Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 44 570
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Прощавай, къде точно аз съм ти обяснила точно на теб, че изпитваш омраза? 🙄

ротвайлер, със собственик, който ми обясняваше точно като тебе, че изпитвам омраза към кучетата.

# 481
Ами аз пък примерно отчитам като моя грешка ,уроците или любовта ни към животните ,живеем в къща ,имаме хъски в двора ,джак ръсел вкъщи и котарак,та моята щерка така е свикнала въпреки събарания от голямото куче,ръмжене от малкото ,и драскания от котето ,обаче вече имаме няколко случая ,на срещи с подчертавам малки породи кученца ,и малката им се радват стопаните позволяват казват то е дружелюбно и т.н еми имахме дупки от зъбки в дънките й . Та може бии ,трябва да възпитавам в нея ,че все пак са кучета ,и да има една идея предпазливост. Иначе днес сме предвидили следобед да идем за количка ,кошара, защото оттук насетне мъжа ми ще има мноого работа ,и няма да има време ,та ще обмисля и ще стрелям  хахах .

# 482
Прощавай, къде точно аз съм ти обяснила точно на теб, че изпитваш омраза? 🙄

Колко настървени сме срещу кучетата, chrissie-d .
Кане Корсо скочило върху дете, по-назад подобен случай с далматинец. А ти си видимо възмутена от повечето реакции.

# 483
Явно говорим на различен език. 🤷🏼‍♀️

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 12:20 от chrissie-d

# 484
  • au bout du monde
Против съм агресивни породи да се разхождат на свобода или очевидно агресивни кучета да са пуснати.

Кучетата душат постоянно и е нормално някое да обърне глава и да ни подуши или да се доближи. Не изпадайте винаги в паника,че иска да ви нападне.

Като ме е страх, минавам настрани. Никога не се блъскам в тях с настояване те да се дръпнат.
Често ми се случва точно това да искат от мен, а виждат че съм с количка и дръпването е доста по-трудно за мен отколкото за тях😒 Не мога да го кача в количката. Съжалявам, но няма да се дръпна, кучето върви до мен.

В Англия никога не сме получавали забележка относно кучето. Ако на някой му пречи се дръпва и дори с усмивка се разминавате. Тук се наслушах на всякакви неадекватни забележки. По един и същ начин си гледаме кучето.

Бъркат я с доберман и кане корсо, само защото е черна, а е лабрадор. Най-милите и кротки животни, водачи на слепите.
Скрит текст:
Избягвам агресивните улични кучета, винаги заобикалям. Тъжно ми е за тях.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 13:36 от La Libellule

# 485
Аз имам хъски и нещо между пинчер и Джак Ръсел. От тийнейджърска възраст имам куче, но едва сега покрай хъскито заради проблемно поведение(рушеше вкъщи като е само) потърсих кучешки психолог и много неща ми се изясниха. На първо място проблемното и безотговорно поведение идва не от това, че кучето е пуснато(представете си, че и проблемните кучето се отскубват или избягват от двора, така че поводът не е решение), а че не се гледа адекватно от собствениците и те не си дават сметка за това дори. Кучето не иска само вода и храна. Неговите нужди са свързани със социализация с други животни и хора(много важно), изразходване на енергията чрез достатъчно разходки, внимание и нежност, и не на последно място ПРАВИЛА. Кучета има нужда от правила и водач(хората и животните, с които живее са неговата глутница, а то говори само езика на глутницата). Ако нуждите на кучето не са задоволени, то става нервно, трупа напрежение и ще агресира с времето. Ако кучето е водачът вкъщи, е кошмар за собственика, не може да се справи, казва че е проблемно и го изхвърля на улицата(ако се чудите от къде се вземат бездомните кучета).
Защо ви занимавам с това ли? Защото всеки е прав за себе си. Решението е контрол и правила от страна на държавата/общината при вземане на куче и някакъв задължителен начален курс за кучешко поведение. Няма смисъл от взаимни обвинения. Кучето не може да е постоянно на повод, а пък децата не могат да бъдат поставяни в риск. Те имат нужда от взаимна социализация, но докато някой може свободно да си вземе например питбул за да го заглеждат мацките и вечер да го млати, защото му е изгризало дивана, си е опасна работа.
Моят съвет към родителите е да прочетат за кучешкото поведение: кога то е опасно и как да реагират, ако срещнат такова. Например не е добра идея да вдигате детето с резки движения във въздуха, защото една средна порода куче може да скочи доста на високо, а самото движение привлича силно вниманието на кучето и дори да не е агресивно то може да приеме детето за играчка и да скочи по него. Въобще резките движения са забранени, както и снишаването и т.н. Който се интересува има достатъчно материал в интернет.
Аз например си купих лютив спрей, защото разхождах бебе и две кучета едновременно с количката. Хъскито ми бе нападнато от комшийско кане корсо и точно тогава не го носех. Кучето на комшиите е агресивно към животни(пропуснали да го социализират), но не вземат мерки. Разхождат го вързано, но това не ме успокоява, защото когато надъвка моето и двете бяха вързани. Кучето им се отскубна и стана страшно.
Хъскито ми се разхожда свободно 70% от времето навън, но за да е безопасно за всички съм инвестирала и пари, и време, и грижа. Разбира се, съобразявам се къде го пускам и съм нащрек да не притесни някой.

# 486
Mellon, ти си по търсила психолог и го гледаш адекватно, но много хора не го правят. Те са злобни, съответно кучето копира модел. Адмирации за такива собственици като теб, които подхождат отговорно и адекватно.
За съжаление обаче нашия случай беше друг. Детето си ходеше до мен, не тичаше, не дразнеше кучето, дори не го беше видяла, нито е крещяла или каквото и да било поведение, приличащо внимание. То просто се спусна към нея, лаейки я и почти се качи върху нея. Е тогава някой да ми обясни как точно със спокоен тон да и обясня да го обича, че не мога да се сетя... Дори е абсурдно да обяснявам колко беше зловеща ситуацията. А ние имаме приятели с кучета и тя ги обича, дори плака когато кучето на едни наши приятели почина. Никой не я учи да ги заобикаля, да ги мрази или тем подобни. След тази случка  обаче нея я е страх да се разхождаме навън дори, защото мисли че ще я нападне пак. Търсим сега вариант да и леят куршум или нещо подобно, защото детето е много изплашен и това да я гледам така е ужасно.

# 487
  • au bout du monde
Потърсете някой да й бае или да й пеят молитва против уплахи в църквата.

# 488
  • омъжена
Аз не си настройвам децата . Даже онзи ден дадохме останали гранули от нашето джакче на друго 🐕  но просто детето плака уплаши се,веднъж като разхождах домашното куче и едно голямо и за мен улично нападна малкото ми джакче, аз го вдигнах и едно момче изгони другото. Как човек да си разходи милото питомно животинче при тези обстоятелства? А чувала съм случай  как жена си се прибира от работа н средна възраст и някакво я нахапва по крака и засяга вена. Не винаги даже сме дохранвали малки котенца с детето,майката беше болна. Обичаме ги животинките ,но според мен трябва да си има приют.

# 489
  • au bout du monde
Доколкото ми е известно църквата анатемосва, всякакви врачки, баячки, ясновидки и т. н.
Можете да попитате църковни служители, какво е отношението на Господ към кучетата, защото Той навсякъде ги нарича “ПСЕТА “и отношението Му към тях  не е никак толерантно и мило .... за съжаление на безотговорни стопани, защото е пострадал заради ЧОВЕКА.
Моля , обичайте ближния си и да не се вкарваме един друг в заблуди.

В църквата се чете молитва за уплаха, няма да й баят. За това написах или едното или другото, кой каквото предпочита.
Там не те питат какво ти е отношението към кучетата, нито ме интересува какво е тяхното. Моето мнение към кучетата няма да се промени.

Не вярвам някой божи служител в 21ви век да ги нарече '' псета''.

# 490
  • Bарна, морето, сините вълни
Моя куч в градска среда винаги е на къс повод и с намордник и редовно се заяждат с мен ей така , за да не ми е скучно.
Спрях да го водя в парка поради тази причина, въпреки, че там има купешка градинка, предназначена за него.
Хапана съм от наше куче, както и от кучето на дядо ми, дори имам белег на лицето. Но нямам страх, защото съм отраснала с кучета, котки, зайци, кокошки, крави, агнета, ярета и т.н. Тоест с много любов към животните.
Моето дете не се страхува от кучета, обожава ги, но я уча, че не всяко куче обича да бъде галено от непознати, както нашето. Никога не си е позволило да удари куче или коте по улиците, a виждам много деца на нейната възраст, които показват жестокост към животните, а родителите не реагират по никакъв начин. И един ден това ще изиграе лоша шега точно на същите деца, дето от малки не са научени на елементарно уважение към други живи същества. Не държа всички да обичат животни, различи сме, но трябва да бъдем толерантни едни към други.

# 491
Момичета, чета ви и не мога да повярвам в какви полемики сте влезнали. Нямам нищо против ничия вяра и ничии разбирания, но да проповядвате тук и да спорите кой и как да се отнася към животните е малко несериозно. Най-малкото не сме се събрали тук за това. Големи хора сте, така че не е лошо да спазвате добрия тон и да уважавате събеседниците си. Всеки има право да има различно мнение и назиданията са крайно излишни (макар че в момента и моето мнение се проявява като такова, но не се сещам за друг начин да сложа край на този абсурден спор).
Темата тук би следвало да е основно за емоциите, свързани с бебетата ни и с бременността. Има други форуми, в които да разисквате религия, политика и тем подобни.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 21:41 от Bobby_g

# 492
Момичета, чета ви и не мога да повярвам в какви полемики сте влезнали. Нямам нищо против ничия вяра и ничии разбирания, но да проповядвате тук и да спорите кой и как да се отнася към животните е малко несериозно. Не сме се събрали тук за това. Големи хора сте, така че не е лошо да спазвате добрия тон и да уважавате събеседниците си. Всеки има право да има различно мнение и назиданията са крайно излишни (макар че в момента и моето мнение се проявява като такова, но не се сещам за друг начин да сложа край на този абсурден спор).
Темата тук би следвало да е основно за емоциите, свързани с бебетата ни и с бременността. Има други форуми, в които да разисквате религия, политика и тем подобни.

Абсолютно съгласна,аз лично дори се напрягам.

# 493
Аз просто споделих неприятна случка, но явно крайностите се развиват до безкрай във всяка тема. Както и да е, за да приключа тази тема искам да ви питам мамите, които имат проблем с кръвното. След случката, моето се вдигна и се чудя какво са ви казали докторите, колко е опасното ниво на високо кръвно? Аз както си поддържах 90/60 и сега от тази седмица започна да е 120/80, което на мен ми е високо и не се чувствам особено добре. Пулсът също ми се увеличи и съответно тези екстрасистули, които имах се влошиха. А съм на преглед чак на 22-ри и се чудя дали да звъня на док 🙄

# 494
Аз просто споделих неприятна случка, но явно крайностите се развиват до безкрай във всяка тема. Както и да е, за да приключа тази тема искам да ви питам мамите, които имат проблем с кръвното. След случката, моето се вдигна и се чудя какво са ви казали докторите, колко е опасното ниво на високо кръвно? Аз както си поддържах 90/60 и сега от тази седмица започна да е 120/80, което на мен ми е високо и не се чувствам особено добре. Пулсът също ми се увеличи и съответно тези екстрасистули, които имах се влошиха. А съм на преглед чак на 22-ри и се чудя дали да звъня на док 🙄
Моят съвет е да му се обадиш. 120 на 80 е нормално според медицината, но и аз съм с ниско и кача ли го до тези стойности ми става зле. Обади се на доктора си, обясни му ситуацията и той най-добре ще те посъветва.
Относно другото - естествено е да споделиш тук с нас. Не беше нормален последвалият спор, а не това, че ти си ни се доверила.

Общи условия

Активация на акаунт