Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 92 924
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 330
  • На морето!
Моля за помощ с разчитането, чувствам се тъпа. Синът ми има 79 БЕЛ и 79.75 математика. Какви да гледам, м***а му? Не ме интересува колко имат като него, а колко са нд него със 158.75, което тук май го няма?

Допълвам. Значи, трябва да сметна на ръка бройките на всеки ред от 200 (евала!) до 159. Еми трагедия, 787 деца : 26 = 30 паралелки трябва да напишем.
Така ли е?
Ей така сметнах и аз 40 паралелки и ми се доплака. Това означава, че първите 8 училища отпадат за нас.

# 331
  • Варна
Хм, аз гледах надолу в таблицата. Където явно е сборът.
Dive, благодаря, чакам. Ама не ми се вярва да се класира за ЕГ. Миналата година с такъв бал никакъв шанс. А като гледам как сега били по-високи...

# 332

rady_plovdiv
НУКК е към М-во на културата.

ivetchen

Знам, казвам, че е недомислено за мен. Преди  години,когато гледах тези на дъщеря ми, бяха на едно място двата предмета.
Благодаря, и аз така си помислих Simple Smile

# 333
  • Варна
Излезе статистиката на Дидева. Бива ме с математиката Simple Smile само 2 деца в грешка. 785.
Пак е тъжна работа, май нямаме шанс за топ 5 Sad

# 334
  • София
Да се отчета и аз: БЕЛ 84, Мат 83
Ами доволна съм, очаквах доста по-малко по математика, но пък по БЕЛ тя очакваше 90 - явно черешите са се оказали вишни 🤔
Гордея се с моето момиче, беше тежка година и за двете ни. Сега ни трябва късмет, защото може би за малко няма да й стигне за желаното училище 🤞

# 335
Хм, аз гледах надолу в таблицата. Където явно е сборът.
Dive, благодаря, чакам. Ама не ми се вярва да се класира за ЕГ. Миналата година с такъв бал никакъв шанс. А като гледам как сега били по-високи...
Зависи за коя ЕГ и какъв език гоните, погледнете тази таблица с миналогодишните балове от второ класиране - ако са подобни имате шанс за Пета с НЕ и РЕ, Първа с АЕ, Четвърта. Ако сте в първите 700-750 деца в града със сигурност ще успеете в ЕГ.
https://ruo-varna.bg/images/files/2020/2_kl_min_max.pdf

# 336
  • София
Аз отварям статистикана на Дидева, ама за София няма. Сигурно още не е излезла, ама да питам, може и аз да съм пропуснала нещо.

# 337
  • Варна
Излезе за Варна и при Дидева! Златна си, огромно благодаря за твоята работа!

# 338
Аз не открих от линковете на Дидева, къде мога да видя за коя паралелка как се смята бала. Принципно знам за езиковите и математичесските, но исках да ги видя официално, защото се замислих, че за училища като НТБГ не знам дали пак е 2 х мат + 2х БЕЛ? Той сайта на Дидева взе да дава заето Simple Smile

# 339
  • София
Балообразуването се вижда в план-приема. И него го има на сайта на Дидева.

# 340
Дами, някоя знае ли защо под заветните точки в профила на сина ми внезапно се появиха /"с Олимпиада по химия, ОК" отпред/ още 74.75 точки Simple Smile

# 341
Аз нещо не разбирам защо е това деление на мъже и жени. В обявения прием по паралелки е обявена просто бройка, никъде няма разделение. По равен брой момчета и момичета ли се предполага, че трябва да бъдат приети в паралелка?
В много училища има квоти за момичета и момчета. Например в желаната паралелка за племенника ми има квота 70:30. В Бургас няма квоти.

# 342
  • София
Дами, някоя знае ли защо под заветните точки в профила на сина ми внезапно се появиха /"с Олимпиада по химия, ОК" отпред/ още 74.75 точки Simple Smile

Детето е участвало в Оли- има точки. Ако кандидатства в НПМГ, тези точки се удвояват  (балообразуващи са)

# 343
  • у дома...

Така, гледате графата МАТ + БЕЛ. Примерно сбора им е 150. Сега дали е 100+50, 90+60 или каквато и да било комбинация - няма значение. И има примерно 4000 деца с такъв и с по-висок резултат. Това ви дава горе долу ориентир при балообразуване 2 МАТ + 2 БЕЛ с колко деца се състезавате.

Аз дотук разбрах принципа, но след това не ми е ясно за какво ни върши работа тази информация. Да кажем видяла съм, че 4000 деца са с еднакъв или по-висок резултат. Това вероятно значи, че те ще запълнят 4000/26=153 паралелки. И тогава е моето. Ок, /ако изобщо разсъждавам във вярната посока/ как практически ми помага това при изброяване на паралелките?
Миналата година с БЕЛ 91,5 и МАТ 33 написахме 13 паралелки и девойката беше приета на първо класиране, първо желание. Нейното единствено, другите 12 бяха пълнеж. Прави се съпоставка и с настоящата и с миналата година, за да се прогнозира евентуално минималният бал за прием и според шансовете си редите желанията. Като започнете с това, което е най-желано от детето.

# 344
  • София
Пример как да прогнозираме, ще ползвам сметките за Пловдив, защото вече има статистиката при Дидева:

Момиче иска да учи език интензивно и има сбор МАТ + БЕЛ 160, от дипломата две шестици, значи бал 420.
Гледаме статистиката за Пловдив за 2021 - 374 момичета имат по-висок сбор от 160:

Сега отиваме в статистиката за 2020 и гледаме на какъв сбор са отговаряли тези 374 момичета - на сбор 153 е имало 372 момичета над нас:

Т.е. 2021 бал 420 ще стигне за тези езикови паралелки, за които миналата година са стигали 2*153 + 100 = 406.

След това гледате мин балове за 1 и 2 класиране за Пловдив и виждате, че за момичета 406 е било достатъчно за ЕГ "Иван Вазов" с ИтЕ и всичко в ХГ на 1 класиране, а на второ е можело и Иван Вазов с ФЕ и на кантар с НЕ. Миналата година 420 е щяло да стигне и за Иван Вазов с ИЕ (413), както ЕГ Пловдив с НЕ и АЕ (418, 416), но тази година вероятно - не (освен ако не се променят модите и много деца не се насочат другаде или пък ДПП не се промени драстично).

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 22:44 от marmotche

Общи условия

Активация на акаунт