Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 071
  • 1 639
  •   2
Отговори
# 1 245
Здравейте!
Имате ли представа дали, след като е приключила учебната година и вече няма струпване на много хора, ще ни разрешат да влезем в сградите на някои от желаните училища?
Понеже нямаше дни на отворените врати заради Ковид, а дъщеря ми има голямо желание да погледне отвътре, не само да види отвън как изглеждат Simple Smile
Преди изпитите звънях на НПМГ и НЕГ да питам ще имат ли отворени врати. И на двете места ми казаха, че няма да има, но в НПМГ дамата беше много любезна и каза, че може да отидем да разгледаме и ще ни разкажат каквото ни интересува. Тогава не отидохме, защото все пак не знаех, че ни приемат ли, а сега  така или иначе няма да го пише на първо място. Така че не пречи да звъннете в желаните училища и да питате. Даже ако някой издейства за НЕГ такава мини обиколка, да сподели, да се комбинираме няколко човека.

# 1 246
  • Beyond the Frontiers
Девойки, като влезете в профила на детето, горе в дясно има едно меню "Помощ", като кликнете там излиза един много подробен документ, с картинки, с ясни обяснения как се прави. Много семпличко е направен и наистина удобен. Препоръчвам го Simple Smile Не че пречи и тук да се обясняваме, ама все пак - направили са ни ръководство хората Simple Smile

Мерси. Явно съм пропуснала Sweat Smile

# 1 247
  • Пловдив
Това са просто прогнози.
... иначе щяха да се казват диагнози.
Прогнозите са само ориентир (дали да си вземете чадър, може и да не ви потрябва, но да си е в чантата).
Наистина водещото трябва да е желанието на детето и мотивацията му.
Е, изборът може да бъде подпомогнат от родител, но наистина - дай да ги подреждаме с идеята да не "хабим" бал! - ми се струва наистина стратегически глупаво.

# 1 248
Момчето ми изкара БЕЛ -80т, МАТ - 80.5т. Иска да учи Икономическа информатика в НТБГ. Събира бал 421т и според прогнозата на Дидева би трябвало да има реален шанс. Данооо!

# 1 249
  • София
Момчето ми изкара БЕЛ -80т, МАТ - 80.5т. Иска да учи Икономическа информатика в НТБГ. Събира бал 421т и според прогнозата на Дидева би трябвало да има реален шанс. Данооо!
Може ли линк към тази прогноза (не просто сайта на Дидева), уж четох всичко, а не откривам прогнозата или не чета правилно файл, който вече съм видяла .

# 1 250
# 1 251
  • София
Това е сайтът. Извинявам се, но се говори за прогноза. Аз статистиката съм я смятала, но останах с впечатление, че има прогнозни минимални балове за някои училища.

# 1 252
  • София
Да, прогнозната таблица е по-надолу на същата страница на сайта.

# 1 253
  • В офиса
уф, успях да подредя цели 18 желания, като общата бройка на момчетата, които приемат е по-голяма от броя момчета с по-голям от неговия резултат. Спирам. То много трудоемко, егати - въведох мин. балове 1-о, 2-ро класиране за 2020. Aма си го направих да ми светка в зелено и червено под/над бала. Като цяло доста е зелено, освен в горния диапазон на желанията.
Може ли линк към статистиката на МОН? Сърбят ме ръцете за ап, където въвеждаш бала, кода на желаната гимназия и той ти изкарва "да", "не".

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 20:57 от Тинкърбел

# 1 254
Аз се сетих как смятах аз по съвет от форума:
Взима се статистиката от тази година и се събират резултатите от мат. и лит.
В първата колона се намира сборния резултат на детето и в колоната мъже мат.+лит. (в моя случай) броя от неговия  резултат(вкл.) на долу колко момчета са изкарали същия или по-висок резултат.

С изкараната сума, да кажем 200 деца имат по-добър резултат, се отива в статистиката от миналата година и се брои от долу нагоре 200 момчета и се вижда на какъв сборен резултат отговаря това. Примерно ако сборът за тази година е 170 за миналата 200-то момче е изкарало 167. Понеже синът ми имаше еднакви оценки, добавям още 167+ 100 от дипломата общо 434 и виждам миналата година с този бал къде са могли да влязат момчетата. Има инфо за мин. и макс. бал.

Колко е точно не знам, аз сега изкарах 10 точки разлика, което е много.

# 1 255
СПРАВКА
за минималния и максималния бал по паралелки от миналата година. Не разбирам след графа макс. има графа пол и после 0, после 2, а има и 1. Зная, че някои училища са с квоти, но никъде не намирам значението в случая. Не ми се карайте, леля съм!

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 18:54 от Vanessa333

# 1 256
  • София
Да, прогнозната таблица е по-надолу на същата страница на сайта.
Благодаря ❤️💙❤️

# 1 257
  • София

Колко е точно не знам, аз сега изкарах 10 точки разлика, което е много.
Напълно реални са тези 10 точки разлика. При момчетата има паралелки с разлика клоняща към 20.

# 1 258
  • София
Тези, които са с квоти, в първата колонка имат 0, за такива паралелки се броят 13 деца от същия пол.

Прогнозите не са много точни извън топ 10 училища, които са с квоти. За тях лесно може да се предвиди какво ще се случи.

# 1 259
  • София
Във 2 АЕГ е така - при кандидатстването се избира паралелката, заедно с 3 и 4 профилиращи предмети. Напр. АЕ с НЕ, матем, ФА. Това означава ли, че в края на 10 клас детето ще може да ги промени: вместо матем и физика да избере история и БЕЛ например?
Да, може. Моята девойка така направи.

Общи условия

Активация на акаунт