Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 084
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 260
  • София
Аз все още не мога да разбера,  защо някои училища все още при приема обявяват по четири профила?

# 1 261
  • София
Даже ако някой издейства за НЕГ такава мини обиколка, да сподели, да се комбинираме няколко човека.
Ако някой успее да организира подобен тур, да казва, защото и ние имаме интерес.
Днес ходихме на опознавателна обиколка на гимназиите, които ни интересуват и към момента има ясно изразено предпочитание към една.

# 1 262
  • София
Даже ако някой издейства за НЕГ такава мини обиколка, да сподели, да се комбинираме няколко човека.
Ако някой успее да организира подобен тур, да казва, защото и ние имаме интерес.
Днес ходихме на опознавателна обиколка на гимназиите, които ни интересуват и към момента има ясно изразено предпочитание към една.
Ако ще избирате НЕГ по такъв тур, спокойно можете да пропуснете. Wink
Обикновено училище, без екстри.
Децата са най-ценното нещо там и част от преподавателите.

# 1 263
Аз все още не мога да разбера,  защо някои училища все още при приема обявяват по четири профила?
И аз не мога да го разбера, при положение, че после могат да се променят 3-я и  4-я профил. Аз затова си мислех, че след като са обявени още в началото, не могат да се променят след 2 години, не виждам логиката.

# 1 264
  • София
Ако ще избирате НЕГ по такъв тур, спокойно можете да пропуснете. Wink
Обикновено училище, без екстри.
Децата са най-ценното нещо там и част от преподавателите.
+1 Два пъти съм била на отворени врати там, веднъж с големия, веднъж с малкия, а баткото беше участник. Наистина децата са това, което впечатлява там, и то как впечатлява!

# 1 265
На 11.07 може да разгледате НЕГ и другите интересуващи ви училища, макар и в изборни условия.

# 1 266
  • София
И моето дете така каза и за НЕГ и за НПМГ, виждайки ги отвън: "хм, нищо особено, моето училище е много по - хубаво" 😂
MianaNia, това е идея. Малко районът в който съм разпределена е друг, но пък кой ще разбере, ако по обиколя интересуващите ме училища 😁

# 1 267
Аз мисля, че трябва да има промяна в задачите по математика на втори модул, тъй като са с повишена трудност и ако детето не учи в математическа задача, трудно може да ги реши. Доволна съм от резултатите на моето дете - над 80 точки изкара и по двете, но не мисля, че е редно да тормозят така децата. След десети клас също ще има външно оценяване. Направо няма спирка, вие какво мислите по въпроса?

# 1 268
  • София
Аз мисля, че трябва да има промяна в задачите по математика на втори модул, тъй като са с повишена трудност и ако детето не учи в математическа задача, трудно може да ги реши. Доволна съм от резултатите на моето дете - над 80 точки изкара и по двете, но не мисля, че е редно да тормозят така децата. След десети клас също ще има външно оценяване. Направо няма спирка, вие какво мислите по въпроса?
Че задачите бяха лесни и на училищно ниво.
По-лесни от тези задачи правят съсем трудно разграничението на знаещите.

# 1 269
И според мен бяха много лесно задачите от втори модул. То по- лесни от това не знам. Дори и текстова задача ,каквато по принцип има, си нямаше. Нито от движение, нито от смеси. Аз съм за матурата в десети клас. Нищо страшно не е . Една подготовка на ДЗИ в 12 клас е за мен.

# 1 270
  • София
Само първите два профила се определят на национално ниво. Останалите един или два се определят с училищния учебен план, който се приема година за година. Няма как да определят другите два профила три години преди да се утвърди съответния учебен план, без да се наруши закона. Това, че са посочени в държавния план-прием, не означава, че не могат да се променят след 10-ти клас.

# 1 271
Абе, като им гледам учебните планове на тазгодишния 11. клас... Закона и наредбите май ги четат ограничен брой хора, спазването няма да го коментирам.

# 1 272
И на профил чуждоезиков са посочени четири профилиращи. Просто погледнах учебния план на 11. клас. Всяка паралелка е с четири фиксирани ПП. Не пазя ДПП от 2017, за да сравня. Ще се опитам да го намеря. В справките за мин-макс от това време паралелките не са посочени с всички профилиращи.

# 1 273
  • София
Първите два профила в езикова гимназия са двата чужди езика.

ПП. Сега видях, че в гимназията има и математически профил. Той от тази година ли е?

# 1 274
Опитвам се да кажа, че каквото е за едните, това е и за другите. Ако предложат различни предмети, всички ще могат да избират от тях, стига да не са от определените на национално ниво.
Първите два профила в езикова гимназия са двата чужди езика.
Първите два профила за профил " Чужди езици" са двата чужди езика. Паралелката е профил " Математически" с математика и физика.

Общи условия

Активация на акаунт