, какъвто не съм. Макар многократно  да съм казвала и за контракциите и за обилното течение. Накрая след поредното “продължавам да имам стягания” решават да ми измерят шийката и ми казват “за сега е ок, ама не трябва да пада под това, пий това и това, ще се видим след месец”.
Аз и моята интуиция, обаче, (и благодарение на няколко разказа на някои от вас), решавам, че не искам да чакам 1 месец за нещо според мен не така незначително и си записах час при моята си АГ за след седмица. Жената като ми направи преглед на мекостта на шийката на матката, се чудеше дали да ме праща за шиене или просто да увелича и без това голямата бройка хапчета и да лежа много. 🤷🏻♀
Не искам да си помислям какво можеше да стане, ако не бях отишла.
Сега съм по 1 капсула желязо, фолиева киселина, алеракт х 2, магнерот х6, но шпа х3, утрогестан х2. 🤦🏼♀
Мисълта ми е, че понякога трябва да слушаме и интуицията си. И двете ми казваха, всичко е ок, на 26 съм, с кг съм ок, бебето е ок, фамилни обременености нямаме, БХС е 6 точки, бебка е перфектна, даже си върви 4-5 дни напред и… хоп 🤷🏻♀ Е, сега не се филмирайте де, но слушайте тялото си Wink

Междудругото почнах и аз книгата на Хедра за кърменето. Препоръчвам Wink

Напълно съм съгласна, технологиите и най-различните сфери са толкова напреднали, колкото и заболяванията и проблемните бременности.
Това че една бременна не се притеснява за някакво изследване, не означава че всички трябва да са така.
Има милион жени, с поредни загуби, с трудни бременности, и с неуспешни такива, който естествено че няма как да не се притесняват и за най-малкото.
Така че, без да вземете обувките на някого и да вървите по неговия път, не се напрягайте да мислите какво е било преди, защото сега е на милион години от преди, и понякога лошия опит ни учи именно на това , да предвидим и да се опитаме да избегнем дадена ситуация.
Това е тема, която изобщо не трябва да подлежи на коментар, има доста мнения и разбирания, всеки със своята си история.
Да ви дам пример:погледнете колко теми има за тромбофилии, фраксипарини, инвитро и още какво ли не...така че, щастливките с леки бременности , радвайте се на моментите, защото за някой жени това е мираж, а за други несбъдната мечта.

# 238
  • au bout du monde
Краката започнаха да ми се подуват😞 направо като клекна имам чувството, че ще се пръснат. Едва 27с съм. Предният път чак в 36 започна подуване и родих в 37ма😞

Бебето бая ми тежи надолу. Чувствам се подпухнала отдолу, наболява ме и самата кост.

# 239
На мен не ми се подуват, но когато вървя, особено при баир усещам страаашна тежест в краката. Сякаш в тях и в дупето съм качила най-много кила аз.
От няколко дни аз изпадам в някаква депресия ли не знам. Само като помисля, че бебето може да остане седалищно започвам да плача. Знам, че е глупаво и най-важно е все пак да се роди здраво, но наистина го мисля. 😐

Общи условия

Активация на акаунт