Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 44 574
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Скоро и аз ще ходя в една от главните лаборатории за обременяване и ще се постарая да видя има ли такава бележка. Явно тук в Пловдив не ни трябва предимство за каквото и да било. Винаги съм чакала навсякъде, не съм търсила привилегии, но знам какво е да дремеш някъде на опашка, а да си пред припадък, а понякога за разкош и мрънкащо дете да ти виси на крака.

# 466
  • София
Приветствам подобни улеснения за бременни и деца. Досега почти винаги съм ползвала Бодимед, но подобно отношение не съм получила, нито към мен, нито към друга бременна или дете. Къде е регламентирано това предимство в Бодимед? В лабораториите, които съм посещавала никога не са ни правили път, не са наблюдавали има ли деца, а дори да видят не са взимали отношение.
Когато родих и започнах нон-стоп да обикалям с количката с почти постоянно ревящо, изпиващо силите ми бебе, осъзнах колко невъзпитани, несъобразителни и прости хора има, особено възрастните да ме извиняват, но по-голяма част от поколението им е пълна скръб. Като чуя някой пенсионер да говори, че младите били невъзпитани и ми става смешно. Много отрезвяващо и разочароващо ми дойде тогава.
В лабораторията на Позитано (Бодимед) има залепена бележка , че бременните и жените с дечица са с предимство. Забелязах я последния път като ходих, но така е сложена, че много трудно да я видиш.
Навсякъде трябва да има такива бележки....

# 467
  • омъжена
И аз съм за да има. Крака но отичат,гладни сме тежи ни , децата се изнервят почват да плачат. Трябва да има предимство . На мен ендокриноложката по тези стойности ми каза,че нямам проблем. Исках да помогнаако иска някой да си го търси по книги учебници или интернет.

# 468
  • au bout du monde
Бодимед Пловдив има предимство, поне тази в Каршияка. Има залепена бележка, но колко хора я виждат и знаят е друг въпрос.

# 469
Във всяка лаборатория на Бодимед има такава бележка, но обикновено е вътре залепена и ако човек не знае, си чака. Но си го има като правило и персоналът го знае. Веднъж бях с детето и една баба започна да се заяжда, че не можело така, те пенсионерите какво да правели и влезе да пита жените вътре вярно ли, че децата са с предимство. Те разбира се потвърдиха и спорът приключи.

# 470
Аз имам напоследък доста добър опит с опашките, пуснаха ме пред поне 8 човека в данъчното, а аз дори не исках, беше ми неудобно, в крайна сметка, ако се чувствах зле, щях да дам пълномощно на някой д спала вместо мен.
За лабораториите съм за да има предимство, но по другите опашки не, щом ти е зле, не ти е там мястото.
Една жена при моята лична лекарка така ме изнерви преди няколко месеца, точно преди а забременея, там всичко чакат, не като при педиатърката, който е за бележка му я пишат, докато преглеждат другите, обаче при моята се чака и всички чакаме, не стига че седеше с полусвалена маска и само мрънкаше тази жена и с еоплакваше кой колко зле бил и що не можела да влезе САМО за не знам си какво била, ми и аз съм САМО да си видя резултатите, защото от лабораторията са ги пратили направо при лекарката, ама не се оплаквам, никой не ме е питал, моите близки зле ли са, кой е в болница и какво съм преживяла.
Иначе при нашата педиатърка ако има много малко бебе, примерно на месец-два, винаги влиза преди другите и е нормално.
Някой беше попитал за педиатър май за Пловдив , Розалина Христова, много си я харесвам, със сина ми я бях проучила, сега и дъщеря ми е при нея, сега и това бебе ще е при нея, не си вдига телефона, когато не е на работа и аз и това го разбирам, водя във Века, ако е късно или е почивен ден, но е страшно отзивчива, познава си всички деца, винаги ти обяснява, но практиката и е много голяма, има огромни опашки винаги
Пак много дълго ..извинете!

# 471
Виждам, че обсъждате предимство на бременните.
Точно преди 2 дни ми се наложи да отида до лабораторията. Отваря в 8.00, бях там в 8 и малко и вече имаше около 15 човека преди мен. Не знам за такова предимство, никой не изяви желание да ме пусне видимо бременна. Вече бях тотално огладняла, кръвното ми паднало, а и бебето явно беше гладно и подивя милото. Чакала съм, чакала, майната му. Ама накрая една баба искаше да ми вземе и реда, не издържах и и се скарах. Станах, изпъчих корем и  обясних, че няколко пъти и вдигнах ръка, за да и кажа че аз съм последна, за да знае след кого е реда и. Разбрала-неразбрала и вече ще влиза нашата. Ааааа, най-мразя нагли хора.
Винаги правя път на възрастни и бременни.
В интерес на истината наистина ми отстъпват място в магазини, на опашка, да седна и тн, но преди няколко дни ходих до аптеката в мола. При което изтървах стотинки, а аз с големия корем и с една удобна къса рокля ми беше изключително трудно да се наведа. Огледах се, около мен поне 6-7 човека, огледаха ме и никой нищо. Едната жена даже ми прескочи стотинките и се наложи да я изчакам, за да се наведа и да си ги взема. И за да не ми се види дупето доста рязко клекнах, веднага ми се втвърди корема, бебка се разрита и ме болеше известно време. 🤦🏼♀

# 472
Това ми напомня на подобна случка, която имах не отдавна. Една баба, която чакаше до мен на пазара си изпусна дръжката на пазарската количка с колела и започна многозначително с очакване да гледа ту мен, ту количката си, но не понечи даже да направи опит да си я вземе сама като през това време ми говореше някакви нейни си неща. Ако не бях в това положение винаги бих помогнала и макар че се почувствах неудобно от цялата ситуация сега нямаше как да й услужа.
Никога не са ми отстъпвали място никъде, пък не е като да нямам корем, дори скоро чаках на зверска опашка за подновяване на лична карта и честно казано се учудвам как не се строполих на земята. Никой от 10-те човека преди мен или от преминаващите полицаи не се трогна.
В болницата, в която ми издават болнични имаше 1 бременна жена преди мен, също чакаше за болничен и въпреки че лекарката изрично извика бременната с дете(т.е. мен), то нямаше и как да не чуе шумотевицата и мрънкането, което му направи хлапето, си влезе като освободител, та и между нас самите няма особено разбиране, какво остава за останалите. Ако съм сама не бих се възползвала от предложената ми привилегия, но малката ми извади душата, а нямаше и на кого да я оставя, за да си свърша спокойно работата. После като влязох в кабинета лекарката ме попита защо не съм влезнала и като й казах, че дамата сигурно е бързала, тя на свой ред ми разказа, че въпросната може да е бързала, ама не било ясно защо след като никакви документи не си била уредила.

# 473
  • омъжена
Добро утро. Станах в 6:00 наспала се .Чувствам и бебчо риткаше. 🤗 Напоследък много ми се ядат ябълки. Нашия плод и зеленчук е в ремонт и ходя до Лидл. Хариом беше писала,че е свалила кг. Аз свалих 1,100 откакто правя упражненията за бременни. Иначе ми изчезнаха симптомите  кървящи венци кръв в носа. Даже днес и контракций нямам. Странна работа

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 10:05 от sunshine1992

# 474
Sunshine    това ако ми си случи , със сигурност ще съм в стрес и немя да минавам повече от там . Пазете се , настръхвам като видя и по новините накакви лоши новини свързани с кучета .

# 475
  • омъжена
Sunshine    това ако ми си случи , със сигурност ще съм в стрес и немя да минавам повече от там . Пазете се , настръхвам като видя и по новините накакви лоши новини свързани с кучета .
да така е. Не ме е хапало,но си е опасно. И домашното куче като си разхождах се чудех детето ли да пазя или кучето. А малката плачеше и беше мазало имаше едно момче тогава та ни помогна да преминем. Махнах поста ,защото щях да имам критики сигурно.

# 476
Леле, хора... Чак ми става тъжно като гледам колко настървени сте срещу кучетата.
Израснала съм с толкова любов към кучетата и винаги ще гледам и такова, ако съм жива и здрава и имам възможността за това. Не всяко куче, което лае, иска да ви изяде, недейте така.  И за да не решите, че съм си живяла без травми и затова така говоря, само ще ви споделя, че на 5 бях нахапана от куче, ще ви обясня обаче и защо. Защото ей от такива приказки ми беше втълпено, че кучетата са си лоши и това е. Затова веднъж, когато едно (тогава в очите ми голямо) куче взе да ми ръмжи, хванах камък и го замерих. Голяма грешка. Кучето, разбира се, беше достатъчно умно, за да се защити-аз нападнах, нападна ме и то. Развих страх, разбира се, който обаче за щастие адекватните ми родители решиха да лекуват с обратна психология. И така-взеха ми куче. От тогава се научих, че тези животни са изключително интелигентни и отговарят на това, което получават.
Гледала съм Кане Корсо, гледала съм и Бриар. Големи и по-големи кучета.
Стана много дълго, но мисълта ми беше-ако посеете страх у децата си към нещо, те ще го поливат до края на живота си. Недейте. За тях няма да е в услуга.

# 477
Аз както вече казах, нямам проблем с кучетата, никога не съм била агресивна към тях. Страха беше посят от самото куче, детето се разхождаме, а купето се спусна без причина, никой не го е предизвиквал, дразниш или каквото и да било. Най-вероятно е зле възпитано, каквато беше и собственичката. Имам проблем с безхаберни собственици. Те са по-големи животни. Писнало ми е да чистя на децата краката от несъбрани кучешки акита, да обяснявам, че голямо бойно куче няма място на детската пързалка и тн. От такива хора дъщеря ми е в стрес, а не от самото животно. Дори напротив, и след неприятния ни инцидент, пак и обясних че не всички са лоши, а някои просто имат лоши собственици и да не си мислех, че всяко куче би я нападнало. Въпреки това детето ми не се пуска от мен вече трети ден и снощи излязох е на разходка и тя пищеше щ, че иска да се прибира като чуе лай. Някак ми е жал повече за детето, отколкото за зло и не добре обучени куче. Ако трябва да си защитя детето бих го ударила, иначе никога. Както и да е, вече казах, че всеки си има гледна точка и трябва да се уважаваме.
Sunhine, би ли споделила какви упражнения за бременни правиш? Приложение ли ползваш или друга платформа? Браво за свалените килограми. Аз също като започнах с йогата свалих 1 кг и инструкторката каза, че това са задържаните течности, но вече ми се вижда малко и искам да правя нещо и вкъщи.

# 478
Не виждам някой тук да е настървен срещу кучета без причина.
Хората ги е страх, след като са били нападнати, съвсем нормално.
И върху мене е скачал ротвайлер, със собственик, който ми обясняваше точно като тебе, че изпитвам омраза към кучетата.
Има безотговорни собственици, особено на кучета от големи породи.
И като тръгне някой да ми обяснява, че не е нормално да мразим и да изпитваме страх от кучета след такава травмираща случка, чак яд ме хваща.
Защото някои са ги учили да хвърлят пръчки по кучетата без причина, а други си вървим през парка и от някъде изкача едно такова животно и  скача върху тебе. Wink
За протокола, 2 бр Кане Корсо с намордници и здрави поводи съм разхождала едновременно. Никога не съм си позволявала да се доближавам близо до групи от хора или да ги пускам свободно на места, където може да стане такъв инцидент.

# 479
  • София/Севлиево
И аз съм забелязала,че някои родители като видят куче и всячески дърпат децата и почват да им говорят колко са страшни и лоши.Моето винаги си го водя вързано и ако видя детенце слагам повода в ръката от другата страна.Пък той страшно обича бебета и малки деца ,нали ми е и той детенце,3900 го доведох в къщи и буквално като за човешко бебе съм се грижила в началото.Даже съм сигурна,че се успокоих покрай кучето и благодарение на това забременях.Слави също се страхуваше по едно време,но ние с баща му никога не сме го пазили или дърпали при среща с куче.Даже цяла година ходи на терапия с кучета,която е за дечица с аутизъм,и му се отрази много добре.В момента ,в който Слави каза,че иска куче ,веднага изпълнихме желанието му.Днес след година и два месеца се чудя как изобщо сме живели без Рексунчо.
Но за съжаление наистина има много безхаберни собственици,но те и без кучета е добре човек да е далеч от такива индивиди.
Днес ми дойдоха спалните комплекти на Лорели,вчера на Виктория(на вид като на Кика Бу)-малко тънички ми се струват и двата вида,но се надявам да издържат година-две.

Общи условия

Активация на акаунт