Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 92 921
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Странно , как в НУКК вече има подадени заявления и дори има потвърден прием ??!!
Естествено ... няма свободни места Anguished
Как те са нещо по-различно от всички останали училища , така че да не се подлагат на никаква регулация.
Там има приети деца с 336/317 точки ?!
НУКК са към Министерство на културата и имат собствен прием. Първо приемат техните си деца и ако случайно остане свободно място, приемат външни.

# 706
  • София
Скрит текст:
Здравейте, честито на всички отличници.
При нас положението никак не е розово, но каквото такова. И аз, и детето се радваме, че вече изпитите минаха.
Моля за помощ  - момче, бал 352, София - той искаше да учи приложно или системно програмиране, но балът му е нисък. Много е разтроен, успокоявам го, че има достатъчно курсове.
Моля за мнения за училища, добри според вас,  с интензивно изучаване на АЕ.
Джон Атанасов като у-ще?
Големият е там, по-миналата година влезе с бал 376, ако не бъркам, но там някъде беше.
Благодаря за отговора. Няма да му стигне бала за програмиране. Каква паралелка е синът ти? Доволен ли е?
И на него не му стигна балът за програмирането, въпреки че това му беше желанието и уж трябваше да стигне, но балът се покачи тогава, в сравнение с предходната година; другите специалности ги писахме резервни. В КТТ е (компютърни техники и технологии).
Доволен е. Както казва, който иска да учи - учи, но има и време за личен живот (разбирай да излиза с приятели в Борисовата и да кара колело).
След 8ми клас се освободи място в програмирането, но не пожела да се премести, харесва си класа.

# 707
Странно , как в НУКК вече има подадени заявления и дори има потвърден прием ??!!
Естествено ... няма свободни места Anguished
Как те са нещо по-различно от всички останали училища , така че да не се подлагат на никаква регулация.
Там има приети деца с 336/317 точки ?!
НУКК са към Министерство на културата и имат собствен прием. Първо приемат техните си деца и ако случайно остане свободно място, приемат външни.
Ясно, държава в държавата Simple Smile

# 708
Здравейте. Когато се взима медицинско от ЛЛ, трябва ли да се запише в него училището, в което ще кандидатства?А ако са няколко училища, за които ще редим желания, а те са с професионална насоченост, как се процедира?
Взимаш едно, важи 1м.
Като се записваш, даваш оригинала където.
Не ти трябват 10 отделни.

Благодаря много. И аз така си мислех, но днес ЛЛ ни е издала медицинско, в което е записала конкретно училище. Явно ще трябва да го преиздаде.

# 709
Момичета , имате ли отзиви за 12СОУ, има паралелка с немски език, ама нищо не знам за това училище

# 710
Дайв, интересно ми стана как стигна до прогнозните балове за Варна Simple Smile. Миналата година в Пета гимназия  
/ примерно/ АЕ-НЕ мин.бал е 430, а 2019г. е бил 415. Аз си мисля, че и тази година ще има покачване на минималните балове Thinking

# 711
  • Варна
enigm@, признавам, че гледах паралелката с най-ниския бал за съответната гимназия и водещ език, която в случая на Пета е АЕ + ФЕ и е била с минимален бал 412. Прогнози по паралелки не съм правила, защото приятелките на щерката се вълнуват повече от приема в съответното училище със съответен водещ език и много-много не съм задълбавала за втория Simple Smile
И да, мисля, че ще се вдигнат баловете почти за всички паралелки средно с около 6-8 точки (ама да не се правя на много знаеща, само си предполагам! Simple Smile )

# 712
  • София
Ще се радвам на помощ за статистиката!Четох,но се обърках тотално!Закръглих точките и ги сборувах,намерих общия брой и после?

Виждаш колко деца има със същите и с повече точки (зелената и предната колона) и ги събираш. Грубо казано делиш сбора на 26, за да намериш колко паралелки биха се запълнили с деца с повече точки.  Това е най-лошият вариант: тези деца да искат същото като теб.
Пример: ако има 4 444 деца пред вас, редиш поне 170 паралелки. Може и по-малко да наредиш, само ако мислиш да си спестиш високобаловите, в които е сигурно, че няма да ви приемат. Някой ги беше сметнал: около 1 600 деца ще запълнят топ 10 училищата(около 60 паралелки).

Не е сложно. Успех!

# 713
  • София
Дайв, интересно ми стана как стигна до прогнозните балове за Варна Simple Smile. Миналата година в Пета гимназия  
/ примерно/ АЕ-НЕ мин.бал е 430, а 2019г. е бил 415. Аз си мисля, че и тази година ще има покачване на минималните балове Thinking
Най-лесно - взима се минималния бал от статистиката за миналата година и се проверява в натрупването колко деца имат същия или по-висок. Получаваме Х деца - отиваме в статистиката за тази година и виждаме на този Х деца какъв е балът за 2021... Това се очаква с приблизителна точност да е минималният бал за 2021 за съответната паралелка или гимназия, за която се гледа.

# 714
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
писах ли, че още няма годишна оценка по математика? Cry

# 715
  • у дома...
Скрит текст:
Ще се радвам на помощ за статистиката!Четох,но се обърках тотално!Закръглих точките и ги сборувах,намерих общия брой и после?

Виждаш колко деца има със същите и с повече точки (зелената и предната колона) и ги събираш. Грубо казано делиш сбора на 26, за да намериш колко паралелки биха се запълнили с деца с повече точки.  Това е най-лошият вариант: тези деца да искат същото като теб.
Пример: ако има 4 444 деца пред вас, редиш поне 170 паралелки. Може и по-малко да наредиш, само ако мислиш да си спестиш високобаловите, в които е сигурно, че няма да ви приемат. Някой ги беше сметнал: около 1 600 деца ще запълнят топ 10 училищата(около 60 паралелки).

Не е сложно. Успех!
170 паралелки или, в най-добрия случай 110??? Това сериозно ли е? И като как точно ще подредите 100 паралелки? По бал низходящо или по азбучен ред? Не е ли по-лесно да си направиш реална сметка за къде стиг бала и да се кандидатства там?

# 716
  • София
писах ли, че още няма годишна оценка по математика? Cry
Как нямате? Нашите печатат свидетелствата вече.

Мозъкът ми се вцепени - как 170 паралелки? Моят, с мижавия бал от 300 т., е измислил 30 бр. Освен да почвам пак списъците.

# 717
  • София
Според мен никой не реди 100 паралелки. Аз бих постъпила така - на последните 3-4 места щях да подредя приемливи паралелки, за които със сигурност би стигнал бала. Например в нашия случай щях да сложа на последно място досегашното училище, защото така или иначе съм наясно какво мога да очаквам от него. И след като се подсигуря с тия 3-4- паралелки, щях да почна да редя такива, каквито наистина детето иска - като редът е според желанието, не според бала. И по принцип при по-нисък бал едва ли бих редила повече от 20-30 желания, хайде 50, ако положението е трагично. А при среден към висок, наистина бих наредила не повече от 15. Отново с уговорката, че съм сигурна в последните 3-4.

# 718
  • София
Ми трудна работа е да се редуцират до 15. За София само в двете АЕГ са 11 вида паралеки.

# 719
  • София

170 паралелки или, в най-добрия случай 110??? Това сериозно ли е? И като как точно ще подредите 100 паралелки? По бал низходящо или по азбучен ред? Не е ли по-лесно да си направиш реална сметка за къде стиг бала и да се кандидатства там?
Не. Паралелките се започват от най-желаните към по-малко желаните. Изобщо не мислете за къде би или не би стигнал балът.
Ако решите да пропуснете някои училища, само защото смятате, че няма шанс за тях, може да се окаже впоследствие, че сте изпуснали голям шанс.

Общи условия

Активация на акаунт