Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 43 586
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Краката започнаха да ми се подуват😞 направо като клекна имам чувството, че ще се пръснат. Едва 27с съм. Предният път чак в 36 започна подуване и родих в 37ма😞

Бебето бая ми тежи надолу. Чувствам се подпухнала отдолу, наболява ме и самата кост.
И моите крака са доста подути вече, предния път беше някакъв кошмар, изобщо накрая нямах помен от глезени 🙄 сега са само подути, не чак толкова, но има още 3 месеца и половина .... 😭 Да не говорим за болките в кръста и гърба, събуждам се през нощта и не знам как да застана, ето днес съм се събудила в 4:30 и повече така и не можах да заспя, доста си боли, не знам, момичетата, на които корема вече си личи повече как се справят с болките в гърба и кръста?

# 241
Ей с такива крака се събуждам аз...   и кръста ме боли и костта също ..търпение, това е решението при мен. Като се замисля остават още около 10седмици при мен и ще се гушкаме с бебка 💗  хубав ден на всички коремчета!

# 242
Аз си правя сутрин кана с вода, в която нарязва на парчета 1 лимон и слагам няколко стръка мента от градината на мама. До обяд гледа да съм я изпила (тя е около 1,5л.). После я напълва отново и до вечерта изпитвам и това. Като че ли ми помогна за подутините в глезените. Почти ги няма и кокалчетата даже ми се виждат вече. Моята док каза, че не е проблем да го пия, дори е добре водата да е с добавка, защото само вода минавала през организма и като се потиш губиш важни електролити и соли. Сега са ми доста по-добре от преди да започна да пия тази вода.

# 243
  • омъжена
и моите се подуват понякога.Най вече от вътрешната страна на глезена.И аз днес си направих вода с 🍋 лимон просто ми се допи свежичко . Мама София Филчева вдигай ги най-висока възглавница когато можеш.помага

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 11:15 от sunshine1992

# 244
Привет и от мен! Доста сте изписали и отдавна не съм се включвала, че ми трябваше време да ви прочета всички страници Relaxed
Радвам се, че всички сте добре, подутите крака и жегите ще ги преживеем някак в името на пухкавите бебоци, които ни очкават на есен. В тази връзка искам да попитам, вие мислите ли да правите последната фетална морфология? И кога горе-долу се прави тя, гледах че около 32-33 седмица пише по сайтовете на клиниките? Чудя се има ли смисъл и какво повече ще кажат докторите. При мен на предните две всичко беше наред и докторката не е имала някакви съмнения.

Яренце, виждам че съм забравила да спомена за "протокола" в началото на темата - чакам момченце Blue Heart и съм на 33 г, първа бременност Grinning

Приятна неделя на всички! Бъдете здрави! Nature High Brightness

# 245
И аз тъкмо това се чудех, дали да ходя на 3тата. С баткото ходех, но не помня какво точно гледаха, спомням си само, че беше доста по-кратка от втората. Иначе мисля, че се правише 30-33седмица.

# 246
Гледат дали няма някакви проблеми с органите на бебчето, за да могат да се вземат адекватни мерки още при раждането му.Органите вече са по-големи и се предполага, че може да се види нещо, което е изпуснато на предишните.Аз бях на втора при Стратиев и тя каза, че поради причините по-горе тя си държи за направата на трета стандартно, а не при някакъв проблем.

# 247
Аз ще отида, защото на втората има съмнение за  проблем с пъпната връв и то не един. Докторът ми ги написа като диагноза, въпреки че другият, който си ме следи, отхвърли и двете. А тези диагнози оказват пряко влияние на раждането. Особено едната - vasa previa , може да доведе до фатален край на плода ако започне нормално раждане. Имам и допълнителна здравна застраховка от работа, която ми възстановява всичко, и мисля да се възползвам максимално. А и искам да си имам снимчица на бебчо, на феталната в 21 г.с. нито ми показаха 4д, нито ми дадоха снимчица.

# 248
  • София/Севлиево
Моите крака са много зле-от 37 номер минах на 39-40.Миналия път не беше така...

# 249
Аз да попитам мамите с контракции по 3х2 или 4х2 магнерот пиете тук една приятелка ми каза че може и пон4х2 и се чудя дали правилно съм разбрала доки какво ми е казала

# 250
Аз да попитам мамите с контракции по 3х2 или 4х2 магнерот пиете тук една приятелка ми каза че може и пон4х2 и се чудя дали правилно съм разбрала доки какво ми е казала
3x2 съм аз

# 251
А аз съм 2*2 магнерот и вечер едно прахче диаспорал 400. Бях само на диаспорал, но много усещах втвърдяванията. В тази комбинация доста се успокоиха нещата.

# 252
Не знам за краката ама съм супер изморена ....... направо не знам иде ми да ревна , не мога да си изчистя 80 кв апартамент , чистя го от 3 часа като още не съм пускала прахосмукачка и парцал.  Само се задъхвам,  Посядам , абе много е гадно , не помня така да съм била с първата бременност .  И най тъпото е че докато събера играчките и бъркотийте на баткото и отида да чистя кухня или да сгъвам пране и да забърша прах , той пак разхвърлял:persevere:
Другото което е качвам по едно кило на седмица което не знам сали не е много ???

# 253
Много е по килограм на седмица. Даже за трети триместър пише, че трябва да се качва по 1 на месец 🙄
За третата ФМ, на мен на листа, който ми дадоха след втората пише, че препоръчват специализирано доплерово изследване в 30-32гс. Смятам да го направя. По спомен от предишните бременности, май то е последно по-специфично изследване и после само чакаме 😊 В деветия остават записите на тонове, но да го добутаме до деветия, пък ще го мислим

# 254
Мале момичета сигурно съм луда ма одеве имах контракции  с леки болки ма само в кръста пих но шпа и ми помина на някоя да и се е случвяло?

Общи условия

Активация на акаунт