Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 92 874
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 345
deanaa, не мога да повярвам, че разбрах най-накрая - мерси!!!

след като ала-бала ми отговори на единия въпрос, да си повторя другия - нали когато си изтегляш от уч дипломата, ти я дават веднага,а не в срок?

и още един - има ли вече по-детайлна статистика за училищата по НВО 10 клас - имам предвид училищата след топ 10 или софийските училища?

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 16:43 от arino

# 346
  • София
Скрит текст:

Така, гледате графата МАТ + БЕЛ. Примерно сбора им е 150. Сега дали е 100+50, 90+60 или каквато и да било комбинация - няма значение. И има примерно 4000 деца с такъв и с по-висок резултат. Това ви дава горе долу ориентир при балообразуване 2 МАТ + 2 БЕЛ с колко деца се състезавате.

Аз дотук разбрах принципа, но след това не ми е ясно за какво ни върши работа тази информация. Да кажем видяла съм, че 4000 деца са с еднакъв или по-висок резултат. Това вероятно значи, че те ще запълнят 4000/26=153 паралелки. И тогава е моето. Ок, /ако изобщо разсъждавам във вярната посока/ как практически ми помага това при изброяване на паралелките?
Миналата година с БЕЛ 91,5 и МАТ 33 написахме 13 паралелки и девойката беше приета на първо класиране, първо желание. Нейното единствено, другите 12 бяха пълнеж. Прави се съпоставка и с настоящата и с миналата година, за да се прогнозира евентуално минималният бал за прием и според шансовете си редите желанията. Като започнете с това, което е най-желано от детето.
МАТ сигурно е сбъркано, че с такъв резултат едва ли само 13 паралелки ще напишете?!

# 347
Има ли значение момче или момиче е детето, квоти ли има? Аз никъде в справочника за Варна не видях такава информация.

# 348
  • София
Не е грешка, Eiger, не е задължително все пак паралелките да са непременно  в СМГ, НПМГ, ТУЕС, езиковите и тези веднага след тях по бал като 35-то, 32-ро, 31-во, НТБГ..... Има и други училища. Ако не се лъжа, карам по спомени от четено миналата година, става дума за по-непопулярно училище, писано на първо желание Simple Smile

# 349
  • Варна
Има ли значение момче или момиче е детето, квоти ли има? Аз никъде в справочника за Варна не видях такава информация.

За Варна никъде няма квоти.

# 350
  • у дома...
[
Скрит текст:
quote author=Просто_майка link=topic=1348952.msg43072585#msg43072585 date=1624887160]
Скрит текст:

Така, гледате графата МАТ + БЕЛ. Примерно сбора им е 150. Сега дали е 100+50, 90+60 или каквато и да било комбинация - няма значение. И има примерно 4000 деца с такъв и с по-висок резултат. Това ви дава горе долу ориентир при балообразуване 2 МАТ + 2 БЕЛ с колко деца се състезавате.

Аз дотук разбрах принципа, но след това не ми е ясно за какво ни върши работа тази информация. Да кажем видяла съм, че 4000 деца са с еднакъв или по-висок резултат. Това вероятно значи, че те ще запълнят 4000/26=153 паралелки. И тогава е моето. Ок, /ако изобщо разсъждавам във вярната посока/ как практически ми помага това при изброяване на паралелките?
Миналата година с БЕЛ 91,5 и МАТ 33 написахме 13 паралелки и девойката беше приета на първо класиране, първо желание. Нейното единствено, другите 12 бяха пълнеж. Прави се съпоставка и с настоящата и с миналата година, за да се прогнозира евентуално минималният бал за прием и според шансовете си редите желанията. Като започнете с това, което е най-желано от детето.
[/spoiler]
МАТ сигурно е сбъркано, че с такъв резултат едва ли само 13 паралелки ще напишете?!
[/quote] Не е сбъркано. Защо? Учи каквото иска и където иска.

Не е грешка, Eiger, не е задължително все пак паралелките да са непременно  в СМГ, НПМГ, езиковите и тези веднага след тях по бал... Има и други училища.
Русалке, за някои няма и всичко друго е провал.

# 351
  • Варна
gia_fire, само за Варна имам, но то вече е и при Дидева Simple Smile
Modest, за Варна квоти няма - на равни начала си кандидатстват децата и накрая в по-техническите са масово момчета, а в ЕГ - момичета (предполагам има и изключения тук-таме).
Мен взе да ме гложди една мисъл... много ли ще е самонадеяно, ако напишем само едно желание? Нали няма от къде да се юрнат стотици деца от други области да атакуват баш наш'то МГ?

# 352
gia_fire, само за Варна имам, но то вече е и при Дидева Simple Smile
Modest, за Варна квоти няма - на равни начала си кандидатстват децата и накрая в по-техническите са масово момчета, а в ЕГ - момичета (предполагам има и изключения тук-таме).
Мен взе да ме гложди една мисъл... много ли ще е самонадеяно, ако напишем само едно желание? Нали няма от къде да се юрнат стотици деца от други области да атакуват баш наш'то МГ?
Много ще е рисково!

# 353
  • Варна
Dive, аз бих написала поне 5 за собствено успокоение. Пък нека са излишни. Че следващата редакция е чак на 3 класиране...

# 354
  • София
Ама те не таксуват на брой желания. Joy

# 355
  • Варна
Ми според статистиката има само 45 деца с нейния и по-висок сбор, а по математика (която се утроява) са 22 общо. Специалността е обявена с прием в 2 паралелки, което са 52 деца... Мисля, смятам... все така ги докарвам. Ако не дойдат от други области на рояци, би трябвало да не е риск. И добавям - не е паралелка с немски! Не е дори в топ 3 по бал за миналата година.

# 356
  • София
Dive, при вашия космически бал вероятно влизате, където си щете. Но нищо не пречи да си имате спасителна мрежа, това никого не ощетява, а вие ще сте си спокойни.

В отг на момичетата от Варна или където другаде няма квоти - гледате статистиките за момчета + момичета, има си и такава колона.

# 357
  • София
Странно, по музика и солфеж се изтриха в школо годишните оценките току що?! Защо, има ли право учителят, нали беше приключило оформянето?

# 358
Момичета, а къде може да се види точките на каква оценка отговарят?
Няма скала за приравняване. Точките не отговарят на никаква оценка.

Честити резултати!
Дано децата бъдат щастливи и имат възможност да направят своя избор на гимназия!

Абе май все пак ги преизчисляват по някакъв начин, щото стипендиите за 8-ми клас се изчисляваха от резултатите от НВО някак... но честно, не знам как, спомних си нещо, прочетено преди време... когато изобщо не ме е интересувало, та не помня подробности.

Относно точките  и  приравняването събирате точките от НВО с 68 и след това делите на 28 и получавате приравнената оценка.
Или ако имате 95 т. прибавяте 68 и делите на 28 и получавате 5,82.
Не съм на 100% сигурна, но това мисля че е вярно.

# 359
  • София
Не е грешка, Eiger, не е задължително все пак паралелките да са непременно  в СМГ, НПМГ, ТУЕС, езиковите и тези веднага след тях по бал като 35-то, 32-ро, 31-во, НТБГ..... Има и други училища. Ако не се лъжа, карам по спомени от четено миналата година, става дума за по-непопулярно училище, писано на първо желание Simple Smile

...
Не е грешка, Eiger, не е задължително все пак паралелките да са непременно  в СМГ, НПМГ, езиковите и тези веднага след тях по бал... Има и други училища.
Русалке, за някои няма и всичко друго е провал.
Извинете тогава за коментара ми.
Никого не съм искала да засегна, както и добре знам, че има много училища и за всяко от тях някой има желание.
Със сигурност моето дете попълни повече паралелки, като резерв.
ПП Миналата година не съм следила темата, иначе щях да запомня този резултат.

Общи условия

Активация на акаунт