Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 44 598
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • омъжена
АГ ми измери матката 110 на 26 това дали е нормално за 27+г.с
А каза ми,че ще ме води в болница три дена да ми даде болничен после за още 14дена и съм излизала по майчинство. Не се ли излиза когато се роди бебето🤔🤔нещо нищо не разбрах. И това за матката...

# 451
Вероятно е имала предвид тези 45 дни от майчинството, които са преди термина, обаче не ми излизат сметките - 45 дни и тези 14 правят 2 месеца, а на Вас Ви остават 3, живот и здраве. Може ли пък нещо да се е объркала, че влизате в 8мия, а не в 7мия месец?

А каза ми,че ще ме води в болница три дена да ми даде болничен после за още 14дена и съм излизала по майчинство. Не се ли излиза когато се роди бебето🤔🤔нещо нищо не разбрах. И това за матката...

# 452
Ама то тя влиза в 8мия,тя е влезнала в 7мия от 27ма седмица и после влиза от 31ва в 8мия

# 453
Това са моите резултати, ако са ти полезни. Гледам, че отдолу има референтни.

# 454

Не знам какви са тия размери за матката, но поне зная че в майчинство се излиза 45 дни преди термин, не когато се роди бебето.В случая лекаря ти не бърка, а много добре те е информирал

# 455
Ами ако сега е 27гс, значи влиза в 7мия и ако сега й пусне тия 14 и после 45те (което не знам дали е възможно толкова рано), това ще покрие 7ми и 8ми месец и после какво ще правят през 9тия

Ама то тя влиза в 8мия,тя е влезнала в 7мия от 27ма седмица и после влиза от 31ва в 8мия

# 456
  • омъжена
Да. Точно тя сега ще ми даде за 30дена още и после там колкото остават до 22 10тина дена. И времето си идва момичета ,направо съм в така дилема. Всеки ми вика д-рЛазов е добър лекът роди си в Перник,обаче аз и в София нали си харесах болница и лекър д-р Вецец. Имам едно дете родено в София едно в Перник. И сега Незнам какво да правя всеки ден го мисля сънувам сънища ,че съм се загубила е Китай,после в някаква болница се загубих. Кошмар

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 17:18 от sunshine1992

# 457
Ааа, така сметките ми излизат и на мен Simple Smile не знаех, че и в момента сте в болничен

Да. Точно тя сега ще ми даде за 30дена още и после там колкото остават до 22 10тина дена. И времето си идва момичета ,направо съм в така дилема. Всеки ми вика д-рЛазов е добър лекът роди си в Перник,обаче аз и в София нали си харесах болница и лекът д-р Вецец. Имам едно дете родено в София едно в Перник. И сега Незнам какво да правя всеки ден го мисля сънувам сънища ,че съм се загубила е Китай,после в някаква болница се загубих. Кошмар

# 458
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз за лабораторията винаги чакам, идея нямам дали в Лина бременните са с предимство, но ред не са ми давали, дори веднъж чакаше един мъж,  а при него отидоха още един мъж и две жени. Казах им, че има и други чакащи, а те с толкова нагъл тон отвърнаха, че са заедно, че въобще дори не пожелах да се занимавам с разправии.
Преди десетина дни пък чакам с една единствена стока на касата в Лидъл и докато обслужват хората пред мен, съм се зачела в състава на едни бисквити от същата каса. Един чичак си тупна нещата пред мен и едва не ме изблъска. Попитах го не ме ли вижда, че и аз чакам, а той ми се сопка, че не съм била на касата. Народът е толкова нагъл и злобен, толкова е тъжно.
В автобуса, обаче често ми правят място, аз винаги съм и с малката и за нея винаги гледам да има къде да седне, защото си е опасно малко дете да стои право, да не говорим, че хората въобще не се оглеждат и понякога направо я изблъскват.
Вчера в автобуса пък една жена ми направи забележка, че говоря на висок тон, а детето си бърбори, аз ѝ обяснявам някакви неща, не можем да млъкнем. Не съм се била съобразявала, а не викам, говоря си нормално, но има хора, дето нямат търпимост към нищо и никой. После пък изчаках сума народ да слезе и едва, когато ахааа да дойде наш ред, започнаха да се качват и да ни блъскат и няма как да слезем, често дори така са се затваряли вратите и хората не могат да излязат. Не издържах и се разбучах, че е въпрос на възпитание да изчакаш първо да слязат пътниците. Никога не съм се бутала да се кача преди да слязат хората.

# 459
Връщам се от преглед,  моето бебе нито е седалищно, нито главично , а косвено 😁. Просто си прави каквото иска, а предния път беше главично. 27г.с и 4дни тежим 1213гр

# 460
  • омъжена
Ето lovebirds  това са реф. Стойности на Цибалаб.
Момичета, какви са резултатите Ви от обременяването с глюкоза, моята лаборатория не е посочила референтни стойности, те някакви утвърдени ли са?

# 461
Тези референтни стойности не важат за бременни. Показаните от Бубамара9 по биха могли да минат за важащи за бременни, но ендокринолозите се водят по техни си специални стойности и те са тези, които разчитат резултатите, поставят диагноза, ако е нужно и дават насоки за диета при необходимост.

# 462
Бременните и малките деца със сигурност са с предимство в Бодимед. Това е още една допълнителна причина да избирам тази лаборатория. Но не очаквайте някой да ви отстъпи ред доброволно. Аз отивам до първия на опашката, казвам, че в тази лаборатория бременните са с предимство и завършвам с “надявам се, че нямате нищо против да мина”. Има хора от опашката, които се цупят, но предпочитам това пред чакането на опашка. Никога обаче не съм искала предимство в магазин например, но където е регламентирано не виждам проблем.

# 463
Приветствам подобни улеснения за бременни и деца. Досега почти винаги съм ползвала Бодимед, но подобно отношение не съм получила, нито към мен, нито към друга бременна или дете. Къде е регламентирано това предимство в Бодимед? В лабораториите, които съм посещавала никога не са ни правили път, не са наблюдавали има ли деца, а дори да видят не са взимали отношение.
Когато родих и започнах нон-стоп да обикалям с количката с почти постоянно ревящо, изпиващо силите ми бебе, осъзнах колко невъзпитани, несъобразителни и прости хора има, особено възрастните да ме извиняват, но по-голяма част от поколението им е пълна скръб. Като чуя някой пенсионер да говори, че младите били невъзпитани и ми става смешно. Много отрезвяващо и разочароващо ми дойде тогава.

# 464
Приветствам подобни улеснения за бременни и деца. Досега почти винаги съм ползвала Бодимед, но подобно отношение не съм получила, нито към мен, нито към друга бременна или дете. Къде е регламентирано това предимство в Бодимед? В лабораториите, които съм посещавала никога не са ни правили път, не са наблюдавали има ли деца, а дори да видят не са взимали отношение.
Когато родих и започнах нон-стоп да обикалям с количката с почти постоянно ревящо, изпиващо силите ми бебе, осъзнах колко невъзпитани, несъобразителни и прости хора има, особено възрастните да ме извиняват, но по-голяма част от поколението им е пълна скръб. Като чуя някой пенсионер да говори, че младите били невъзпитани и ми става смешно. Много отрезвяващо и разочароващо ми дойде тогава.
В лабораторията на Позитано (Бодимед) има залепена бележка , че бременните и жените с дечица са с предимство. Забелязах я последния път като ходих, но така е сложена, че много трудно да я видиш.

Общи условия

Активация на акаунт