Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 92 892
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 240
Още ме държи емоцията.
Много съм доволна и щастлива!
92 точки по БЕЛ и 74 по МАТ!
А и в училище, веднага след като се появиха резултатите, ги оформиха и по БЕЛ и по МАТ.

# 241
  • София
Eiger, сърдечно ти благодаря Flowers Hibiscus

# 242
Защото съм събрала всичко на едно място и интервалът важи и за сбора БЕЛ+МАТ. Ясно е, че при резултатите по отделни предмети не може да надхвърли 100.

# 243
  • София
Отваряме статистиката за гр.София и започваме.
Най-напред събирате резултата от матурите - при вас: 86,5 + 85,25=171,75т.
Първо стигате до това число в първата колона за "Брой точки" оцветена в жълто, след което поглеждате точно в колоната с натрупване - оцветена в зелено, която ви затруднява, и срещу резултат от приблизително 172т.(ако ви се занимава можете да сметнете и точно за вашия резултат от 171,5т.) в таблицата седи цифрата 1192.
Това означава, че преди вас по този показател са 1192 деца + още няколко за разликата от 0,25т. В това число влизат 489 момчета и 703 момичета.
Като излезе и статистиката от тази година, може да се продължи със сметките. Simple Smile
Дано го написах разбираемо.
Използвайки същия пример, това означава ли, че щом по-напред са 489 момчета (взимам момчета, защото имам момчета), би трябвало да подберем поне 37-38 паралелки, за да е сигурно класирането на първо класиране?
Разбира се, изчислението е доста условно: деля 489 на 13, ако приемем, че във всяка паралелка има по 13 момчета и по 13 момичета. Просто ми се ще да получа повече яснота относно реденето на желанията и колко трябва да са на брой.

# 244
  • София
Ivau, подредете си желанията в реда, който искате. Детето ще се класира в най-високопоставеното желание, за което му стига балът.

# 245
  • София
Ivau, подредете си желанията в реда, който искате. Детето ще се класира в най-високопоставеното желание, за което му стига балът.
Въпросът ми не се отнася за реда на желанията, а за техния брой.

# 246
  • София
Отваряме статистиката за гр.София и започваме.
Най-напред събирате резултата от матурите - при вас: 86,5 + 85,25=171,75т.
Първо стигате до това число в първата колона за "Брой точки" оцветена в жълто, след което поглеждате точно в колоната с натрупване - оцветена в зелено, която ви затруднява, и срещу резултат от приблизително 172т.(ако ви се занимава можете да сметнете и точно за вашия резултат от 171,5т.) в таблицата седи цифрата 1192.
Това означава, че преди вас по този показател са 1192 деца + още няколко за разликата от 0,25т. В това число влизат 489 момчета и 703 момичета.
Като излезе и статистиката от тази година, може да се продължи със сметките. Simple Smile
Дано го написах разбираемо.
Използвайки същия пример, това означава ли, че щом по-напред са 489 момчета (взимам момчета, защото имам момчета), би трябвало да подберем поне 37-38 паралелки, за да е сигурно класирането на първо класиране?
Разбира се, изчислението е доста условно: деля 489 на 13, ако приемем, че във всяка паралелка има по 13 момчета и по 13 момичета. Просто ми се ще да получа повече яснота относно реденето на желанията и колко трябва да са на брой.
Като излезе и статистиката от тази година ще е по-ясно колко желания трябва да подредите.
Редите първо най-желаните.
Правите сметка колко паралелки без квоти включвате, защото тогава трябва да гледате и за момичетата.
Като достигнете бройката, слагате още няколко парарелки/училища, че да имате резерв.

# 247
Мат 95,75
Бел 83
Доволни сме.

# 248
  • София
Като излезе и статистиката от тази година ще е по-ясно колко желания трябва да подредите.
Редите първо най-желаните.
Правите сметка колко паралелки без квоти включвате, защото тогава трябва да гледате и за момичетата.
Като достигнете бройката, слагате още няколко парарелки/училища, че да имате резерв.
Благодаря, точно това ми беше мисълта!

# 249
# 250
  • София
Мат- 91,25
Бел- 87

Цел - АК Simple Smile
Ако не реши нещо друго… 😂

# 251
ако е 98.5 в статистика го закръглят на 99 нали
да се ориентирам къде сме

# 252
За НПМГ само с точки от олимпиада ли може ?
Има ли балообразуване само с НВО + оценки, точки от 7 клас Simple Smile

# 253
  • София
ако е 98.5 в статистика го закръглят на 99 нали
да се ориентирам къде сме
За целите на статистиката - закръгляйте, но в действителност класацията е до стотна.

# 254
  • София
За НПМГ само с точки от олимпиада ли може ?
Има ли балообразуване само с НВО + оценки, точки от 7 клас Simple Smile

За двете математически паралелки точно така се балообразува, но НВО мат е х3, БЕЛх1.

Общи условия

Активация на акаунт