Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 92 718
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 600
Нашата класна каза оценките и от трите години
Що така?
Това не е вярно. Влиза материалът от трите години, но оценката само от 7 клас.
Хммм. Незнам какво да кажа. Честно казано вярвам повече на бг мама 😅

# 601
  • София-Младост
kostei
480 ми изписва на мен.
Слъчева защо...това е най-лесния начин да се видят нещата на база миналогодишната статистика, вместо да се превъртат екрани на таблицата и да се взира човек в цифрите.
Иначе съм съгласна, че след първо класиране, ще имаме една доста по-ясна представа и преценка.

# 602
  • София
Защото тазгодишната статистика е съвсем друга...

# 603
Сега загледах статистиките. В сайта на РУО София е с по-подробни точки, но не разбирам защо в диапазона    
   199.500   199.749   5   0   1   0   4   0
   199.750   199.999   0   0   0   0   0   0
дава това? Нали има 3 момчета и 8 момичета с максимален сбор 200. Де факто не трябва ли тази бройка да е пред децата с 199.750? И нагоре май се различават, но това беше най-лесно за сравнение.

# 604
  • София
Защото пренася буквално днешните балове към миналогодишните. А това е малко вероятно да се случи.
За 2АЕГ примерно, балът при момичетата се вдига с около 6 точки. Smirk

# 605
  • София
Здравейте, и аз да питам. Мой колега има щерка, която има 446 точки . Сметнато е за езикова гимназия. Цели се детето в немската, но май бала няма да стигне. Ако може, някой да ми каже от къде да се види статистика, или да изкаже предположение за възможностите. Благодаря ВИ:)
В първа НЕГ може би не, но втора, 73 СУ...ето тук може да се преценява на база миналогодишните балове
https://izpitai.me/client/school_grades
Не мисля, че има шанс за 73-то. Всъщност, казала съм вече какво мисля в прогнозата си.
Миналогодишните балове са слаб ориентир.

# 606
  • софия
Нашата класна каза оценките и от трите години
Що така?
Това не е вярно. Влиза материалът от трите години, но оценката само от 7 клас.
Хммм. Незнам какво да кажа. Честно казано вярвам повече на бг мама 😅
В удостоверението се вписват годишните оценки от трите класа - 5., 6. и 7., както и точките от НВО.

# 607
  • В реалността
Дидева все отнякъде я е взела. Simple Smile Има миналогодишна статистика в сайта им.
http://ruo-shumen.org/files/upload/1297.pdf

Дидева, дааа Simple Smile
Извинете. Аз живея една година напред и търся 2021:innocent: Иначе това го гледах и вчера, но емоциите са ми били в повече и реших, че е за по-миналата година.
Не знам обаче, дали са задължени да изкарат такава статистика.

# 608
  • София

Аз да си подновя и питането от снощи. С 449.5 точки момиче в Сф има ли шанс за 2 АЕГ и 133то? Като гледах прогнозата на Санака, на косъм за английската, но пък не се знае колко деца извън София град с по-висок бал ще кандидатстват.
Според прогнозата на Санака не е на косъм. 3,5 т не са никак малко.

П.П: и аз за 2 АЕГ го виждам 446. Няма смисъл да изчисляваме и пишем едни и същи постове.

И аз го изчислявам  мин бал за 2 АЕГ момичета 446 тази година. Има шанс детето. Още повече, че във високия сегмент на езиковите гимназии има една допълнителна предприемаческа паралелка в 1АЕГ и още една нова ИЕ/ИтЕ в Испанската, те ще оберат ефекта на по-големия набор и ще остане.

# 609
  • Варна
Да, вписват се, но нали не участват в балообразуването? Аз поне така разбрах въпроса.

Използвам да се оплача, 29 юни е, почти обед, а още нямаме срочна и годишна оценка по БЕЛ, нито идея каква ще е. Днес има 5 час, ако и там е стане ясно, ще се гръмна.

# 610
  • софия
Да, вписват се, но нали не участват в балообразуването? Аз поне така разбрах въпроса.
Да, само годишната оценка (по БЕЛ и МАТ) от 7. клас.

# 611
  • София-Младост
sanaka
Ще помоля тогава за коментар при бал 436 момче, какво са шансовете за 1 АЕГ, евентуално втора...но предпочинтанията са за втори немски. Категорично е отхъврелн руски като вариант...в момента говорим за втори испански.
Благодаря!

# 612
  • София
За двете АЕГ съм смятала само минимален бал за училището, а не по паралелки.
1АЕГ-   436
2АЕГ   430
С втори немски обичайно са с по-висок бал.

# 613
  • Варна

Използвам да се оплача, 29 юни е, почти обед, а още нямаме срочна и годишна оценка по БЕЛ, нито идея каква ще е. Днес има 5 час, ако и там е стане ясно, ще се гръмна.

Същото е и при нас . Едва преди малко оформиха по математика....

А по питането ми от снощи - някой навива ли се за прогнозен бал за Варна за топ 3 училищата?

# 614
  • София
kostei
480 ми изписва на мен.
Слъчева защо...това е най-лесния начин да се видят нещата на база миналогодишната статистика, вместо да се превъртат екрани на таблицата и да се взира човек в цифрите.
Иначе съм съгласна, че след първо класиране, ще имаме една доста по-ясна представа и преценка.
Открих защо изчислява грешно. Десетичната запетая трябва да се изпише с точка:)

Общи условия

Активация на акаунт