Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 92 725
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Милена, френски с руски и на двете места са възможни на косъм.

# 571
Скалата за преобразуване на годишните оценки от училище е 50 точки за шестица, 39 – за петица, 26 – за четворка, 15 – за тройка.

6 = 50т.
5 = 39т.
4 = 26т.
3 = 15т.

# 572
# 573
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
даре, Simple Smile виж линка от СМГ. Wink

дарето си изтри поста и моят увисна. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Благодаря, момичета. не ми трябва, просто ми стана интересно.

# 574
Милена, френски с руски и на двете места са възможни на косъм.
Благодаря ти. Той иска руски или немски интензивно. Обаче шанса е минимален.

# 575
  • Пловдив

Преобразуването на оенките от свидетелството за 7 клас ги има в Наредба 11.
6 - 50 точки
5 - 39 точки.

В момента ми се губи 3 и 4 на колко точки се равняват.

# 576
Здравейте, имам следната дилема. Ако балът с утроената оценка по един от предметите е по-голям от този с удвоените, но това училище не ни е първо желание, а назад в предпочитанията,  възможно ли е системата да ни класира първо на него, като автоматично избира по-големия бал?
 За мен няма логика, но в една от фейсбук групите майка бе предупредила, че така се е получило при тях предходна година!

# 577
  • София
Ети, има още две частни с немски - Ерих Кестнер и Веда, и двете предлагат явяване на DSD2 на финала за допуснатите. И  за разлика от Deutsche Schule са си изцяло по БГ системата. Отзивите и за двете са малко противоречиви (както във форума, така и извън него), просто споделям инфо.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 09:56 от пенсионирана русалка

# 578
  • София
Здравейте, имам следната дилема. Ако балът с утроената оценка по един от предметите е по-голям от този с удвоените, но това училище не ни е първо желание, а назад в предпочитанията,  възможно ли е системата да ни класира първо на него, като автоматично избира по-големия бал?
 За мен няма логика, но в една от фейсбук групите майка бе предупредила, че така се е получило при тях предходна година!
Няма такава опасност. Автоматично избира по-предното желание.

# 579
  • Стара Загора
Отгоре надолу вървят в системата.  Ако не й стига бала за горните желания, ще я приемат на по -долно. На дъщеря ми не й стигна бала за 1 во и 4 то желание, за всички останали паралелки й стигаше. Беше приета на 2 ро желание

# 580
  • София
И за 35 СЕУ, и за 133 ще е трудно. Малък шанс.
Погледнете НТБГ, електронна търговия с ИИЧЕ РЕ. За тази паралелка има реален шанс.

# 581
  • Варна
jennyb, ако балът за по-предното желание стига, няма значение дали е по-висок или по-нисък. Самият принцип на класиране не е такъв. Ако си представим всички деца наредени на дълга опашка по входящ номер, държащи табелка с желанията си, оценките и точките, системата прави горе-долу следното:
- първото дете класира там, където е посочило като първо желание, изчислявайки бала му за съответната паралелка
- второто и така до Н-то дете в редичката - също
- идва момент, в който детето, което е наред, е написало първо желание вече заета паралелка. Тогава системата проверява бала му за конкретната паралелка и ако той е по-висок от този, на детето с най-нисък бал в нея в момента, слага новото дете вътре, а вади това с най-ниския бал. Съответно "изваденото" дете, отива в паралелката, която му е на второ желание, смята се бала му за нея отново и ако е по-висок от последния в нея, то влиза там, а най-ниския излиза. И така, докато всички деца се наместят.
По този начин няма как някой с по-нисък бал за дадената паралелка да измести друг с по-висок, а децата се класират спрямо желанията си. Това, че по-предното желание е с по-нисък бал, при различно балообразуване, не е никакъв проблем, защото не се гледа балът като абсолютна стойност.
Така си го представям като алгоритъм, надявам се да не подвеждам.

Варненки, предложението ми, моля да не се разбира погрешно! То важи за питиета, за които "градус" НЕ се отнася за температурата им Wink Предлагам да е някоя от следващите вечери или през уикенда - пишете кога ви е удобно Simple Smile

# 582
Погледнете НТБГ, електронна търговия с ИИЧЕ РЕ. За тази паралелка има реален шанс.

Да, и нея ще я пишем.

# 583
  • София

Да, и нея ще я пишем.

Но колкото и да е малък шасът, не забравяйте да пишете най-желаните паралелки, най-напред. Всичко може да се случи.

Например, дъщеря ми има бал за НЕГ, а може би и за СМГ. Но няма да ги пише, така че дете с по-нисък от нейния бал, ще може да заеме това място, ако има желание. И това, предполагам, не е единичен случай. Така че шанс винаги има, защото човек не може да предвиди желанията на другите.

# 584
  • В реалността
Има ли вероятност нашето РУО /Шумен/ да не изкара Статистика на успеваемост? Задължени ли са да го правят или е на добра воля? За да знам, дори да се обадя, какво да питам.
За миналата година в сайта им няма изнесена такава информация, но пък в таблицата на Дидева има за Шумен.
Има ли някой от Шумен в темата?

Общи условия

Активация на акаунт