Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 137
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 825
  • София
АК или НПМГ Wink и при нас е така… Чудна чуденка… Само където, за да я заформим тотално, АК ще трябва да пуснат едни +4 бройки, щото “общата култура” не стигнА да се омаже отсега Wink

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 23:26 от molive

# 826
Толкова ви благодаря, че се включихте! Мислех, че ще ми се накарате.
Аз хем съм съгласна с АК, хем много неща знам, че ще ме дразнят и отсега мисля къде ще се премести след известно време, а тогава вече ще е затворена вратата с немския или друг език.
Просто шестото ми чувство е, че го хареса заради базата и клубовете, заради разговори с други деца. Преди това си държеше на НЕГ.

Eiger, това съвсем не иска и не мога да се меся чак толкова. Убедена е, че не е добра по мат. Rolling Eyes

Маги, чела съм и твоите мнения за НЕГ, и на други. Не мога да разбера защо има толкова полярни мнения за това училище. Дали зависи на каква част от колектива ще попадне човек? От друга страна, като гледам всяка година са с добри резултати. Явно децата успяват да си гонят целите независимо от проблемните учители.

Молив, а детето какво иска?

# 827
  • София
От училището в което сте сега ни ви ли дадоха книжката с имунизациите? Нашите ги върнаха миналата седмица. Като им сложи ваксина личния дава бележка за училище. Там сестрата явно ги събира в тази книжка. При записване в новото училище или септември се носи там и продължават да допълват  Simple Smile
Върнали са им всички задравно-профилактични карти, които сме давали в началото на всяка учебна година. Друго няма

На моето изобщо не са давали такива работи... Все пак си по-напред! Wink
Тинк, можеш да копираш таблиците от РУО и да си напишеш в следваща колонка една формула за сума до i-1-ви елемент... но мен, признавам си, ме домързя - пък Дидева си е поиграла и колонките да оцвети.

# 828
  • София
Мхм, на Дидева оцветяването на колонКите й беше най-трудното Joy

# 829
  • София
Младежът твърди, че АК е неговото. Аз, обаче, не съм убедена… а и не ми се търси ново даскало другата година (точно като теб:)  Но, ние си чакаме 14, за да видим финално… Смятам, че * ще се намеси Wink
ппМомичета, много ви благодаря за подкрепата!

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 23:39 от molive

# 830
При дъщеря ми изборът беше АК или ИЕГ - избра АК. Ми доволна е. Другата година е 12 клас....ще видим после какво ще е.

# 831
  • София
При мен беше сблъсък на епохи (като цяло по отношение на ЕГ), имахме прекрасен учител в 8 клас. Вакуум в 9 и 10 ( отново титулуван учител, но пък с тясна специализация дсд изпит и като цяло същата дама стои много добре в 11 клас, но липсата на 9-10 клас си се вижда. Биологията и химията куцат и като знам, че съм побутвала ми е много гадно, особено, когато не отговоря на очакванията ти. Много ми е гадно и защото аз винаги правих каквото аз реша за училища и т.н., вярно често се чувствах неподкрепена, но пък изборите винаги са били мои. Истината е, че няма вярна рецепта, слушайте детето.

# 832
Ох, а може ли да не се запише никъде, защото има нужда да си почине (ПО месец и нещо е много изморително), а СМГ, НПМГ и езиковите "нещо не ме кефят"😀😀😀, но "ако много държиш, пиши нещо, но нали знаеш, че няма да се запиша, а  "🥱🥱не знам къде ми се учи ". Та...аз съм в чуденка, ако поради някаква причина не може да продължи в АК, който "май най го кефи", как стои въпросът с приема в други училища по средата на гимназиалния курс? Ще се вземат ли предвид резултатите от НВО или се гледа нещо друго?

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 23:52 от silan

# 833
  • София
Мхм, на Дидева оцветяването на колонКите й беше най-трудното Joy

Не, но всъщност е адски удобно.
Понякога и дребни "екстри" имат голяма значение.

# 834
Скрит текст:
milenabgmama, тия 240 имат повече по МАТ, но трябва да гледаш и деца с по-малко по МАТ, но повече по БЕЛ.
Те също са ви конкуренция, макар да не са много. Успокояващо е, че част от децата ще идат в АК и немската.
...като изчисление сте права, но чисто психологически някак си се надявам и имам наблюдение, че тези деца с тази виртуозност в писането на преразкази Grinning не искат да се "забият" в СМГ, защото не им е страст и обикновено гледат AK, НЕГ, ЕИГ...на това ще разчитам, амин! Simple Smile

От нас имате едно конкурентно място по-малко. Smiley

Нали не се лъжа, че в СМГ няма квоти?
И от нас Wink

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 12:52 от Бобец

# 835
  • София
... как стои въпросът с приема в други училища по средата на гимназиалния курс? Ще се вземат ли предвид резултатите от НВО или се гледа нещо друго?
Не се взимат резултатите от НВО. Обикновено се държат приравнителни изпити за класа, в който иска да постъпи детето и на база на резултатите от тези изпити /различни за различните училища и паралелки/ го приемат или не.

# 836
... как стои въпросът с приема в други училища по средата на гимназиалния курс? Ще се вземат ли предвид резултатите от НВО или се гледа нещо друго?
Не се взимат резултатите от НВО. Обикновено се държат приравнителни изпити за класа, в който иска да постъпи детето и на база на резултатите от тези изпити /различни за различните училища и паралелки/ го приемат или не.
Благодаря, Kally! Във всяко училище ли може да кандидатстваш и да положиш изпит или само в тези, в които има свободни места? Свободните места обявяват ли се някъде?

# 837
Наличието на свободни места е важно условие. По принцип училищата са задължени да ги обявяват на сайта си, но често не го правят. Иначе има врати и вратички и за надпланов прием, но не са за всеки.

# 838
, Дъждец, много си е морално даже. То си зависи и от детето. Моят е много лежерен и ако не го побутвах постоянно и до тук нямаше да стигне. В крайна сметка всички търсим и подходяща среда.
Имаме приятелско дете, което изкара висок резултат за нашата област и може да влезе в МГ без проблем, но пък не я влече математиката изобщо. И тя ще запише обикновена гимназия, за да не се мъчи в следващите пет години.
Нормално е да го побутнеш натам, където е по- силен и средата е по- добра.

# 839
  • София

Нормално е да го побутнеш натам, където е по- силен и средата е по- добра.

Средата е добра и в двете училища, упоменати от Дъждец, та точно този довод тук не сработва.

Според мен, Дъждец, полярните мнения за което и да е училище, вкл. за НЕГ, са свързани с това дали изборът е бил  желан и самостоятелен или под родителски натиск (не фино насочване). Отделно и с неоправдани очаквания на родители, базирани на сравнения с някога (под някога нямам предвид 3-5-10 години, а по наше време).. Примерно МагиСвета помня, че не приемаше как така нямало вече подготве в тогавашния му вид, немски А и немски Б (всъщност ги има в непандемично време). А сравненията с някога няма как да са уместни. Сега се ходи на уроци по езика, да, но не непременно от незнание ( и такива случаи има, разбира се). Това е коментирано. Дори деца от лайстунг, за да си вземат ДаФ, ходят на уроци/курсове, зда могат после да ползват бг дипломата. Все пак става дума за конкретен формат,а не просто за знания. Някои деца от ДСД пък се презастраховат  в 11 клас с ДаФ, понеже резултатите от ДСД излизат късно в 12-ти.Някога просто нямаше сертификати и ни беше мирна главата, нямаше го и лайстунг, че свръхамбициозните родители да ръгат децата си на уроци още в 8 клас заради приема в паралелките на отдела, независимо че са при качествен учител по езика. И още ред подобни неща..И упоменатото от теб също го има, децата са били при различни учители по даден предмет. Макар че за мен това е най-малката причина, понеже във времето се убедих, че от различните хора един и същи учител може да се въприема  като отличен, а от други като по-скоро лошо попадение.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 07:14 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт